Prijava
   

Beograđani

1.Obični ljudi koji žive u Beogradu,gledaju svoja posla i normalno se ponašaju.
2.likovi kojima je najveći životni uspeh to što nekome mogu da kažu da su iz Beograda,
3.likovi kojima je duševna hrana da odu u *PROVINCIJU,npr. Zrenjenin i da na finjaka smaraju nekoga kako su popili svu pamet ovog sveta jer su iz Beograda,iako se iz Zrenjenina brže stigne do Konja nego iz Zabiti odakle su oni(Jakovo,Železnik...).
3.Mazohistički Likovi koji ustvari vole kada im neko isprovociran kaže "Beooograđani,mamicu vam..." jer se tada,napokon, osećaju kao pravi beograđani, kao deo nečega uzvišenog i lepog, kao elita nasuprot osećanju pripadnosti građanima blatnjavog sremačkog sela Jakovo.
4.Likovi koji su poreklom iz stare ugledne beogradske porodice, i kojima su komunisti uzeli pola slavije,zgradu vlade i saveznu skupštinu, a privatno, rođeni su i odrasli u Vranju, gde im još uvek žive i rade roditelji, sa kojima se redovno čuju i komuniciraju na lokalnom dijalektu,
u Bg su došli na fax
pa ostali deset godina, a ne mogu da se vrate kući bez diplome ili bez love.

*Provincija-sve što nije Beograd ili ne želi to da bude.
Pitanje ko koga više mrzi-Beograd provinciju ili Provincija Beograd je jednako pitanju šta je starije kokoška ili jaje.

Komentari

ja mislim jednina defka o beogradu na koju sam dao +. svidža mi se, nema banalizovanja i generalizovanja, bar ne u tolikoj meri kao u ostalim defkama o bg-u...

Možda zato što ja nisam iz BG-a,nego iz "Provincije", a morao sam da provedem neko vreme tamo-na faxu(duže nego što sam to želeo),pa sam se lepo vratio kući.A i sretao sam razne "likove", što po BG-u, što po provinciji.

:)
To mi je uvek zvučalo kao da sam "Iznutrica"!

amm..ovo je takva glupost dragi moj..beograd ceo je svet i ponosna sam sto sam BEOGRADJANKA ..

+, fino si to sročio, ne bi ja tu ništa diroo...

@nenadjebiva
Vidim, tvoj nick mi sve govori. Evo ti za ujutru umesto novina:
"Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno - D. Radović".
@ondaxpu
'Fala ti Zdravko :)

eee dragi moj bas tako.:))) sa se lozis ,spuco me pms morala nekome jebati mater a padala kisa :)) a da sam nenadjebiva -jesam. ;)

+ ali mnogo lošeg bez dobrog nije sve tako crno ima i sivog u bg-u :)