Prijava
   

Bioskop Partizan

Čuveni beogradski bioskop koji se nalazi prekoputa železničke stanice. Sama pozicija na kojoj se nalazi, i repertoar filmova koji se tamo prikazuju, određuju i publiku koja ga posećuje. Nekada, tamo su se puštali karate filmovi i pornici, da bi poslednjih godina preovladali samo pornići. Pored bioskopa je otvoren i "Sex Shop", i na taj način je postao stecište manijaka, voajera i ostalog polusveta.
Bitno je vratiti se u period kada su se tamo puštali karate filmovi. Tada su se tamo skupljali cigani, koji su sa filmskim tučama počinjali jos u toku projekcija, da bi po zavrsetku nastavili da se biju napolju. Tu su se mogli videti svi filmski rekviziti, napravljeni u kućnoj radinosti, kojima su mogli da zahvale na polomljenim nosevima, izbijenim zubima i sl. povredama. Omiljeni rekvizit su bile "nun-cake", koje su pravili od drške od metle i povezivali lancem ili kanapom. Pošto je za korišćenje takve igračke potrebno mnogo veštine, one su služile za izbijanje zuba onoga koji ih vrti ili, ređe, onih koji gledaju.
Gledanje karate filma u bioskopu "Partizan" je, zaista, bilo nezaboravno iskustvo!

Najbolji štos je bio kada se prikazivao film "Avanture Marka Pola", sa Rokom Sifredijem u glavnoj ulozi, vikendom u jutarnjim časovima, pa su babe i dede dovodili unuke da gledaju avanturistički film...

Komentari

U NS je to bio sada vec pokojni "Narodni bioskop" u samom centru u Tanurdzicevoj palati. Samo kad se setim kakve mortal kombat performanse su gajgeri izvodili....:)))

+ i omiljeno, svaka cast!

Nisi rekao da im je bilo vrlo lako da do njega dolaze....naime ganci iz Ostružnice, Železnika, Sremčice i Umke su 'vatali prevoz direkt do Železničke.....znao sam čoveka koji je vozio na liniji 91 do Ostružnice i kaže da ih je skupljao izlomljene na stanici posle tuče

Verujem i da je geografski polozaj bio jako bitan za nekadasnju popularnost ovog nekadasnjeg bioskopa...

koko kasni voz za Stalac?
sad javise: tri sata
ajmo onda u bioskop prekoputa, ima premijera, al ponesi maramice mnogo je tuzan film

To je otprilike beogradska varijanta sarajevskog kina 1. maj. Kome nije jasno neka odslusa pjesmu Zabranjenog pusenja u kojoj je opjevano legendarno sarajevsko kino.

Verujem da je svaki veci grad u bivsoj Jugi imao po jedan ovakav "Dom kulture"!

E, primer mi nije jasan. Moze neko da mi kaze kakav je to film?

Vukasenko

E, primer mi nije jasan. Moze neko da mi kaze kakav je to film?

To je pornic!

A odma pored bioskopa i sex shopa,dom ratnih invalida....

'90/'91 bio sam mladi šljaker riječkog brodogradilišta i znam da je i Rijeka imala isto takvo kino. Čini mi se da se i to riječko kino zvalo Partizan, to tvrdim sa 90% sigurnost jer davno je to bilo. A tek kakvi su se tu manijaci okupljali, to je trebalo vidjeti. A talentovanom hvala za podsjetnik na ovu, vec sam mislio izumrlu vrstu kina i ekipe koja ih posjećuje.

Legendarno napisano!!! Svaka cast!!! Hahahahha, kako si opisao glupe cigane... :-D

Нису ни баке луде, Роко је легенда ... +

Crkoh :-))))))))))) Svaka cast !!

sad se taj bioskop skoro pa fizički raspao +