Prijava
 1.    

  Birokratija

  Trenutno državno uređenje u Republici Srbiji. Vladavina biroa za nezaposlene.

 2.    

  Birokratija

  Opština, sud ili sup su kao javni klozet. Ne ulazi se bez velike muke, a kad uđeš, uvek ti fali nekakav papir.

  Jovanka, siđi do knjižare i kupi gz71 fomular, ne mogu da overim ovo govno bez njega!

 3.    

  BIROKRATIJA

  Imas dve krave. Prvo ti vlast odredjuje kada mozes da ih hranis i muzes. Onda ti placa da ih ne muzes. Onda ti uzme obe krave, jednu ubije a drugu muze i baca mleko. Onda trazi od tebe da ispunis formulare za obracun nestalih krava.

 4.    

  Birokratija

  Za tu vrstu korova još nije izmišljen uspešan herbicid.

 5.    

  Birokratija

  Kad ti Biro nadje posao pa te gazda skrati za jedno 2-3 plate unapred uz komentar: ''Od viška glava ipak boli''.

 6.    

  Birokratija

  Ah, Birokratija. Dokaz da država misli na svoje podanike. Jer, da nema birokratije, ispali bismo iz kondicije tj. ne bismo vodili zdrav život. Ovako svaki dan vežbamo, noseći tone i tone papira od raznih zavoda/kancelarija/opština/SUP-ova/ biroa do mnoštva drugih činovnika. Naravno, misli država i na psihicko stanje nacije. Ko ne poludi od ziliona sati provedenih cekajući po redovima, može da kaže da je to vreme proveo meditirajući iliti u soulsearch-u.

 7.    

  Birokratija

  Tri dana praznika ispraznila su nam novčanike. Sutra je radni dan i razne birokrate ga čekaju sa prezirom prema "plebsu" i tradicionalnom pohlepom, kao načinom života i razmišljanja. Zato sutra neće pomoći "brate, zemo, komšija, prijatelju...". Samo kešovina!!

 8.    

  Birokratija

  Ovjereni izvod iz zdravog razuma.

 9.    

  Birokratija

  Besmislena administrativna rutina, sporost i nepotrebne komplikacije.

 10.    

  Birokratija

  Ako si išta završio na manje od 12 šaltera,znaj odma' da si nešto zajeb'o. Prvo moraš da sačekaš red da pitaš šta ti treba, pa da odeš da čekaš pola sata da ti daju 5 uplatnica, pa odeš do banke uplatiš, pa prođeš još jedan krug i skupljaš pečate i potpise k'o pokemone. Onda odeš predaš i kažu ti da si zaboravio staviti crticu u broju telefona,pa ćeš morati na kraj kolone. Kad to završiš njima je pauza.