Prijava
 1.    

  Biti na konju

  Navući se na hors.

  Brate, skupim još samo dva'es jevreja i na konju sam.

 2.    

  Biti na konju

  Pretrpeti neki teži period i doći do mnogo lakše situacije u nekom aspektu života. Laganica. Nadmoćno, polako se kretati dok gledate ostale sa visine i uz udobno ljuljuškanje i mali smešak na uglu usana ići napred.

  - Uh, jebote, ti si se, izgleda, još nagojio. Ne ide ovako, zajebi misionarku dok sam još živa i menjaj!
  - Dobro, kako bi ti sad?
  - Leži na leđa, a ja da te lepo uzjašem odozgo... E, tako je već bolje! Sad sam na konju.
  - Hvala, ženo.
  - Molim i drugi put.
  - U ovim okolnostima, slobodno.

 3.    

  Biti na konju

  Radnja koja potiće iz vremena kada je konj bio jedino sredstvo prevoza i jedini koji su ga mogli priušte bili su buržuji. Pandan danšnjem je voziti mercedesa S klasu. Ovaj izraz se također proširio na ostale djelatnosti pa fraza 'biti na konju' vremenom je počela predstavljati sve ono što predstavlja značajniji uspjeh u životu ili jednostvno neku ugodnu situaciju.

  -Brate uđem danas u bus puno ko šibica, vruće u pičku materinu, stanem pored prozora cijelim putem puhao vjetar u mene ni sekundu se nisam oznojio.
  -Boli te kurac bar nisi došao oznojen kao ja na fax smrdio sam sam sebi.
  -Ali pazi šta mi se još desilo, sljedeću stanicu ulazi neka pička boli glava, ima sisu ne može stati u Tajsonovu ruku i stane pored mene, svaki put kad je vozač kočio moja ruka se našla na njenoj sisi, hvala ti inercijo.
  -U jebote ti ko da si na konju došo na fax.

  -Sad položim ova četri za septembar mi ostane dva iz ovog semstra i tri iz onog boli me kurac mogu četri da položim u septembru da jebe rak raka, jedan ću da prenesem.
  -Može sad u ovom roku i matematiku da položiš, onaj mali pikac lani na bubicu položio, a nema šanse da te ufate, iznajmiš, nađeš čovjeka neće te koštat više od 50 maraka.
  -Moglo bi se to nešto skontat, to kad bi položio bio bih ko na konju.

  -Znači sve dobro ide, žabare pogodio, crvena furija me nikad nije izdala, još samo da nočas prođe Kolo Kolo i to je to pare su moje, eto roštilja u nedjelju.
  -Ajd evo ti kombinacija za onaj poljski loto upratio sam neke brojeve može se pogoditi, ja juće uzo 200 eura, al jebiga ubaci sve pare u aparat nemam više ni za kifle.
  -Ajd probat ću nešto iskombinovati ako prođe eto para za mora, exita znaći cjelo ljeto bi bilo posvećeno hedonizmu, bio bi ko na konju.