Prijava
 1.    

  Bleja

  Bleius maximus, bleja, blea, gluvarenje, dangubljenje, hvatanje zjala... Radnja koja se može obavljati bilo kad i bilo gde i sa bilo kim, bilo to ispred dragstora, pekare, zgrade, apoteke, na krovu, u skloništu, sa ortacima, ortakinjama, i sa jednima i sa drugima, sa devojkom/dečkom, komšijom, komšinicom, uveče, ujutru, popodne (uz kafu), predveče... Uz pivo, vino, sok, pljuge, travu (kako ko), kafu...

  -Matori, aj napolje.
  -Šta ćemo da radimo?
  -Ma, da izblejimo malo.
  -Ae.

  -Drugarice, aj na kafu.
  -Kad, sad? Aj može, da izblejimo malo.

 2.    

  Bleja

  Gubljenje vremena sa apsolutnim ućivanjem u tome. Gluvarenje.

  Bila neka bleja kod ortaka sonoć.

 3.    

  Bleja

  Bleja nam ispunjava zivot i bleja je svuda oko nas,volimo je vise od svega i u njoj nalazimo spas.

  sta mislite da sada radimo?

 4.    

  Bleja

  Način života danjašne omladine, često osporovan od strane roditelja kao beskoristan. Međutim, potpuno isto što i stariji rade npr. na slavama i sličnim okupljanjima. Postoje i kategorije bleje:

  1) Vikend(Raspust bleja)- Uživanje po parkovima, napuštenim kućama, bazenu uz obavezno pivo.

  2) Intelektualna- Raspravljanje o važnim i nevažnim stvarima, uglavnom kad sa malo popije ili ako je društvo višeg intelektualnog kapaciteta. Takođe pomaganje drugovima oko škole, naročito je korisno ako idete u različite škole(gimnazije, stručna, medicinska) jer ne ide svima sve podjednako.

  3)Prefinjena- Kada vam dođu drugarice (devojke), jer tu ne ispadneš faca kad zapališ prdež ili podriguješ azbuku, uglavnom tračaranje o drugima.

  4)Školska- Možda i najkompleksnija. Samo iskusni blejač može od škole napraviti bleju.Naime samoj školi treba prići kao instituciji za bleju, kad si već tamo bolje da slušaš šta profe seru nego da vataš zjale. Naravno nikako ne treba zapostaviti i priču u klupi i podjebavanje profa i drugova. Da bi se dobro proveo moraš svemu prići pozitivne strane koliko god nešto smaralo ( Teorija Telekomunikacija npr) napraviš sprdnju i škola dođe kao odmor od kuće, i kuća kao odmor od škole.

  Mi blejiiiiiiiimo po celi dan i noć.
  Za dobru bleju ti treba 2 litre soka, gajba piva i 2 kutije cigara.

 5.    

  Bleja

  To je ono kada gledate u plafon i razne ideje vam prolaze kroz glavu.

 6.    

  Bleja

  Proizvod efekta stada.

 7.    

  Bleja

  Popularna aktivnost omladine, najcesce se sastoji iz okupljanja na nekom mracnom mestu uz kozumiranja velike kolicine alkohola (mesanje sto vise razlicitih vrsta, po mogucstvu). Posle ispijanja pica koja im se ni ne dopadaju i pusenja pakle za paklom sledi tura povracanja (bleja nije bleja bez dobrog povracitisa). Bitno je proceduru ponoviti sto vise puta za jedno vece....tokom rituala sto manje pricati(dozvoljen koji masni vic i uzajamno dobacivanje:"koja bleja, matori, brate, al smo se zaboli..." itd itd.) I ne zaboravimo najbitniju stavku, tokom bleje svaki ucesnik mora da razmislja kako je mnogo kul i zreo i kako svi gledaju samo njega/nju <to je ono sto bleju cini interesantnom.

 8.    

  Bleja

  Sve češći izraz današnje omladine, u kojem se porede sa životinjama, iz ne znam kog razloga.

  A: Gde si?
  B: Evo brate blejim.
  A: Pa nisi ovca da blejiš!

 9.    

  Bleja

  aktivnost kojoj svaki dogovor teži. pravila nalažu da ako se posle 10 minuta razgovora ne složite oko bioskopa,bioskop, fudbala,fudbal, hasa,has ili nečega četvrtog, ići ćete u bleju.

  neka bleja večeras?

 10.    

  Bleja

  Reč nastala usled prevelike lenjosti parazita ovog društva (narkomana, propalih studenata, maminih i tatinih sinova). Umesto da ortaku koji ga zove na mobilni kaže da je izašao ispred zgrade da popije neko pivo i možda popuši koju buksnu sa ostatkom ekipe, dovoljno je da kaze da je izašao da bleji.

  5 sati popodne:
  -E brate ae napolje!
  -Ma ne mogu sad sam se probudio...
  -Ma ajde znaš koja bleja!!!

 11.    

  bleja

  izraz koji je odomacen u oralnim otvorima urbanih ljudi,koristi se kad se cesu muda i prati teletekst,u nadi da ce Volsol pobediti Svansija i time pasti kes da se ture alu felne na golfa 2.

 12.    

  Bleja

  Veoma korisna stvar koja zauzima veliki deo danasnjih klinaca (ja sam medju njima!). Blejimo svaki dan, ceo dan (24/7). Postoji odredjeno mesto za Bleju. U toku Bleje (u 70% slucajeva) postoji Cirka, Duvan, Klopa a ponekad i Marihuana. Ucesnici Bleje dolaze i odlaze. Ukratko Bleja je najjaca stvar na citavom svetu!!!

 13.    

  bleja

  uzaludno trosenje vremena sa drustvom ili bez istog. Da pojasnimo. Znaci bleja je trosenje vremena e ali kakvo... Pocinje ustajanjem i ispijanjem kafe uz buksnu, lajnu , slicicu , casicu ili tableticu. Onda nakon ispijanja kafe sledi razmrdavanje lajsni sto znaci da mozak usled primanja stimulansa(haha) pocinje da radi i razmislja(sta da radim?), krece da zove prijatelje blejace i tu pocinje treca faza organizcija lajsni koja pored pomenutih telefonskih razgovora podrazumeva spremanje(kod urednih, kod neurednih ova faza se javlja svaki treci dan(ili duze) i poznata je pod terminom "Veprina"). Nakon toga nastupa faza okupljanja ili pocetnog raspadanja tj. pocetak aktivnosti vezanih za konzumiranje stimulansa i poslednja faza raspadanja se dogadja u kasnim vecernjim satima ili ranim jutarnjim i manifestuje se po iznemoglosti, cutanju, osecaju praznine, povracanju, mucnini, histericnom smehu(obicno zenske osobe), padanju, nepristojnim izjavama na sav glas itd. Poz...

 14.    

  Bleja

  Kad pustiš ovce na pašu zavališ se i cirkaš pivo.

 15.    

  Bleja

  svaka aktivnost koja se ikad dešavala u Agostina Neta 52. podrazumeva neograničene resurse u vidu pića i hrane, ponekad i lakših droga. legenda kaže da jednom bleja bila prekinuta od strane domaćinovog brata, ali se to uglavnom pripisuje mašti zlurade komšinice.

  Osoba 1: E izgleda maha organizuje bleju posle Bad Copy koncerta, ideš?
  Osoba 2: Da li Timbe ima kvarne zube?
  Oboje: JESSSSS

 16.    

  Bleja

  Izraz koji koriste mladi. Označava trenutak gde najčešce dvoje napaljenih klinaca sede sami na nekom mestu i ništa ne rade,samo se ponekad pogledaju.

 17.    

  Bleja

  Reč koja je uspešno zamenila mnoge druge, pa se čak koristi i kao opis emotivnog stanja. Na skoro svako pitanje se može odgovoriti ovom rečju, i da bude skoro totalno shvatljivo.

  Primer 1:
  Ona: Znaš, mislim da nama više ne ide.. Želim da raskinemo..
  On: Bleja..

  Primer 2:
  Ona: Je l' me se još uvek setiš dok ležiš sam noću?
  On: Ma jok, bleja..

  Primer 3:
  Ona: Hajde mali da napravimo lom!
  On: Bleja, što da neee!