Prijava · Registracija
 1. 170 : 14
  16 em plus     16 em minus
  171 : 14
  170 : 15

  Bleja

  Bleius maximus, bleja, blea, gluvarenje, dangubljenje, hvatanje zjala... Radnja koja se može obavljati bilo kad i bilo gde i sa bilo kim, bilo to ispred dragstora, pekare, zgrade, apoteke, na krovu, u skloništu, sa ortacima, ortakinjama, i sa jednima i sa drugima, sa devojkom/dečkom, komšijom, komšinicom, uveče, ujutru, popodne (uz kafu), predveče... Uz pivo, vino, sok, pljuge, travu (kako ko), kafu...

  -Matori, aj napolje.
  -Šta ćemo da radimo?
  -Ma, da izblejimo malo.
  -Ae.

  -Drugarice, aj na kafu.
  -Kad, sad? Aj može, da izblejimo malo.

 2. 83 : 19
  16 em plus     16 em minus
  84 : 19
  83 : 20

  Bleja

  Gubljenje vremena sa apsolutnim ućivanjem u tome. Gluvarenje.

  Bila neka bleja kod ortaka sonoć.

 3. 72 : 15
  16 em plus     16 em minus
  73 : 15
  72 : 16

  Bleja

  Bleja nam ispunjava zivot i bleja je svuda oko nas,volimo je vise od svega i u njoj nalazimo spas.

  sta mislite da sada radimo?

 4. 60 : 11
  16 em plus     16 em minus
  61 : 11
  60 : 12

  Bleja

  Način života danjašne omladine, često osporovan od strane roditelja kao beskoristan. Međutim, potpuno isto što i stariji rade npr. na slavama i sličnim okupljanjima. Postoje i kategorije bleje:

  1) Vikend(Raspust bleja)- Uživanje po parkovima, napuštenim kućama, bazenu uz obavezno pivo.

  2) Intelektualna- Raspravljanje o važnim i nevažnim stvarima, uglavnom kad sa malo popije ili ako je društvo višeg intelektualnog kapaciteta. Takođe pomaganje drugovima oko škole, naročito je korisno ako idete u različite škole(gimnazije, stručna, medicinska) jer ne ide svima sve podjednako.

  3)Prefinjena- Kada vam dođu drugarice (devojke), jer tu ne ispadneš faca kad zapališ prdež ili podriguješ azbuku, uglavnom tračaranje o drugima.

  4)Školska- Možda i najkompleksnija. Samo iskusni blejač može od škole napraviti bleju.Naime samoj školi treba prići kao instituciji za bleju, kad si već tamo bolje da slušaš šta profe seru nego da vataš zjale. Naravno nikako ne treba zapostaviti i priču u klupi i podjebavanje profa i drugova. Da bi se dobro proveo moraš svemu prići pozitivne strane koliko god nešto smaralo ( Teorija Telekomunikacija npr) napraviš sprdnju i škola dođe kao odmor od kuće, i kuća kao odmor od škole.

  Mi blejiiiiiiiimo po celi dan i noć.
  Za dobru bleju ti treba 2 litre soka, gajba piva i 2 kutije cigara.

 5. 55 : 19
  16 em plus     16 em minus
  56 : 19
  55 : 20

  Bleja

  To je ono kada gledate u plafon i razne ideje vam prolaze kroz glavu.

 6. 50 : 15
  16 em plus     16 em minus
  51 : 15
  50 : 16

  Bleja

  Proizvod efekta stada.

 7. 27 : 7
  16 em plus     16 em minus
  28 : 7
  27 : 8

  Bleja

  aktivnost kojoj svaki dogovor teži. pravila nalažu da ako se posle 10 minuta razgovora ne složite oko bioskopa,bioskop, fudbala,fudbal, hasa,has ili nečega četvrtog, ići ćete u bleju.

  neka bleja večeras?

 8. 28 : 8
  16 em plus     16 em minus
  29 : 8
  28 : 9

  Bleja

  Popularna aktivnost omladine, najcesce se sastoji iz okupljanja na nekom mracnom mestu uz kozumiranja velike kolicine alkohola (mesanje sto vise razlicitih vrsta, po mogucstvu). Posle ispijanja pica koja im se ni ne dopadaju i pusenja pakle za paklom sledi tura povracanja (bleja nije bleja bez dobrog povracitisa). Bitno je proceduru ponoviti sto vise puta za jedno vece....tokom rituala sto manje pricati(dozvoljen koji masni vic i uzajamno dobacivanje:"koja bleja, matori, brate, al smo se zaboli..." itd itd.) I ne zaboravimo najbitniju stavku, tokom bleje svaki ucesnik mora da razmislja kako je mnogo kul i zreo i kako svi gledaju samo njega/nju <to je ono sto bleju cini interesantnom.

 9. 53 : 33
  16 em plus     16 em minus
  54 : 33
  53 : 34

  Bleja

  Sve češći izraz današnje omladine, u kojem se porede sa životinjama, iz ne znam kog razloga.

  A: Gde si?
  B: Evo brate blejim.
  A: Pa nisi ovca da blejiš!

 10. 37 : 20
  16 em plus     16 em minus
  38 : 20
  37 : 21

  Bleja

  Reč nastala usled prevelike lenjosti parazita ovog društva (narkomana, propalih studenata, maminih i tatinih sinova). Umesto da ortaku koji ga zove na mobilni kaže da je izašao ispred zgrade da popije neko pivo i možda popuši koju buksnu sa ostatkom ekipe, dovoljno je da kaze da je izašao da bleji.

  5 sati popodne:
  -E brate ae napolje!
  -Ma ne mogu sad sam se probudio...
  -Ma ajde znaš koja bleja!!!