Prijava
   

Blic žena

još jedan od brojnih magazina ženske emancipacije.
otvoriš prvu stranu, a iza jeftinih korica, smeši se orangutan od urednice kojoj su roditelji tepali da ih ne bi ujedala Ružnica u nekoj cvetnoj cicanoj haljini koje babe zovu 'kućna haljina'. tu ona drži slovo o svemu onome što njen uzvišeni intelekt dotiče, a nije pomenuto na stranama koje slede.
listamo...
prvo idu neke nagr(a)dne igre iz prethodnih brojeva iliti uzorci i gratisi skinuti sa nusproizvoda kao što su kesice šampona protiv peruti, flasteri za kurije oči i separatori za čukljeve, dakle nagrade koje su u stanju da ogade ženski pol.
slede fotografije amaterskih manekenki obučene u garderobu za punije, šik saveti neke (samos)poznate osobe o tome koje ešarpe su in za samoubistvo vešanjem.
potom psihijatar-frik ošišana na doživotnu robiju ćaska sa poznatim osobama (ovo je priznajem vrlo korisno jer ima dosta pacijenata).
onda idu kurvoskopi, gatanja, rune, sanovnici na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou.
slede autorski članci o ženama koje su uspele u životu, pa onda psiho test 'Koliko joj zavidim?' i 'Kako sjebati život svinji od muškarca koju tako pretenciozno zovem svojim mužem'.
e tu su i recepti sa slikama koje ne odgovaraju tekstu, jelovnici za one na budžetu i saveti o dijetama i vežbama za debelo celuloidno dupe i naravno najosetljivije zone butina, ispovesti užasa klimakterijuma, suicidalne tendencije kod dramskih horora usamljenih domaćica i vapaji selfhelpova.
negde pred kraj daje se horoskop, ovaj put obrađuje dešavanja u životu iz minuta u minut, pa Draga saveta i knjige koje treba pročitati (najčešće neko sranje od bestcelera).
pozadina je rezervisana za tele shop akcije.

zašto je bitno da emancipovan muškarac čita i ženske magazine?
da bi saznao da i one umeju da poprave kola, zakrpe krov, srede lavabo, promene osigurač, nacepaju drva, ozidaju kamin, ali se samo prave...
Blic žena je u stvari žena koja se javlja 'samo na blic', a koju je Andrić neponovljivo maestralno opisao u priči nad pričama 'Jelena žena koje nema'.

Komentari

pogrešila si ukus...ja sam sladak

kurvoskopi ahahahah hahahahha hahahhaha ahahahah hahhahahaha +

to ti se najviše sviđa, pa moram priznati da je ta reč preuzeta iz hrvatsko-alan-fordovskog prevoda Straha od letenja Erike Jong

+ blesavo, al istinito, a ima još časopisa po istom šablonu...

+ temeljno Ajvanhoshe, nema sta! poentiranje s Andricem meni mi se svidja!)

pa ja sam emancipovan Andrićem

''e tu su i recepti sa slikama koje ne odgovaraju tekstu''
da nisam vidjela ne bih vjerovala

Zaboravljaš šminku od 10 hiljada dinara, koju svaka domaćica mora da ima.

sta ce njima uopste sminka ionako su skrdelji?!

I, eto, sad tako svaka domaćica ispade "skrndelj". Svaka ženska osoba koja može ovako nešto da napiše, je gora nego taj isti skrndelj i verovatno ne zna ni da prokuva džezvu vode, a da ne slomi nokat. Samo kad su muški časopisi u redu. Potpomažu svim članovima muške populacije, da "iz*rkaju" svoju isfrustriranost malim polnim organom, štampajući im slike plastičnih lutaka/devojaka, koje u životu ne mogu ni da kupe, pošto nemaju nikakve poslovne i finansijske uspehe. Tužno.

"šik saveti neke (samos)poznate osobe o tome koje ešarpe su in za samoubistvo vešanjem."
Haha genijalno! :)

MOže plus, treba lektorisanja, mada Zmijina Glorija nenadmašno jebe u ovom žanru