Prijava
   

Blokovi

U drevnim vremenima, pre dolaska Rimljana, jedna grupa druida je došla na obalu Save i tu nabacala gomilu kamenja na jednu hrpu, i to je otprilike bila ideja kako treba da izgledaju Blokovi.
Kasnije ideju Blokova je preuzeo Milutin Udareni, čije nepoznavanje osnovne estetike kako treba da izgleda da jedan grad, kao i nepoznavanje osnovnih mernih jedinica, ga nisu sprečili da se baci na težak posao projektovanja Blokova, posebno onih oko današnjeg Jurija Gagarina. Kao rezultat Milutinovih poremećenih ideja kako treba da izgleda jedan grad, nastali su Blokovi, vrhunac njegove arhitenktonske karijere.

Milutin je poznat još po tome što je projektovao Zemun Polje i Kaluđericu, ali će najviše ostati upamćen po njegovoj rečenici "Šta će Beogradu još mostova ? I ovih par je previše, uvek blokiraju vidik !"
Što se tiče Blokova, njih su nastanili ljudi u potrazi za snovima i budučnošću, željni svog komada hleba u surovom svetu, a dobili su da žive u zgradama koje su verovatno imale manje arhitekture, nego ciganske rupe.