Prijava
   

bmx ili ponika

Nekada davno, jedna od prvih dilema u životu sa kojima se susretao svaki osnovac. Često se čulo pitanje: "Je l' imaš BMX ili poniku?". Treba napomenuti da se od pojave BMX-a ponika smatrala kršinom. Vlasnici ponika su u društvu bajkera uvek bili smatrani za "nižu klasu".
Ja sam, naravno, imala poniku, jer moji nisu imali love da mi kupe BMX, a i tu poniku sam nasledila (a zar se moglo očekivati drugačije?)od starijeg brata od ujaka, kojem ona više nije trebala, jer je, naravno, dobio nov BMX. Zato sam uvek i uporno govorila da je ponika "zakon" i danima smišljala koje su njene prednosti u odnosu na BMX.

Komentari

E ja sam bio jedan od tih sa BMX-om. :)
I imali smo trke po parku, bas ono ozbiljno, sa stazom i kvalifikacijama na stopericu i cela fora i mogu ti reci da ponika nije uopste losija za tu vrstu takmicenja. A bilo je i onifh FBP sa banana sedistem i 3 brzine i desetobrzinaca sa "rogovi volanom i 18-obrzinaca mauntn-bajkova. I nabudzene ponike i BMX-ovi su uvek bili prvi. Ali na selu, gde se vozi sokacima i po rupcagama, likovi sa ponikama su izgledali smesno.

imam ja bmx u podrumu. citav je. 'oces? :)

Da ponika je nekako dobra za ravno bila...plus je imala i nožnu kočnicu.Ali ipak dajem glas BMX-u. Udobniji je i aerodinamičniji. :)

Хвала на понуди, Колач!
Понуђена к'о почашћена! Имам сад маунтн-бајк! :)

Ponika je bila zakon po betonu, a pogotovo ako pobedis BMX, (jer ne bi trebalo da moze).
Evo kako se budzi ponika:
Prvo poskidas preteske limene branike, (prednji i zadnji), dinamo i glupo kockasto svetlo sa sve zicom, gepek i njegov spoj sa zadnjom osovinom i prednju kocnicu, zicu i rucku, a zadnju pritegnes da blokira lako. Onda iz zadnjeg tocka zamenis zupcanik sa 18 zuba za onaj sa 16, koji skines sa Violete, (manja, bepska verzija ponike), koji ulazi ko noz kroz vreli puter. To mu daje mnogo bolju prosecnu brzinu i neprimetno slabije ubrzanje. :)

Gde se seti toga..? :-)

Eh, i ja sam imala poniku...

FBPS kontraš je zakon, ma kaki zakon, ustav. Pola ulice si mogao da potrpaš na njega i zezaš drugu konkurentsku polovinu. A plekani univerzalni ključ da zajmiš ćaletu uz neadekvatnu naknadu, budeš nagrađen pogledom 'popreko'.

E da, dobro me podseti...
Sa ponija prva stvar sto se skida je ona pederska torbica za alat, (koji se sastoji od dva dupla kljuca) iza sedista, od plastike koja je napravljena da izgleda k'o koza. :)

da, da, ponika je imala nozznu kochnicu koja je jedna oooooogromna prednost, da vidim kako neko pravi "milicajku" sa bmx-om (dobro se zaletiss pa staness na pedale, nalegness na nozznu kochnicu i napraviss polukrug ili krug, koliko mozzess... meni se desilo jednom da je bajk odleteo i da sam opichio jagodichnom kosti o beton, pola lica mi je bilo mesec dana u svim bojama) zzivela ponika!!!

I ja sam imala poniku koju sam naslijedila od tate, a prije mene presla je pola bivse Juge....najbolja fora mi je bila ona sto si je mogao sklopiti kad odvrnes ono nesto :) na sredini ali je meni to doslo glave, vozim se, vozim se, vozim se ode volaaaaan ja osta:)

ja sam imao malog bmx ali ponika je bolja definitivno

Зато сам увек и упорно говорила да је поника "закон" и данима смишљала које су њене предности у односу на BMX.

i, sta si smislila? koje su prednosti? :P eeee ne vidim ovde "ja sam imao poniku" samo "ja sam imala poniku"

ja sam imao poniku...

BMX je kul al kontra je kontra :)