Prijava
   

Boj na Kosovu, holivudska priča

Četrnaesti vek. Balkan. Bogu iza tregera. Srbija. Zavađena nemogućnošću da izbere vodju varvarska družina Srba podelila se na više kvazi-državica. Najozloglašenija i najpoznatija po tiraniji bila je Moravska Srbija sa centrom u Kruševcu, inače jednoj klanici, crnoj rupi srednjovekovne Evrope .
Ova grupa primitivaca okupljena oko južne, zapadne i Velike Morave okomila se na miroljubivo, pleme Turaka Osmanlija koji su na Balkan došli iz mirodopskih razloga, usled nedostatka obradivog zemljišta i vode za piće. Muka živa ljude naterala.
Tako Turci sasvim miroljubivom politikom stigoše do reke Marice. Srbima je to jako smetalo jer su želeli etnički čist prostor koji je nekada posedovao najveći ratni zločinac u istoriji Srbije, Stefan Dušan, koga je varvarski narod prozvao Silni jer je, po predanju, silovao žene i na silu jeo decu do šest meseci starosti. Dvojica srpskih šovinista Kralj Vukašin i Despot Uglješa susreli su se na Marici sa Turcima 1371. godine gde iako brojno nadmoćni bivaju poraženi.Pobedila je želja i snaga za slobodom turskog naroda.Do 1389. nije bilo većih bojeva. Srbi su spremali plan kako da izvrše udar i etnički očiste prostor od Turaka.Planirana akcija Srba zvala se "Olujni Vidovdan". Lazar Hrebeljanović, novi tlačitelj, nekad službenik cara Dušana,planirao je da trećinu turskog stanovništva pobije, trećinu protera, a trećinu asimilira. Ovoj nelegitmnoj akciji koja nije u skladu sa srednjovekovnom Ženevskom konvencijom, prvo je trebala da predhodi jedna bitka koja bi slomila tursku vojsku. Izabrano je Kosovo. Vekovno ognjište Arbanasa, okupirano za vreme Dušana Decožderca.
I pored Muratovog insistiranja da se sve može rešiti na miran i demokratski način, dijalogom, Lazar je smatrao da je makljaža jedino moguće i prihvatljivo rešenje.
Lazar je u zemlju Arbanasa došao sa ne tako velikom vojskom varvara jer se nadao da će odneti pobedu zbog opremeljenosti svoje vojske, zahvaljujući eksploataciji Albanaca u rudnicima Novo Brdo, Brskovo i Srebrenica.Dobitnik nobelove nagrade za ljudska prava, pozvao je svoj narod da ustane na oružje i brani svoje vekovno ognjište od srpskih agresora i šovinista.Svi su se odazvali. Stari, mladi, gladni, žedni, pederi, bolesni. Murata je na kurvinski s' ledja ubio plaćenik inače, Albanac Miloi Kobilji. Poznate su zadnje reči velikog turskog diplomate "Umirem za demokratiju". Lazar je poginuo kada je bežeći pao s' konja uvidevši duhovnu snagu, snagu za slobodom i demokratijom turskog naroda. Srbi su kasnije formirali i despotovinu sa centrom u tad već pristojnom gradu Smederevu. Međutim, Despot Stefan Lazarević nastavlja sa autoritarnim režimom te Turci u ime demokratije preuzimaju upravu nad Srbijom sredinom petnaestog veka.

Komentari

E vredelo je čitanja.

Advokat pošto čitam tvoje postove i smatram da je ovo negde tvoj fah veoma mi je drago zbog tvog komentara.Veruj mi . (:

Cule zavodniče :)) +

+, O, svaka cast.

svaka cast covece!

Da, da. Klasična ispiračina mozga. Okej je.
+

Iskarikirano je ali bi nas ovako opisali sto posto.

+ omiljeno...

a mamu im sve je tacno amam nema filma u kom kad igra srbin ili rus on se ne prikaze kao agresor koji zeli da pokori svet koji sve oce da unisti da baci nuklearku i to...i posle se cudim kad na onaj chat neko krene da mi kenja kako srbija nzm ni ja ratoborna i to.....

P.S da mogu da ti dam 2 plusa dao bih ti...

Prodaj ga Andjelini bice to opaka triologija... +

Dao si im ideju...Odlicnu!

E vredelo je čitanja. (2)

Odusevljen! Ne definiciom, nego činjenicom da ljudi i danas veruju kako su Srbi izgubili jer ih je neko izdao. Jedan srpski autentični junak je sekao 16 turskih glava pre nego što bi pao, ali jebiga, izdade nas kurva..
Onda upoznaš par turaka, pa ih pitaš koliko znaju o kosovskom boju. Onda shvatiš da su njih učili skroz drugačije. Onda svi shvatite da i jedni i drugi ispadate budale..

Какве везе то има са овом дефиницијом, осим чињенице да говориш о Косовском боју?

Bravo Culle:))
Dobar ti decojedač :DDD

alal ti vera. inace, postoji jedan slican tekst o genocidu koji je Karadjordje pocinio nad miroljubivim tuskim stanovnistvomm, zove se nesto ,,rezolucija i misaru" tako nekako!

Culle, care. Slatko sam se ismejao. Dugo ne procitah ovako dobru defku. + A ako ideju prodas Piteru Dzeksonu, ispade dobra trilogija, sa sve vilovnjacima na strani Turaka, a stotinama hiljada orkova i Uruk-haia na nasoj...

Ех, Цуле. Гњиланци ти кличу! Искарикирано таман колико треба. Плус.

E svaka ti dala!!!+ xDD

Plus, cak i da ne vredi, ako vec procitam neki tako dogacak tekst, dajem plus.
Mala zamerka, mozda si Srbe ipak prikazao u losem svetlu. Opstepoznato je da su Srbi oduvek bila nevinasca.

ADeme poznati su mi tvoji stavovi.Ali mi se ne raspravlja. Ti misliš jedno, ja drugo i to je to.Uzaludno je ovde ubeđivati se i raspravljati politiku.

E vredelo je čitanja.(3)

Е, вредело је читања (5).

Него, Цуле, сад ћеш да нас сјебеш скроз... Уврстиће нам и поменуто у ратне злочине, па нас неће опрати ни Морава ни Млава...

А Срби би у том мувију били представљени као четници у партизанским филмовима, само што би уместо гибанице јели... живе прасиће, минимум.

Turci uopšte ne bi bili tako iskvareni da nas nisu držali 500 godina pod opsadom. Načitso smo ih iskvarili...
+

Царски! :)
+, омиљена!

Njaaah... Dao sam plus samo zbog truda, jer me nije nešto oduševila, ne volim ove dugačke sastave. Nije mi ovo nekako za naslovnu, al' ajde, narod je izabrao.

Fantasticno, skidam kapu. Jedino si zaboravio deo kada posle Muratove smrti Bajazit uzima mac i urla "Freeeeeeeeeeeedom" TM. Omiljena.

murat je jahao konja po bojnom polju i video ranjenog srpskog vojnika kojem je sisao da pomogne..i u tom trenutku ga je taj vonik (milos) ubo....ovo turci u skolama uce..

Njaaah... Dao sam plus samo zbog truda, jer me nije nešto oduševila, ne volim ove dugačke sastave. Nije mi ovo nekako za naslovnu, al' ajde, narod je izabrao

Niko ne kaze da ce biti defka dana.Ima jos definicija.Sto se mene tice i ne mora. Meni je dovoljno sto se vecini svidelo.

A i moras da priznas da na naslovnoj u zadnje vreme nema bog zna sta. Nista nece hvaliti unosom malo originalnosti.

Pa ja pretpostavio da će biti jer ima baš veliki broj omiljenih. A i neka bude ako se većini svidela, meni lično nije baš nešto posebno, više volim kratke defke.

A i moras da priznas da na naslovnoj u zadnje vreme nema bog zna sta.

To si u pravu, već duže vreme i ne pratim koje definicije odu na naslovnu. Nekako mi je to sve veštačko budženje popularnosti.

PS "hvaliti"??? Mislio si na "faliti", zar ne?

PS "hvaliti"??? Mislio si na "faliti", zar ne?

Da mislim "faliti". Moja greska.

dobro ti je ovo...skroz dobro..velikački plus i ostalu u paket...el smem da štampam pa da čitam deci kao šaljivu priču pred spavanje?

Samo pazi da ne shvate bukvalno.(:

neće..duhoviti su na tatu...:)) mislio sam da će ovo biti definicija dana...jebi ga...ona mi se ne sviđa nešto..i minus sam dao...kao da je prepisana iz skandala ili tako nekih novina...

Ja ne znam ko bira ove definicije dana. Ako je ono kompjuterski koja sakupi najvise trebalo bi da je ova. Ali ako biraju moderatori onda jbga zivi bili (:

ja juče nešto pričao, bilo par situacija da nije ona koja ima najviše glasova za 24 sata, kažu mi drugi da tripujem...imao si 44 omiljenih samo...pojma nemam...

Ma počeli ovi modovi da biraju koje im se sviđaju i koje su kratke najverovatnije.Nebitno. Ova je sakupila ocene ko defka dana od pre 2 godine :D

Da se malo umešam, ja sam bio siguran da tvoja neće biti defka dana, sve i da je bila jedina, samo sam mislio da će da je brišu da bi to postigli. Možda je bolje ovako.

A ja nekad gajio nadu da ovo može biti defka dana. Posle nekoliko sati sam se urazumio i izbrisao.
http://vukajlija.com/pepeljuga/187228

Jbga kad mi ne idu te kratke.

Javio to čitaj deci pred spavanje. (:

Samo pazi da ne shvate bukvalno.(:

Salim se nemoj da kvaris omladinu :D

Зипа Цуле, свиџа ми се ова, али Пепељуга...аааа, сасвим си сабио са оном дефком и сад си и званично најцулији! ;))))

Stvarno, zasto je ona definicija dospela na naslovnu, a ova ne?
Imala je duplo vise omiljenih, to je nepravda...

klasično prosejavanje.

Stvarno, zasto je ona definicija dospela na naslovnu, a ova ne?
Imala je duplo vise omiljenih, to je nepravda...

Kakve veze ima broj "omiljenih" sa dospevanjem na naslovnu stranu? Ako ne znaš, odgovor je "Nikakve".

Odlicna definicija,samo sto za mene tvoj sarkazam predstavlja sarkazam.

odlicna! sad napisi i drugi deo kosovskog boja - 1999. i amerikanci se herojski bore protiv srpskog pravoslavnog terorizma, i koristeci dzojstik sa visine od X metara bombarduju osiromasenim i obogacenim uranijumom i drugim najgorim hemikalijama civile u srbiji kako bi im doneli demokratiju. borba je trajala dugo do 17. marta kada je namuceni kosovski narod uspeo da se oslobodi tirana i izbori nezavisnost. u filmu naravno glumi andjelina dzoli, velika humanitarka koja na kraju filma odlazi na kosovo a sve svetske televizije je snimaju kiako doji dete svojom levom sisom dok u drugoj ruci drzi ak-47 koji je na poklon dobila od tacija!

Demagogija, klasicna....

Super je, ali nema dovoljno seksa, ne bi proslo u Holivudu:)

@ zlocesta
Nema veze, ubacicemo!

Kako nema? Dušan silovo sve na Balkanu!

E, tako, starčić i sutra za predlog jer sam spucala za danas kvotu.

Auuuuu, ovo je jedna od boljih

Pa decko ti trebas definitivno da dobijes Nobelovu nagradu za ovo :) ovu defku citam po pedeseti put i kidam se od smijeha, sva cast na kreativnosti, pluscina ko kuca +

Triput ura za sarkazam! Živele defke!+* i svi ostali simboli.

Što ovo nije odabrano? Moj naklon, inače.

До јаја. Кад сам стиг'о до оног дела "Видовданска олуја" и оно да кнез Лазар планира да протера трећину Турака, трећину да побије и преосталу трећину да асимилира, одма' сам дао плус и турио дефиницију у омиљене.

и бреее ладно сам ти ја дао 400-ти плус
што 'но веле - да частиш