Prijava
   

Bolje da je drvo rodila, kravama hlad da pravi.

Drevna narodna izreka koja na veoma plastičan ali i bizaran način govori o beskorisnosti, suvišnosti i totalnoj nepotrebnosti postojanja jednog ljudskog bića. Diskretnosti oslobođen komentar, upućen nesrećnoj majci koja je verovatno propljuvala likvor rađajući jednu, ispostaviće se, običnu cepanicu. Ustvari, siguran sam da bi i jedna cepanica bila mnogo korisnija od osobe u biti - zgubidana koji badava troši vazduh i džaba hleb glođe, što se kaže. Njegova ili njena nesposobnost poistovećuje se sa sposobnošću nadgrobne ploče da diplomira na FON-u, što je, priznaćete, ne baš previše težak zadatak. Elem, srpski narod je uvek umeo da bude duhovit u situacijama koje su to od njega zahtevale i ovaj slučaj nije ništa drugačiji. Naravno, niko se pametan nije setio da jadnim svinjama donese taj jebeni kamen iz naslova ali to je već neka druga tematika.

- Sine, ajd' molim te skokni do šupe i nacepaj malo drva. Za'ladelo nešto u kući, promrz'osmo živi, jebotebog...!
- 'Oću, ćale, 'oću...

***

- Pa, dobro, doktore, kako je naš mali...?
- Ah, šta da vam kažem...Ja i dalje ne mogu da pojmim kako je samo jednim jedinim zamahom uspeo sebi obe noge da odseče! Jeste li vi sigurni da ga nije napala neka kriminalna grupa ili horda...?
- Ama, kakvi, doktore, pa znamo mi našeg sina! E, Radmila, Radmila...Bolje da si drvo rodila, hlad kravama da pravi nego što si doživela da ti rođeni sin sopstvene noge za potpalu seče...!

Komentari

Zajebah se i ne videh. Brzo leti ova :)

Ima varijeteta na ovu, al fina!

U pravi si, Dejse, nisam na vreme video. Uostalom, sad promenih malo pa mož' da prođe.
Grof objasnio, narano. Odavno dadoh plus i zvezdu :)

Ovo ti je dobro, budalice.

O,da! I ne pratim te više :D

I ovo dobro, bravo novajlijo! +
Nećeš ti Marija, hoću ja lolo

Par reči, draga. Prvo, jasno ti je da ovde nije u pitanju tzv. autobiografska defka kao i da, takođe, ti me najbolje poznaješ kao čoveka i zaista ne vidim razlog da se jebeno dopisujemo preko kompa oko gluposti. JA te VOLIM, a ti nisi ŠIVA. :)

@Loksi

Hvala ti al' hoću i da me ona prati :(

Одлична и ова, све су одличне +++

Плус. Избаци тачку из наслова, ако можеш, ако не нек ти среде терминатори :)