Prijava
 1.    

  Cepanica

  Nadimak za ribu koja je toliko prešla da mož' cepanica da joj uđe.

  -E ljudi, jeb'o sam Sandru Cepanicu.
  -Dobro je, već smo počeli da brinemo. E kad se setim, uleće mačor k'o Taliban u tržni centar.

 2.    

  Cepanica

  Deo noge od kolena do zgloba poznatiji kao cevanica. Cepanicom se isti taj deo zove kod ljudi koji ne znaju da igraju fudbal.Popularnije panjevi.

  Au matori al primaš to cepanicom,bolje panj da smo stavili.Pravo si drvo.

 3.    

  Cepanica

  ''Pokretačka'' snaga parnog valjka.
  Za domaće okvire je izuzetno gorivo, dok da bi se prezimilo u Evropi naša cepanica je ili previše stara, pa brzo sagori, il pak zelena za Evropsku zimu, no najčešće je nekvalitetna.

  Smiljanić nije uspeo da potrči, ali je tu Šćepović od čiju se nogu lopta odbijaaa...iiiii... samo u gol aut! Još jedna propuštena šansa Partizana...
  -Ccc koje cepanice.

 4.    

  cepanica

  ....uobičajen pridjev nekog prošlog vremena -koji u većini slučajeva ne označava presječeno drvo u pravom smislu te riječi -...(sreće se većinom kod starijih ljudi) koji se naglim zaokretom razmišljanja vraća u modu,predstavljajući čovjeka koji ima veoma malo sluha za neke stvari,pogotovo kada su u pitanju osjećanja bilo prema ženskom bilo prema muškom rodu...

  djevojka:"joj da si vidio kakav je poklon sinoć kupio Milan Mariji,veliko srce i u njemu njihova imena...":)(osmjeh sa romantičnim pogledom prema njemu)

  momak:vidno nezaintertesovan,nije je niti slušao...počinje svoju priču;"nego sinoć smo se prepili,zanči ubili...onaj Goca nije normalan lik,koliko može popiti....."

  djevojka:"CJEPANICO-imaš li ti srca??"

 5.    

  Cepanica

  Devojka iz kraja koju svi cepaju.

  -Druže 'de je cepanica treba mi za nešto..
  -Znam ja za šta ti treba,eno cepa je komšija!

 6.    

  Cepanica

  Velika tuča, makljaža.

  Pala juče cepanica na tekmi, jedva se izvukoh!

 7.    

  Cepanica

  Vrsta sigurnosne kočnice koja je našla primenu kod vozila starijih od 20 godina, ali se ta starosna granica vremenom spušta. Koriste je vlasnici vozila, koji su primorani da svoje mezimce parkiraju na nizbrdici. Njena pouzdanost prevazilazi i pouzdanost klasične ručne kočnice. Javljaju se i izmenjeni oblici ove vrste kočnice, kao što su cigla i poveći kamen.

 8.    

  Cepanica

  Osoba koja ti se zabije pod kožu i u početku te nervira, smeta ti i oćeš da ga izbaciš iz svog života. Kada shvatiš da nećeš uspeti tako lako da ga se otarasiš, počinješ da ga gledaš kao deo sebe i nekako ga jebem li ga, zavoliš.

  - U osnovnoj školi imao sam tog druga Mikija. Nije da ga nisam voleo, ali kako da kažem, dečko je smarao opasno. I naravno ko za kurac, taj Miki mene zgotivi ko brata i neće da se odvoji od mene. Prvo je to bilo samo u školi, ali posle poč'o i kući da me prati i priča o svojim problemima. Smarao me je duže vreme, a meni je baš bilo glupo da mu to kažem jer je bio duša od čoveka.
  - Jednog dana, ne znam šta se desilo i koja je ovozemaljska sila uticala na mene. Tokom Mikijevog izvođenja monologa gde sam ja bio standardni posmatrač, u priči koja ni ti je imala veze sa mnom niti sam znao o čemu se radi, skonto sam da je Miki skroz kul tip i da mi je jebeno uš'o pod kožu, cepanica jedna.

 9.    

  Cepanica

  Pinokijeva cevanica.