Prijava
 1.    

  Brod

  Sleng jedinica za zapreminu.

  Onaj decko je pun k'o brod..ili..vidi tete,izgleda k'o brod..

 2.    

  Brod

  Finalna ambicija svih kuvara.

  -Šta si upisao?
  -Gimnaziju, ti?
  -Hemijsku, za kuvara, završim to i odem na neki brod, plata 1000 evra, i boli me kurac.

 3.    

  Brod

  Večni san osvedočenih blejača i kojekakvih parazita, koji su odavno odustali od rada i navikli se na 'leba bez motike. Radili bi na brodu, a u životu kurcem nisu mrdnuli.
  Kada bi imali i najmanju predstavu o količini energije koja im je potrebna da bi radili na brodu, ni dve hiljade evra mesečno, koliko tripuju da bi zaradili, im ne bi bila dovoljna motivacija...

  - "Matori sredio sam neku šemicu za brod... Trebalo bi da odem u ponedeljak da se dogovorim sa Giletom, rek'o je da može da me ubaci..."
  - "A jel' ti palo na pamet da uzmeš nešto da radiš umesto što se zamlaćuješ tim glupostima...?"
  - "Koji je tebi kurac? Šta ću ovde, kurac, da zaradim? Takvo razmišljanje je za luzere poput tebe, ja sam sebi postavio visoke ciljeve.... Tooooo, Arsenal 3:0, znači došlo 3+... Treba mi još Fiorentina..."

 4.    

  Brod

  Ultimativna mera za punoću. Kao alternativa koristi se još i preimenovanje osobe u Gospodin/Gospođa Punišić. Takođe, osoba kojoj se pripisuju ovi atributi je meta stalnog iskorištavanja od strane društva.

  - Brate, oćemo na soni, a?
  - Ma ne znam brate nemam kinte.
  - Aj zovni Krla on je pun k'o brod, pa da uplati tebi i da povedemo još i onu budalu od Mirka pa da igramo na bananu. A posle se još ogrebemo za sok.

  -------------------------------

  - Marko, oćemo' u dgra večeras?
  - Ma batali me, ćale mi ukinuo džeparac zbog ocena.
  - Ajde bre, dolazi i onaj Mićov rođak Luka , njemu je otac neki ministar, šta li je, jebem li ga, uglavnom, mali je Punišić, tako da nema da brineš.