Crnac

Ekonomski_teoretičar 2012-03-03 20:52:22 +0000

Osoba, zbog koje, kada ista prolazi kroz neko manje mjesto, selo ili zaseok, staje vrijeme, trepet lista i mace na povjetarcu i jari, povijanje klasja, sazrijevanje voća, pletenje paučine u vazduhu koja se nesmotrenom prolazniku upliće u kosu, poj pjetlova na bunjištu, lavež pasa, živkanje vrabaca, klanje svinja oko palog žira, roj muva oko govečeta, igra mačke i miša, žubor potoka, zvuk motorke u lugu, kiseljenje mlijeka u teglama od pet litara ispod stola u hladu špajiza, razvijanje pite na stolu, rumenjenje hljeba u peći razgovor na tarabama, dah u grudima, lanac na biciklu, IMT 533, kosa u visokoj travi....život.
Ovaj događaj traje svega nekoliko trenutaka, a djeluje kao vječnost, kao paralelni univerzum.

I dan danas postoji priča, kako su krave na par dana povukle mlijeko, kada se 70ih godina u jednom selu u mom mjestu pojavio crnac, koji je došao sa jednim gastarbajterom, a na mečku kojom je taj gastarbajter došao niko nije obraćao pažnju.

10
16 : 4
  1. Živa istina.

    U mom selu je neko krajem sedamdesetih doveo crnca iz Zagreba. Vrijeme je stalo, i dan danas u selu se nose pantalone zvonastih nogavica,Golf kec je vrhunac automobilske industrije. Zadnji put kuće su okrečene tada.

  2. Mislim da ništa drugačija situacija ne bi bila ni danas.

  3. Jebo si kevu sa defkom. Smorio sam se posle drugog reda i pročitao samo primer.
    Anyway +!

  4. Одлично ти ово, човече. Сигуран сам да још има доста места где би сви зинули кад би се појавио неки црња. +

    kada se ista prolazi kroz

    Само овде треба да избациш "се", ја мислим.

  5. Naravno. Ispravljao sam greške, samo nisam uočio sve.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.