Prijava
   

Dave Mustaine

Frontmen grupe Megadeth, 100% nenadjebivo lud čovek koji ko zna dokle bi doveo Metallicu da nije bio izbačen iz nje. Navukao se na metal tako što je prodavao drogu, pa mu je jedna od klijentkinja plaćala u naturi, tj. u pločama old school metal bendova. Dok je bio u Metallici, toliko se intenzivno alkoholisao da ostali članovi nisu mogli da ga prate u tome, pa mu ni neosporivo gitarsko umeće nije pomoglo da ostane u bendu. Tukao se sa ostalim članovima, jednom prilikom je sipao pivo u bas gitaru tadašnjeg basiste, pa je ovaj doživeo veoma jak strujni šok. Nije ga nikako bilo moguće kontrolisati, pa je otpušten iz benda. Ipak, zaslužan je za dobar deo muzike na prvom albumu. Povodom rifova i solaža koje mu je Kirk Hammet pokrao na tom albumu, a koji su svakako ostavili pečat, izjavio je samo: ''Nema veze, makar sam mu prethodno pojebao ribu''.
Pre desetak godina je zaspao na stolici priklještivši radijalni nerv što mu je potpuno paralisalo ruku. Onda je dokazao da je i medicinski fenomen, potpuno se oporavivši od ovog hendikepa.
Svoju neobičnu prirodu Dave Mustaine je reflektovao u pesmama Megadeth-a, kome je samo i jedino zvučno ime poput imena 'Metallica' falilo da doživi 100x veću slavu od iste.

Komentari

Zasluzan je i za pesme 'The Call of Ktulu' i 'Ride the lightning' sa drugog albuma
+

Ma idi, ja pomislio stvarno mu placala u naturi :)

Hmmm, po meni, iskreno, megadeth nije ni prineti po kvalitetu metallici, bez obzira na sve... za def plus

Pa, pazi, ja lično mnogo više slušam Metallicu i nekako su mi bliži srcu. Ipak, kad sagledam oba benda objektivno, mislim da je Megadeth kvalitetniji.

Da, na tog čoveka sam skroz zaboravio...mislim da mu je Countdown to extinction jedan od najboljih metal albuma uopšte. Inače mi se prvi albumi i ovo što sad zadnjih godina snima baš i ne sviđa...

+ za znanje. Ti si izgleda bre hodajuća enciklopedija za rok muziku!

Ma, ne. Samo za pojedine izvođače.
Ali hvala, u svakom slučaju.

'Aj viđi izvuči nešto o Dragani Mirković i Južnom vjetru... :)

Мегадетх су конза!

Dave Mustaine je jebeno dobar gitarista. ideju su mu dobre, ima dosta razbijačkih rifova i dobrih aranžmana u pesmama. međutim, on i pored svega toga nikada neće napraviti album koji je veći od na primer "...and Justice for All" ili "Master of Puppets" jer je uvek želeo da bude veći od Metallice. on je razmaženi kompleksaš kome je tona droge još više sjebala mozak. ovi iz Metallice su zasluženo imali nadimak Alcohollica, ali Dave je oduvek bio agent provokator. inače, od Megadeth mi se sviđaju samo 4 albuma (mislim kompletana 4 albuma) i nekoliko pesama ovako.

Ja ne mogu da ga smislim, ali nek bude +

Nisam znala ovo o njemu, više sam se fokusirala na muziku, mada volim kad slušam (čitam) priče o bendovima i muzici...+

Svako ko ima malo razuma a nije fanboy metallice, odma ce vidjeti da su megadeth muzicki kvalitetniji od metallice. prvo, Lars je OCAJAN bubnjar. Neujednacen tempo i dinamika, katastrofalno koriscenje double bassa, bez akcenata, lose sviranje live itd. Niko normalan ga ne bi poredio sa Garom, Nickom, Jimmyjem i Shawnom. Kirkove solaze su pentatonske i molske skale u kombinaciji sa wah, a marty friedman i chris broderick koriste skale cije ime ni ne znam izgovoriti. Dave je bolji tekstopisac i ritam gitarista od Jamesa. Jedino je Cliff Burton bio talentovan muzicar u metallici, mada i eleffson kida kao bassista

Пази, то што су у Мегадету одувек били бољи музичари него у Металици, не значи да је бољи бенд. ;) По тој логици би требало сад сви ови музички школовани људи са академија да праве уберјебитачне бендове, јер су добри музичари.

Не слажем се да је Дејв бољи текстописац од Џејмса. Код Дејва се тачно осети оно ''Сад ћу да напишем текст, да најебем Металику!'' Тако се текстови не пишу. Не кажем да су лоши, напротив, само се понекад препознаје усиљеност.

Megadeth pre Metalike. +

Metallica je sa Kill 'em All, Ride The Lightning i Master of Puppets bila bolja, mada je i to diskutabilno jer je dosta stvari Dave napisao i Cliff je svirao, a osim toga, Killing is my Business i Peace Sells su jebeno dobri albumi. Da ne pominjem Rust in Peace, koji je po mom misljenju, nedohvatljiv nivo za Metallicu. Osim toga, Uporedite Endgame i Death Magnetic. Jedna stvar sto me uzasno nervira kod metallice je Lars. Najgori thrash bubnjar ikada. Ko misli da nisam u pravu, nek mi navede nekog losijeg...