Prijava
   

dečko

Zaposlena osoba u Srbiji koja radi u svakoj mogućoj firmi i instituciji, bilo društvenoj ili privatnoj, da živi na zapadu postao bi najbogatiji čovek na svetu u istoriji planete posle 5 minuta rada. Zbog svoje prevelike prezaposlenosti nikada nije na svom radnom mestu.

u opštini:
Ja: Dobar dan, došao sam da pokupim svoja, očeva, bratovljeva, mamina i dedina dokumenta koja sam predao pre 6 meseci radi dobijanja zdrastvene knjižice za moju babu koja joj još uvek nije izdata.
šalteruša: Jaoj, dečko koji radi u arhivi je otišao na more i odneo ključ sa sobom, dođi ti po dokumenta za 3 nedelje.

U vojnom odseku:
Ja: Dobar dan, doneo sam potvrdu da sam redovan student da bih odložio vojsku.
Poručnik spušta "Kurir" i strelja me pogledom: Da odložiš vojsku, a? Znam ja sve vas, vi namerno upisujete fakultete, padate ispite plaćate školarine od 200 iljada dinara samo da ne bi išli u vojsku! Pa kako te nije sramota? Šta ti na to kažu otac i deda?!? Ako su oni mogli da služe armiju možeš i ti! Pa jel znaš ti da je za vreme Tita bilo sramota ne služiti vojsku, nisi mogo da se oženiš .... (sledi tridesetominutno predavanje o Titovom vremenu tokom kojeg se razmišljaš šta bi još mogao da odradiš dok si u gradu) ... nego što si ti ono beše došo kod mene? A da, d'odložiš vojsku. E pa sinko, dečko koji to radi što se razume u te kompjutere sad nije tu, otero mi kola kod majstora, dođi ti sutra.

U prodavnici:
Ja: Dobro jutro, dajte mi litar mleka i 3 hleba.
Prodavačica: Jaoj komšija, ovaj dečko što nam dovozi mleko još nije stigo, javio mi malopre da mu pukla guma na kamiJonu, a ovaj drugi dečko što donosi lebac sinoć bio na svadbu kod tetka Milunke pa ga još nema, sram ga bilo.

Telefonski razgovor sa provajderom i tehničkom podrškom (u daljem tekstu TP) jednog od mnogobrojnih wireless provajdera:
Ja: Dobar dan, da li možete da mi kažete zbog čega mi ne radi upload, da niste opet menjali parametre po jubilarni 100. put ovog meseca (u sebi: verovatno im opet banula murija da provere koliko imaju prijavljenih korisnika i predajnika u odnosu na IP adrese)
TP: Dobar dan, da li možete da nas nazovete kroz par minuta, dečko što je zadužen za mušterije je izašao po cigare i kifle?
Ja opet, posle 15 minuta: Dobar dan, ja zvao malo pre...
TP: Da da, dečko što smo ga pominjali je morao hitno na teren, izbio osigurač na anteni na zgradi pivare. Nazovite vi nas opet negde predveče..

Disclaimer: Svi ovi primeri su stvarni, i svaka sličnost sa akterima je namerna (svi dijalozi su doslovno citirani prema sećanju), autor ove definicije je imao tu čast i zadovoljstvo da razgovara sa ovim ljudima, kojima se ujedno i zahvaljuje ovim putem i poručuje da lepo pevaju pesmu "Dečko nije tu" i da... i da.. ne zabušavaju.

Komentari

Ma dečko, 'ajde 'oladi :D +

Dobar je decko. :)
Plus naravski!