Prijava
 1.    

  Depozit

  Ona sića koju ciganka stavi pored sebe kad sedne da prosi.

 2.    

  Depozit

  Prokleta reč na koju se svako ko traži stan u Beogradu preko oglasa naježi.

  Oglas : izdajem dvosoban stan sa centralnim grejanjem (osoba koja čita već širi oči u nadi ) cena toliko i toliko....depozit obavezan. Sledeća scena pokazuje kako oglasi lete kroz prozor,u pozadini se čuje krik očajnika koji već tri meseca bezuspešno pokušava da nađe stan u Beogradu koji može da plaća.

 3.    

  Depozit

  Odeća i stvari koje ostaviš kod devojke i podižeš kad raskinete.

  - Vrati mi duks, fukso mrtva!
  - Mrš, evo ti ga, ne treba mi ništa tvoje ovde!!
  - A soni, džojstici kad smo igrali Tekena?! Nisam ja Fondacija Divac da ti poklanjam konzolu, sav taj depozit hoću u regres.
  - Soni ćeš dobiti, ali snimljene igre nećeš!
  - Zašto?! Gde mi je memorijska kartica, kojkurac?!
  - Gurala sam je u pičku i sad više ne radi, OPAAAA

 4.    

  Depozit

  Zamena za dobar dan svake babe koja studentima izdaje stan. Svaki student koji privatno stanuje ježi se na pomen ove reči koliko i odrasli na reč žirant. Iznos depozita babe računaju složenom formulom u kojoj su promenjive vaše ponašanje, poniznost, odeća i količina nakita koju na sebi imate. Neretko se uračunava i prtljag koji sa sobom nosite. Vrlo često prevazilazi platežne moći prosečnog naučnog radnika Srbije i iako je zamišljen kao iznos koji vam se jednom vraća, od njega se većina odmah oprosti.

  -Dobar dan, ja za st...
  -Treba depozit!
  -Dobro, koliko?
  -(baba gleda pronicljivo) 300 evra, i nemo' da pitaš da smanjim jer ne mož'.
  --------------------------
  -Odneo sam sve stvari, jel mogu da dobijem sad depozit nazad?
  -Depozit? Pa ko će da zameni onu antenu što je otpala od oluje i ko će da menja grejač u bojleru što je pregoreo od udara groma.
  -Pa to nije moja kri...
  -Ma ne zanima me, nema depozita.

 5.    

  Depozit

  Apsolutno najneophodnija stvar ikada, koja na skali neophodnosti zauzima mesto ispred penicilina i mašinice za brijanje međunožja. Džaba je to što stanodavac igra raub sa vašim dedom još od četres osme i što su vam babe gledale Rosu Salvahe zajedno. Pare. Daj! Šarm i lepi maniri će vam pomoći koliko i kosmodisk trudnici u devetom mesecu. Neophod je to i tačka!

  - Ali gospođo, doneću svoj računar, televizor, radio i budilnik. Zamrzivač i grejalica su već u kolima. U slučaju da vam nešto sje...oprostite, uništim u stanu, konfiskujte moje.
  - Dvesta evra.
  - Ali nemam. Nemam društvo. Asocijalan sam, neću praviti žurke. Nemam devojku, vidite, gabor sam, neću uništiti krevet. Psa sam ostavio kući, neću prljati tepih, i usisavaću svaki dan. A ako će vam to stvarati buku, čistiću metlom. Poneću i lavor ako treba, da vam ne bih prljao tuš kabinu. Perfektno krečim i hoblujem parket. Šta ja mogu da vam pokvarim? Sviđa mi se stan, i blizu fakulteta je.
  - Dvesta evra.
  - Ali nemam trenutno. Evo daću vam sledećeg ili onog tamo meseca, samo da nađem posao u međuvremenu, može?
  - Dvesta evra.
  - Ali gos...
  - Dvesta evra.
  - Šupičku materinu, znaš! Hoceš da ga popušiš malo a, to hoćeš?
  - Dvesta evra.