Prijava
 1.    

  Došli divlji - oterali pitome

  Opšte mesto, jedan nadasve nadahnut, promišljen i odmeren zaključak jednog napaćenog, prevarenog, poštenog i dostojanstvenog građanina grada, jednog Starosedeoca tog carskog grada, te srpske Atine, te nove srpske Venecije. On je utučen, poražen, jer jednog dana samo su se ni iz čega pojavili ti prljavi varvari u obojcima jedva, čudnog izgleda i govora, koji, eh čuda, ne znaju kulturni značaj Savamale, KST-a, SNP-a, Limana i slično, koji ne znaju da gradski ide na svakih deset minuta i da pare možeš i na bankomatu da uplatiš, da je najbolja pica kod Bucka, a indeks sendvič kod Mirjane, i slično, da ne drobim dalje. Eh, ti prljavi varvari, bez novčića u džepu, dođoše u moj lepi grad, grad kulture i umetnosti, sišli s neke čuke, i potrudiše se da iskoriste svoju jedinu šansu, upisaše škole i završiše ih bolje nego moje dete lepo starosedelačko krvi čiste kao dunavska voda, koje voli malo da srkne na nos i da pravi probleme u gradu, ali je dobro dete u duši, onda dobiše posao odmah u struci jer su se učlanili u stranku, tu prljavu stranku što nam je uništila grad, eh šta je bitno što je naftaški smer završilo to kopile varvarsko i što ima prosek 9,72, znam ti ja tačno ko je njega zaposlio, onaj Sarić što je tu već trijes godina. Kako misliš ko je asfaltirao ovaj grad?! Ma neki bre Lukić, Marić, Brkić, Nikolić, Kovačević, dobri, pošteni, radni ljudi (prosečna bosanska prezimena - prim. aut.). Kad sam rođen? Pa u leto 1972. tu dole odmah ispod Fruške, u Staroj Pazovi gari.

  "Ovaj grad postaje katastrofalan za život! Odavde zaista treba bežati. Koliko je Novi Sad bio miran i lep grad, sad je prljav i skrnav, a kriminala i haosa na svakom ćošku."
  - nepoznati autor (starosedelac - prim. aut.)

 2.    

  Došli divlji oterali pitome

  Metaforičan prikaz pojave Zapate autora.
  Pola čovek pola spem.
  Zašto, pa zato što može i zato što je napolju hladno!
  Elem, zbog njega je Predrag Ejdus krem Srpskog glumišta postao najomraženija ličnost, bar meni lično.

  Došao: Tywin Lannister, Spiral out, Rogan za sirotinju, Jep Gambardella, Kris Moltisanti, Jordan Schlansky, PINA MALKO, Lalo Salamanca, Kevin iz Office-a, Young Jamie, Zapata, Ejdus na čet, svi nestali.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Došao: Tywin Lannister, Spiral out, Rogan za sirotinju, Jep Gambardella, Kris Moltisanti, Jordan Schlansky, PINA MALKO, Lalo Salamanca, Kevin iz Office-a, Young Jamie, Zapata, Ejdus na forum, svi nestali.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Došao: Tywin Lannister, Spiral out, Rogan za sirotinju, Jep Gambardella, Kris Moltisanti, Jordan Schlansky, PINA MALKO, Lalo Salamanca, Kevin iz Office-a, Young Jamie, Zapata, Ejdus u komentare, svi nestali.

  Fenomen zabeležen u prvoj polovini meseca januara dvehiljadedvadesetprve godine.

  Ažuriran podatak 1: Zvanično banovan autor Lamar na trideset(30) dana.
  Ažuriran podatak 2: Zvanično banovan autor Eru Ilúvatar na trideset(30) dana.
  Ažuriran podatak 3: Zvanično banovan autor Šmoklja na trideset(30) dana.
  10.01.2021 godine gospodnje