Prijava
 1.    

  Filer

  U muzičarskom žargonu- pesma koja stoji na albumu tek da popuni minutažu, jer nije dovoljno zarazna da bi duže držala pažnju, ali pošto je kvota već postavljena, mora se ostvariti da bi uspelo. Neretko primenljivo i na ostale životne sfere.

  (1985., negde u mračnim lagumima PGPovih studija, tri lajne i po' litre viskija kasnije)
  Žika: ''Slušaj, Bajaga, doveo sam ovog klinca u bend- nije neki poseban muzičar, al da ne bude prazan plakat, plus je onako lepuškast pa da nam izvadi prosek s nosevima. A i da nam bude lakše da brojimo kad kupujemo grupne zalihe žuto-belog''
  Bajaga: ''Da se tako intergalaktički izrazim- nije dovoljno brz, ima li još koji kvalitet?''
  Klinac: ''Znam da kombinujem tigraste pantalone s kožnom jaknom i da...''
  Žika: ''Aloe Cukiću, ne upadaj čikama u reč, magnuma mi srebrnog mnogo si nevaspitan''

 2.    

  Filer

  Totalno nebitno postojanje koje se nalazi između dva povezana postojanja sa ciljem da popuni rupu između njih, a u stvari pravi jednu ploču iznad rupe i natovari ceo breg na tu ploču.
  Spamer u svom razvijenijem obliku.

  - Strpi se, reko baja ima da dođe za neki minut i da nas uvede na razgovor.
  - Ma znam, nego ušo na ta vratanca pre pitaj Boga od kad, a ja se cimam na svaku budalu koja izađe odatle. Sve sami fileri.
  ----------------------------------------------------
  - Ne bi to ovako, mogli bismo uveče da odemo do Šunke i popričamo ozbiljno. Find number, send sms...tvik, tvik, sms - open, open...Konju jedan, gde su one patike?..reply - Ma jedi bre govna fileru, iscimao sam se ko Zoran Simović, čekam poruku od Tanje, a ti mi tu sereš o nekim tikama...
  ----------------------------------------------------
  Tema na forumu: Smisao života, ako ste kojim slučajem radnik na mešalici.
  Jedan član napiše nešto što on smatra pametnim, i čeka odgovor na to, vidi onda da je neko odgovorio, klik..."Bugi, jesu li to ovogodišnje paprike, Šarca ti?"...
  Ne-Bugi-lik (u sebi): Ma dudlaj dudlu, fileru...
  ----------------------------------------------------
  Siroma' Verter rešio da se ubije i odlazi još jednom kod svoje voljene Lote, da je vidi zadnji put. Ona oće da se jebe, a da joj ne uđe, pa zivka po drugarice, pa ne zivka po drugarice, oni se tu nekako prenemažu dve strane, i odjednom raspale da čitaju nekakav prepotopski roman o nekim Arlinima i Sarluzima.
  "More mamu vam filersku, koj moj kenjate, gde je ovde opet Lota...list, list, list...puta 20...Lotine suze...evo ga, e pičko verterska znao sam da će da je spopadneš, e i ovaj Gete lud, siguno ga plaćali po stranama, pa ubacivo filere, jebo ga Naruto."