Prijava
   

Franšiza

Dokument po kojem kompanija za dogovoren novac ustupa licencu kompaniji u drugoj zemlji, kako bi i ovi proizvodili njihove proizvode. Zahvaljujući tome, možemo da pijemo amstel, hajneken, tuborg i druga strana piva, koja se pune u Apatinu i Čelarevu, i za koje bi Holandjani kada bi ih probali pomislili da se pivo pokvarilo ili izvetrilo. U prevodu, go kurac.

Blago, bezukusno, košta nepravedno puno, treba ti 20 komada da se napiješ, i ujutro te obavezno boli glava.

Komentari

Јбт шта је оваквих дефиниција. Ајмо лепо комплет сви да се убијемо, јер ни пиво по датој рецептури не умемо да направомо. Реално, сваки домаћи производ је крш, целокупна телевизија која је на српском је шит и треба је забранити, јер је негде другде боља само зато што се прича на српском, музика нам је још од Руковети са све њима срање, треба да се стидимо Гуче, само је православни свештеници богата багра, занемаримо богатство папе и геноциде крсташа, британаца и шпанаца, усташе да не помињемо.

Подједноко ми је пун курац оваквог размишљања, као и што ми је мука од великосрба, који серу како су на exitu само наркомани, како је педерски слушати било шта што не завија на турцизме, како никад ни један србин није напао неког без разлога, и да је увек управу зато што се крсти са три прста, а сви други треба да цркну јер нису православним, а идол му је неко ко би за Исуса рекао да је гимнастичар и ко је трећи основне за мало па завршио.

Све је то чист идотизам, доказ да јако мало људи користи мозак данас, и да је заиста превише људи тешко искомплексирано, без реалног резоновања и додира са стварношћу. Да ли као коњ гледа само право, тј лево или десно, неважно је, ретард је ретард.

Да поткрепим тврдње научним доказима, па ко има мало мозга схватиће:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pepsi_Challenge

Svaka cast, ali bojim se da si postavio komentar na pogresnoj definiciji :] Nije nama pivo lose, volim ja i jelen i lav, nekada je valjalo i jagodinsko..Samo sam ukazao koliko strana piva koja se pune kod nas nemaju veze sa originalnim, to je to. Nadam se da si bar olaksao dusu.

Велики излив беса, било је то у тренутку, после сам и сам скапирао да је има много, много згоднијих дефиниција. Јесам, пријало је.

Генерално гледано, изучавам економију, маркетинг највише, и бежим од домаћих аутора плагијата, ретардирано укомбинованих. И кад почнеш да улазиш дубље у суштину, почнеш да увиђаш значај промоције. Треба времена да се схвати суштина, иако знаш неке ствари не капираш и не прихваташ. Директан пример ти је изнад Кока Кола и Пепси. Кока кола је неприкосновена у САД, док на тесту без ознака долази до тога би требало, према укусу, да је тржишни удео Пепсија једнак Кока колином. Генерално, питање је да ли би могао да погодиш које је које пиво, четири тотално различита произвођача пива, а камоли истог у различитим фабрикама, да не знаш које је које. То је из искуства. Нећу више да спамујем.

+ generalno, obojica zborite pametno.

Pepsi ima veci udeo na americkom trzistu, kola na svetskom, a originalpivo od fransiziranog bih uvek prepoznao zatvorenih ociju. Sve to sto izucavas sam ispolagao ;]

According to Beverage Digest's 2008 report on carbonated soft drinks, PepsiCo's U.S. market share is 30.8 percent, while The Coca-Cola Company's is 42.7 percent.17 Coca-Cola outsells Pepsi in most parts of the U.S., notable exceptions being central Appalachia, North Dakota, and Utah. In the city of Buffalo, New York, Pepsi outsells Coca-Cola by a two-to-one margin.18

Са мама вики ;)

Радио сам нешто слично слепом тесту за strategic marketing. О томе говорим, не би ;)

Друго, причам о неуромаркетингу, занимљива тема. Ако си расположен за дискусију, дај мсн или скајп ;)

Е да, изучавам за дипломски, нема више испита ;) И ако си полагао нешто везано за неуромаркетинг ајд јави, на нету нема ништа на српском, истини за вољу није ми ни потребно, мада бих волео да видим опсервације наших људи :) Ретарди, иде пети тираж куппхпличарке, а неће чак ни да увезу Линдсрома на енглеском, камоли преведу :(

nećete se vas dvojica leba najesti od ekonomkije :)

Има истине... Џаба што ме друг на помен инструмента маркетинг микса гледа ко теле у шарена врата, мама наместила посао од 100 сомића у банци, а ја славим ако могу да робујем код Мишковића :(

E, moj Borko, takvih ko taj ih ima N, al dobro ne klonjavamo duhom :)