Prijava
   

Fudbal

Igra koja je muškarce zaluđivala godinama, decenijama, vekovima.

(Stadion "Zavida" blizu Prizrena, 1358. godina)
Čelnik Musa: Dobrodošli poštovani gledaoci na stadion Zavida, na pretposlednje kolo Boleslav-pivo Superlige Srpsko-grčkog Carstva u ovoj godini. Sa vama je, kao i uvek, na razglasu Čelnik Musa, poznatiji kao Musa Informacija. Pre nego što počnemo sa najavama, želeo bih da naglasim da su vremenski uslovi za igru odlični, a da se temperatura razlikuje za svega 2 stepena od pretposlednjeg kola prošle godine, koje je imalo idealnih -25 stepeni za utakmice u ovo doba godine. I na teren izlaze mlađani puleni naša dva najtrofejnija kluba, prvo FK "Morava" u plavim dresovima, a evo i naših- mlađani junaci FK "Jugović". Pre početka utakmice, kao i uvek, treneri oba tima, Jovan Krkobabić i Jug Bogdan, će se tradicionalno rukovati, inače ovo je jubilarni 400-ti put da se ova dva vrla asa domaćeg fudbala junački rukuju na našem stadionu. Takođe, s obzirom da su danas, kao što znate, 200 godina od osnivanja našeg najvećeg stadiona, danas je prisutna i Komisija Evrope bez tatarskih država, u sastavu mađarskog kralja, vizantijskog cara, svetorimskog imperatora i tašte engleskog kralja koji je u zadnjem trenutku odustao od dolaska jer mu je naglo pozlilo. A sada, gospodo i gospođe, da čujemo našeg patrijarha dok drži govor u slavu naših dragih gostiju iz međunarodne komisije pre nego što osvešta utakmicu.
Patrijarh: Pre nego što krenem sa govorom, hteo bih da blagoslovim mog pomoćnika, đakona Šešelja što mi je pomogao u blagoslovlju koje ću izreći našim uvaženim gostima. Dakle, da počnemo: Svi vi pripadnici Komisije Evrope bez tatarskih država možete samo da prihvatite da mi popušite kurac. Moji đakoni nisu moji episkopi, i zato ne moraju da ispunjavaju pravilničke uslove koji su predviđeni za episkope; oni moraju da ispune samo one uslove koje im ja propišem. A vi samo dalje ometajte pripremu osveštavanja ove utakmice, pa ćete na kraju morati da pojedete sva govna koja ste izasrali, jebem vam majku svima, počevši od Matije Korvina pa nadalje.
Čelnik Musa: I da, to bi bilo čuveno blagoslovlje našeg patrijarha, inače je interesantna činjenica da je ovo peti put da patrijarh nosi zvanično novu kapu. A sada da pređemo na osveštavanje- kao i uvek, i ovaj put će to biti klasična služba, čija će kruna biti kompozicija kir-Stefana Srbina, "Ninje sili nebesnije".
(deset minuta kasnije...)
Čelnik Musa: I sada možemo predstaviti naša dva tima. Prvo krećemo sa himnom FK "Morave"- čuvenom pesmom "Jebi, jebi, Milivoje". FK Morava danas igra u klasičnoj formaciji 4-4-2, sa Konstantinom Dejanovićem na golu, sevastokratorima Brankovićem, Vojinovićem i braćom Altomanović u defanzivnoj liniji, u srednjem redu igraju despot Oliver, braća Mrnjavčević i Vukašinov sin Marko, dok u napadu igraju Đurađ Balšić i nova nada srpskog fudbala, mlađani superstar Lazar Hrebeljanović. Tribine se trenutno zelene od plavih zastava i grbova FK Morave. A sada, evo i himne naših, pesme nad pesmama, pod naslovom "Sivi tići Jugovići". Naši će igrati u formaciji 4-5-1, novoj formaciji na kojoj insistira iskusni stručnjak za fudbal i Makedonke, Jug Bogdan. Na golmanskoj poziciji će igrati Momir Jugović, na odbrambenoj liniji igraju Vojin, Miljko, Marko i Ljubodrag, u srednjoj liniji igraju Radmilo, Boško, Stojan, Veselin i Vlaskoje-Damjan, dok u napadu trenutno igra Jug-Bogdanov zet Banović Strahinja dok Jug Bogdan ne napravi još jednog igrača. Sudijska trojka se nalazi u klasičnom sastavu: Jovan Komnin Asen, Karlo Topija i iskusni stručnjak Balša II Balšić. Pre nego što utakmica počne, da napomenem naše sponzore, Hrebeljanović vodu, Sasku kovnicu "Kralj Uroš" i, naravno, Udruženje istoričara "Srbi narod najstariji", koje je inače dobilo novog šefa, Vlastivoja Deretića. Čast da započnu meč imaće puleni Jovana Krkobabića, jer je on izvukao duži mač iz kutije sa zmijama, a ja sam, dragi gosti otišao da hasam nešto u Fast fud Đigivoje.

Komentari

Brate, zakucao si ga žestoko, bez koske :))) "док у нападу тренутно игра Југ-Богданов зет Бановић Страхиња док Југ Богдан не направи још једног играча", najjači deo!

+ i * brt, otcepio si ga, zabole te sto ljude mrzi da citaju duge defke, pa daju -...odabrace je mozda :)

Baj d vej, umesto onog vlastivoja deretica, ja bih ubacio krkobabica

ТО КРАЉУ! Ал не уместо Деретића, имам бољу идеју.

Evo + na 1/2
Ostatak ću posle :)

O'kle ti sva ova imena da mi je znat'...

Ти баш решио да ме читаш, а? :D

Ја једино да неђе на форуму објавим како радим систематске прегледе. Људи туширајте се обилазим профиле и оцјењујем!!

Добро, добро, само немој бан да попијеш.

Ако нијесам послије онога на Л0Ловом профилу нећу никад (а и читам прије него оцијеним не сјекирај се)