Prijava
   

Gadafi

Rahmetli Gadafi, ekscentrik kakvim beše, na Samit Nesvrstanih u Beogradu 1989.-e godine je došao sa sve šatorom, šest kamila, dva konja i celom svitom i obezbeđenjem, među kojima su bile i pripadnice lepšeg pola, amazonke, žene komandosi, navodno nevine. Čuveni šator, koji je vukljao sa sobom po svim meridijanima bio je postavljen u dvorištu rezidencije ove arapske zemlje na Dedinju, a po potrebi je bivao otvaran sa svih strana, poput onih jeftinih, najčešće belih, tendi koje danas mogu da se kupe. Otud i izraz, koji je danas u upotrebi, barem u mom društvu.

Ekipa se dogovorila za pecanje, mesto polaska ispred ulaza jedinog koji ima automobil. Zora. Svi smrde na alkohol. 5:30am Sunce stidljivo izlazi i obasjava krmelje prisutnih. Vlasnik motornog vozila kasni, a niko nema muda, jer je mnogo rano, a ni kredita, jer jebiga, da ga pozove. Posle petnaestak minuta eto i njega.

-'Ajde, brate, više, gde si, jebiga, dosad?
-O'š peške u Opovo?
-Pa ne, nego...
-Sevaj onda, i ja sam šljem'o, to što nismo bili zajedno, ne znači da nisam. Uostalom, sve sam noćas spakov'o, sisajte, samo da sipamo čorbu, paznemo gliste, crve i 'leba i palinski.
-To! E, jesi li i gadafija turio u kola?
-Ma koj' će nam kurac, ko to još da sastavlja tamo u onom blatu.
-A daaaj, 'smo se dogovorili, a jeebiga, brate..
-Ama, jel' idemo na pecanje il' šta?
-A znam, ali sunce, ovo ono, šta znam, prošli put smo svi kontali kako smo se zajebali što ga nismo poneli.
-Ma pon'o sam, bemteusta, naravno da sam pon'o, vi'š kak'i smo krivi, ko će, bre da peca, slud? Sve na dubinjaka, uz'o sam ona zvonca kurčeva od ćaleta i zaleži na ćebe.
-Too, ljubi te brat u prljav vrat!
-Mamu, bre, ljubi i 'ajde nazad, najmanji si!

Komentari

Nije lose uopce
Plus (pisem plus slovima jer numijem da ga potrevim na telefonu )

Kul. Kapiram da je sleng malog broja ljudi ovo, ali je zanimljivo, plus je defka i delom edukativna tim malim detaljčićima iz naše istorije.

Da, što reče Agi, a ja podržavam i interne slengove iz ekipe kada neko definiše. Barem ovako kada definiše +