Prijava · Registracija
 1. 39 : 9
  16 em plus     16 em minus
  40 : 9
  39 : 10

  Gledanje u pasulj

  ...boraniju, sargarepe, rotkve i ostalo mnogobrojno povrce je zapravo jednostavno... Samo treba lupati gluposti i pratiti reakciju i face sagovornika.

  "Pasulj kaze da si udata!"
  "Da, da, u pravu je, wow, impresivno!" *nije pasulj nego burma*
  "I kaze da je tvoj muz...plavvv...smee...ridjjjj...crrrn?"
  "Da, jeste, smedj je, kako ste znali?"
  "Ah, godine iskustva, draga, to je 5000 dinara"
  -Vidite, ne znam za vas, ali ja idem po pasulj...

 2. 29 : 2
  16 em plus     16 em minus
  30 : 2
  29 : 3

  Gledanje u pasulj

  Radnja koja se obavezno obavlja kad poručiš porciju u nekom bircuzu, sve u cilju ispitivanja da li sadrži kuvaricinu dilindaru ili pikavac koji je ispao brkatoj babi koja te je poslužila dok je napušavala lokalnog alkosa zato što se, unezveren, ispišao u kuhinji.

 3. 35 : 8
  16 em plus     16 em minus
  36 : 8
  35 : 9

  Gledanje u pasulj

  Nesrećna sudbina korisnika narodne kuhinje.

 4. 34 : 11
  16 em plus     16 em minus
  35 : 11
  34 : 12

  Gledanje u pasulj

  Razmjenjivanje tugaljivih pogleda sa narandžastom prokislom tvorevinom u tanjiru. Najčešće nastaje kao posljedica nerviranja osobe ženskog pola koja priprema isti, i to po starom dobrom običaju nekoliko dana ranije. Na žalost, tako gledanje u pasulj ne donosi nikakav uvid u budućnost koja će doći, nego prebiranje po "lošem ponašanju" iz prošlosti.

  - Oooo, koga to moje oči vide?! Zlatna papuča 2013. godine! Pa gdje si ti, nema te 100 godina? Hahaha, kakav ti je to pekinezer?
  - Ma Micikin Bendži, poklonio sam joj za rođendan prošlog mjeseca. Neće da čuje o djeci ništa, pa reko' ajde da joj poklonim kera, možda je malo podstakne na razmišljanje... Šta da radim, sad ja moram da ga šetam...
  - Hahaha, čuj Bendži, koji si ti pičkopaćenik. Ajde, okači taj ukras o ovu jelku desno, pa da odemo u kafanu da se sjetimo kako su nekad žene trčale za nama, a ne mi za njima.
  - Jedi govna! Prošli put kad sam te poslušao, bio sam vidoviti Spasoje 10 dana.
  - Šta vidoviti Spasoje, ne kontam?
  - Gledao sam u pasulj, naravno prokisao. Tad sam od proliva i dehidracije smršao 10 kila. Bolje da ja šetam ovu skutru nego da se ponovo izlažem onim metodama iz koncentracionog logora. Aj' uzdravlje, moram da požurim, čeka me Micika da joj ofarbam izrastak!

 5. 23 : 2
  16 em plus     16 em minus
  24 : 2
  23 : 3

  Gledanje u pasulj

  Jedna stara šamanska veština koju je u Srbiju preko Evrope došla iz Amerike i koja služi kako bi se lakše ljudi suočili sa izazovima koji im nadolaze, bili spremniji da od dva zla biraju manje zlo, polazeći od činjenice viđenje u 7 zrna pasulja. Bacanjem nekoliko zrna na zemlju, po rasporedu pod kojim oni padnu, proricala se budućnost.

  E kad će plataa?
  -A od kud ja znam, jel ja gledam u pasulj pa znam?!!

 6. 13 : 1
  16 em plus     16 em minus
  14 : 1
  13 : 2

  Gledanje u pasulj

  Radnja koja vam nepogrešivo pruža uvid u blisku budućnost.

  - Ženo, šta ima za ručak?
  - Pasulj.
  - I to klot. Znači, za 2-3 dana ostajemo načisto bez kinte.

 7. 14 : 6
  16 em plus     16 em minus
  15 : 6
  14 : 7

  Gledanje u pasulj

  Izraz za povremene lucidne uvide u to šta nam je sudbina zakuvala, često znaju da budu daleko pouzdaniji od logičkih zaključaka.

  - ... i tako je nakon nerešenog dvoboja Ajant Hektoru poklonio purpurni pojas kojim ga je Ahil posle vukao oko trojanskih zidina, a ovaj njemu zauzvrat mač sa srebrnom drškom kojim je Ajant posle izvršio samoubistvo.
  - U jebo te, ko da su u pasulj gledali.

 8. 14 : 6
  16 em plus     16 em minus
  15 : 6
  14 : 7

  Gledanje u pasulj

  Kada osoba koja nije ljubitelj ovog jela, prvih pola sata prvo bledo gleda u tanjir i tek nakon toga otpočne sa konzumiranjem.

 9. 12 : 4
  16 em plus     16 em minus
  13 : 4
  12 : 5

  Gledanje u pasulj

  Veština koju manje-više prisilno svi vežbamo skoro svakodnevno. Za razliku od Baba Vange običnom čoveku gledanje u pasulj ne služi da predskaže neko apokaliptičko sranje nego siroma bulji u tanjir ne bi li utvrdio ima li tu pasulje uopšte. U slučaju da formira manju gomilicu pasulja na dnu tanjira odma može da upadne u novu dubiozu i da gata o tome nalazi li se ispod gomilice barem mrvica mesa.
  Posle jurnjave po tanjiru jedina preostala pasulj enigma je, svakako, koliko će vremena proći dok narodni pasulj magovi ponovo ne ogladne.