Prijava
   

Gordana

Žensko ime koje opisuje gordost.
Privlači, sakuplja, svrstava, poravnava i ustrojava rasute, ispreturane, raštrkane misli i usmerava ih u samo jednom pravcu.
Izaziva vidljiv ponos kada ga izgovaraš.

Komentari

Auuu!Pa, vidi se odmah da si zaljubljen u neku Gordanu.Aa,neka, neka,lepo je to,bar si iskren, a ne ko ovi što se samo natječu, a i slika ti je dobra!

Objasni smisao crkve uz ovu defku.Jel si je tamo sreo, šta li, ili je ona tako uzvišena za tebe, kao neka ikona,i to,nije baš jasno.

Nemoj da se ljutiš, ali mene to "Gordana" podseća na odvratnu, krezavu i smrdljivu profesorku biologije iz srednje škole. Plus za dobru nameru.

@obrad, nisam obavjesten kako ti izgledas, ali ako tako "lepo" govoris o drugima, mozda nemas bas visoko misljenje o sebi. Plus mozes da zadrzis.

@lucijal, crkva je kao ponos. Gordana izaziva ponos kad joj izgovoris ime.

Samo bez nervoze Sale. Nismo svi isti, stoga mene 'Gordana' asocira na nešto sasvim četrnaesto. Da si imao tu nesreću da upoznaš 'moju' 'Gordanu' možda bi i ti imao slično mišljenje. Kao i svaki egoista imam izuzetno visoko mišljenje o sebi i to generalno nema nikakve veze sa 'izgledanjem' koje spominješ.

Uostalom, tvoja 'Gordana' nije dotaknuta s moje strane ni jednim slovcem, ma koliko definicija bila glupava. Ja sam se nadovezao samo na definisani pojam. To, koliko znam, još uvek nije zabranjeno zakonom.

Btw. plus ne mogu da zadržim, pošto je već dodeljen. Greškom, ispostavilo se.

Gordana je ime svetice u crkvenom kalendaru čiji se praznik slavi 365 dana u godini.

Čoveče,što mi je sad lepo što se i ja zovem tako! :) :))

Gordana je ime svetice u crkvenom kalendaru čiji se praznik slavi 365 dana u godini. ovo je najlepsi kompliment koji neko moze da dobije...bravo!!!
elem...Srpsko, hrišćansko nasleđe. Ime Gordan je varijanta od crkvenog Gordije, našeg oblika iz grčkog “Gordianos - Gordias” što je bilo ime cara Frigije. Aleksandar Veliki je mačem presekao čvor koji je zavezao kralj Gordije na kolima negdašnjeg kralja Mida i proprekao da će onaj koji ga razreši zavladati svetom. Ime Gordana je ženski oblik od imena Gordan. U narodnoj tradiciji dovedeno je u vezu sa pridevom “gorda” (ponosna) pa se zbog toga veruje da je nastalo na domaćem tlu....ja bih to pre prevela sa -misterija koju treba resiti- :)))