Hasselblad

Vizard 2009-12-20 16:27:10 +0000

Док просечан српски пастир о компанији Hasselblad зна колико и о ласерској микрометалургији, познаваоци добре фотографије знају да се ради о једном од најзначајнијих произвођача фотоапарата високих перформанси, који у овом пољу диктира темпо још од Другог светског рата, као и да су први снимци Аполо мисија начињени управо објективом Hasselblad-ових камера. Апарати из ове "куће" одликују се невероватним перформансама, најновијим иновацијама, и ,пре свега, вртоглавим ценама, које многи професионални фотографи не могу да приуште. Цене се крећу од 6 па све до 40+ хиљада еура. Компанија датира из давне 1841. године, основана је у Шведској, а у самом почетку пословања је производила наочаре и друга оптичка сочива. Данас, апарати ове компаније апсолутни су лидер у правцу дигиталне фотографије, а карактеристична одлика је да особље чине само чланови породице Hasselblad, чије је знање и искуство у производњи и обради не само апарата, већ и фотографија и других савремених медија нашироко цењено у целом свету.

4
23 : 12
  1. jel ovo reklama ili sta? ....aj evo ti +

  2. definicija. veruj mi, njima reklama ne treba.
    hvala.

  3. Neopravdano su te zatrpali minusevima, mada si mogao neki svoj dozivljaj tim povodom da ubaciš, plus-jedva zbog teme(ljubitelj fotografije mora da zna za H....)+

  4. ovo je striktno profesionalno odradjeno, s namerom. nisam zeleo da postignem nikakav uticaj na citaoca, jednostavno sam samo definisao.

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.