Prijava
   

Hasselblad

Dok prosečan srpski pastir o kompaniji Hasselblad zna koliko i o laserskoj mikrometalurgiji, poznavaoci dobre fotografije znaju da se radi o jednom od najznačajnijih proizvođača fotoaparata visokih performansi, koji u ovom polju diktira tempo još od Drugog svetskog rata, kao i da su prvi snimci Apolo misija načinjeni upravo objektivom Hasselblad-ovih kamera. Aparati iz ove "kuće" odlikuju se neverovatnim performansama, najnovijim inovacijama, i ,pre svega, vrtoglavim cenama, koje mnogi profesionalni fotografi ne mogu da priušte. Cene se kreću od 6 pa sve do 40+ hiljada eura. Kompanija datira iz davne 1841. godine, osnovana je u Švedskoj, a u samom početku poslovanja je proizvodila naočare i druga optička sočiva. Danas, aparati ove kompanije apsolutni su lider u pravcu digitalne fotografije, a karakteristična odlika je da osoblje čine samo članovi porodice Hasselblad, čije je znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi ne samo aparata, već i fotografija i drugih savremenih medija naširoko cenjeno u celom svetu.

Komentari

jel ovo reklama ili sta? ....aj evo ti +

definicija. veruj mi, njima reklama ne treba.
hvala.

Neopravdano su te zatrpali minusevima, mada si mogao neki svoj dozivljaj tim povodom da ubaciš, plus-jedva zbog teme(ljubitelj fotografije mora da zna za H....)+

ovo je striktno profesionalno odradjeno, s namerom. nisam zeleo da postignem nikakav uticaj na citaoca, jednostavno sam samo definisao.