Prijava
 1.    

  Hellsing

  Najluđa japanska manga, kojoj su Naruto i Bleach do kolena. Glavni junak je Alukard, koji je zapravo pseudonium za Drakulu, kojeg je zarobio Van Helsing i sklopio pakt sa njim da lovi druge vampire za njegovu Hellsing organizaciju. Radnja mange se smešta na kraju 20. veka u Londonu gde je Alukard moćan lovac na glave koji tamani svakog vampira ili drugu demonsku pošast bez problema. Njegov gazda je potomak Van Helsinga, Integra za koju biste u prvim epizodama pomislili da je muško. Priča počinje kada Alukard spašava policajku Seras Viktoriju od poludelog vampira, ali je u procesu i samu čini vampirom, i time započinje njeno upoznavanje za zakonima kojima je ona vezana i svetom gde pripada. Alukardov prijatelj je još i batler Valter, koji je poznatiji kao Anđeo Smrti, ali je sada ostareli batler koji sa vremena na vreme odluči da malo uskoči u akciju. Njegovi najveći protivnici su Anderson, katolički sveštenik koji je genetskim inženjeringom stekao beskonačnu regeneraciju i član Iskariotovog Reda, još jedne grupe koja lova beštije, i ne podnosi britanske protestante. Još jedan veliki protivnik je vođa Milenijuma, preživele nacističke organizacije koja pravi armije vampira i zombija, koji je zapravo poludeli robot.

  Alukard vam je onaj lik što se oblači kao oni makroi iz američih filmova, Seras Viktorija je prelepa devojka koja je vrlo "obdarena" u predelu grudi a još je pride uspela da ostane devica, Valter je pa Valter, Integra bi svakog čoveka zbunila na prvi pogled koliko je kruta i suva i Anderson je lik koji gaji čudnu ljubav prema noževima, mačevima i bajonetima.

 2.    

  Hellsing

  Manga/anime koja razbija sve romantične predrasude o vampirima.
  Pošto su vampiri jedna od retkih ''rasa'' (u nedostatku bolje reči) koje Hrišćanstvo priznaje, oko njih se non stop spliću najneverovatnije moguće ljubavne, idelaizovane, idolizovane priče, dok je činjenica da su oni ipak i pre svega čudovišna deca koja svojim krvožednim aktovima mole za smrt, jer je ne-život paklena patnja.
  Ali ne i Hellsing. Ovde se usamljene figure (pre svega legendarni Alukard) i organizacije veće od života bore za svoje parče kolača i motive samo njima znane.
  Dok sam Hellsing postavlja scenu otvarajući poglavlje na samoj sredini knjige, njegov nastavak Hellsing Ultimate zatvara knjigu da daljnjeg.

  Ukratko, Twilight je tunjavi brat od muške tetke Hellsinga, i da bi sve lepotane iz njega Alukard pocepao kao svinja mas'an džak.

  ''The bird of the Hermes is my name
  eating my wings to make me tame.''

  Potresno i prosvetljujuće. Svi ljudi koji tripuju da su vampiri ( a ima ih više nego što mislite) bi trebali definitivno da pročitaju mangu.
  Onda bi saznali da je sam Alukard pao u mrak kada ga je kao dete silovao rođeni otac.
  Šah mat kvazi vampiri.
  P.S. Da bi sprečila moguće izlive hejterstva, ovo se ne odnosi na ljude koji se zezaju i roll playkaju sa vremena na vreme iz zeza. Mislila sam na prave ludaje koji ugrađuju sebi veštačke očnjake, piju krv i spavaju u sanducima.