Prijava
   

Hemijska u džepu košulje

Nekadašnji jugoslovenski pandan ljubavnom plesu tetreba, paleti boja na repu mladog rasplodnog pauna i cifri od stotinjak koza koje član afričkog plemena mora da uskupi ako hoće da se ženi. Modni detalj karakterističan za period od 50-tih do 70-ih godina dvadesetog veka, u periodu smene na tronu najpoželjnijih neženja: vlasnici obora svinja jokšira, 20 hektara zamlje i nekoliko volova su počeli da blede na ljubavnom polju večite borbe između muškaraca i žena, dok su na scenu najpoželjnijih neženja počeli da stupaju geometri, veterinari i priučeni sekretari u mesnim zajednicama.

Uz kosicu zalizanu na stranu, kariranu košulju, pantalone zvoncare, češalj u gornjem spoljašnjem džepu sakoa, hemijska je predstavljala jedan od neizostavnih ljubavnih oružja pred polazak na prelo i igranke u čitaonicama i seoskim domovima kulture. Gazdini sinovi iz dobre kuće, jedri, rumeni, sa leđima promera metar i nešto zaodenutim u gunjeve su stajali po strani podijuma sklepanog od dasaka u Domu armije, na čijem je pročelju stajala slika druga Tita, dok su mršavi momčići igrali balkansku verziju tvista sa jedrim seljančicama, ubacujući pokoji fristajla potez iz šumadijskog kola. Sveže istrimovani brčići, hemijska u džepiću pored partijske knjižice, i imitiranje ponašanja Džejms Dina, sa filma prikazanog o ilindanskom vašaru u susednom selu, su bili dovoljni da seljančica zalegne u senjak. Prodavale su se steone junice da se kupi nova gitara i Maršal pojačalo preko šeme sa stricem iz Klagenfurta.

Sada je odavno prošlo i vreme suvonjavih momčića koji su u uskim pantalonama igrali tvist, trimovali brčiće i stavljali hemijsku u džepić košulje. Došle su batice, lepe devojke su postale napucane ribe, i sve je jednom rečju otišlo u kurac. A, istorija, nakaradna kao narav uspaljene klinke iz patrijarhalne porodice koja se dvoumi da li da izgubi nevinost, samo čeka kad će nešto novo preokrenuti...

Komentari

E jesi učitelj! +

Прво: знало се одма' ко је...! Друго: ово јебе на екстремним нивоима! +++

A, istorija, nakaradna kao narav uspaljene klinke iz patrijarhalne porodice koja se dvoumi da li da izgubi nevinost, samo čeka kad će nešto novo preokrenuti...

Е, ово је камшот дефке!!!

Nemama veliki staž ovde , ali sam i ja uspeo odmah da provalim ko je u pitanju. Naravno plus.

Htedoh napisati nemam.

Postavljeno na naslovnu, jerbo vredi.

Дефка је добра, али си могао сачекати пар дана па пући штиклу.

Кариране кошуље су се вратиле, да се зна.

Хенри Морган

Дефка је добра, али си могао сачекати пар дана па пући штиклу.

Definicije tako dobro i opširno napisane kao što je ova i pride ovako kvalitetne, moraju u što kraćem roku biti odabrane.

Dve odabrane odjednom. Da ti nije rodjendan?

Odličo Luks, jebe

Hvala, ljudi ;-)

Dve odabrane odjednom. Da ti nije rodjendan?

Poenta odabiranja koliko ja znam nije nečiji rođendan, ko ima 'oćnu tetku ili najnoviji traktor u selu. To bi i ti valjda trebalo da znaš.

Luks, jebe

Doduše, malo slabije ovih dana, ali šlafam sve u šesn'est ;-)

Честитке, лепо!

То је тај стил! +++

zaodenitim u gunjeve

Је л' треба заоденутим? Преправи ако треба...

Iako sam mišljenja da u dosta slučajeva moderatori jedni drugima odabiraju defnicije ("vraćam mu jer je on moju odabrao"), da se prvo gledaju definicije moderatora a tek onda,ako se medju njima ne nadje dobrih, odabrane traže medju ostalim... Ipak mislim da ova apsolutno zaslužuje da se nadje ovde. Luks poštovanje, tvoje definicije mi ponajviše "leže",tako da ti želim još mnogo "odabrane inspiracije". +

То се цени. Плус. Само га мање запишавај, таман кренем да читам, и заглупим се кад дођем до жутог.

Само га мање запишавај, таман кренем да читам, и заглупим се кад дођем до жутог.

Haha, nasmeja me. I meni je jedno vreme smetalo žutilo, onda mi je Kurajber preneo "žuticu", sad mi skrnavo ako makar malo ne ofarbam.

Čim sam video tagove znao sam ko je autor! Plus naravno...

Standardno: čitko i pitko!

Čovječe, najjači si lik na svijetu!

Бруталитет! Честитке на одабраној, заслужено је!

Luks i dalje objašnjava :)

Само га мање запишавај, таман кренем да читам, и заглупим се кад дођем до жутог.

Ја узмем па ископирам у нотпед, пошто бих овако по инерцији дао минус због мртвог линковања :)+

Баш се добро читају ове одабране! Одлична Лукс! Честитке и за ону другу... Обе плоде!

Баш се добро читају ове одабране! Одлична Лукс! Честитке и за ону другу... Обе плоде!

Hvala, Dejsaro!