Prijava
 1.    

  Hipster

  Kako bi moja majka rekla "nit je muško nit je žensko, ali je definitivno lansirano iz '70". Dakle, to je osoba koja daje enormne pare na krpice iz seknd hendova i ima svoj profil na flickr-u. Devojčice će nosti suknje sa dubokim strukom i majice sa puf rukavima, a dečaci tesne plitke farmerke i još tesnije majice. Za oba pola su zajedničke startas patike i fotoaparat oko vrata. Što se mentalne slike tiče, hipsteri su obično jako needukovani kada su svakodnevne stvari u pitanju, ali poseduju sebi svojstvenu vrstu inteligencije što se najbolje vidi u pokušajima da vas zbune pričom o subatomskom smislu koncepcije svrhe njigovog najnovijeg umetničkog dela. Možete ih sresti u konceptualnim radnjama i kafićima, a noću se muvaju po urbanim beogradskim klubovima koji su u stvari podrumi ili skladišta.

 2.    

  hipster

  Sub(da li je?)kulturna grupa mladih, urbanih, i "alternativnih" likova/likusa koja provodi svoje vreme po mestima na koje obican plebs(citaj srbin) ne zalazi. Prilicno interesantna druzina.
  Muzicki ukusi variraju: Shoegaze, Indie rock/pop (inb4 not a genre), Chillwave, Trip-Hop, Black Metal (iako ga ne slusaju, vec samo idu na koncerte, actually mrze metal) itd..

  Leto 40C
  B(non hipster lik): Hej Pero ajmo napolje!
  A(hipster lik): Čekaj samo min da nadjem šal!

 3.    

  Hipster

  Sledeci evolutivni stupanj mladih ljudi koji nikako da napipaju nesto, kada nocu leze u krevetu na ledjima, sa rukama ispod sebe, te im u nedostatku te kostane mase treba instant subkultura. Novi stepenik posle emo price, s tim da hipsterima raste prava brada, skejtbord su zamenili uljem na platnu i plocama iz '72. Karakterisu ih Klark Kent naocare i neobjasnjivo tup izraz lica, koji normalan covek poprimi kada npr ispusti lubenicu na sred ulice. Uz malo srece, hit za jedno leto.

 4.    

  Hipster

  Najnovija hip generacija mladih. Prvo su bili Hipici, pa hip-hoperi pa sad hipsteri. Inače su hip generacije prepoznatljive po svojoj nesličnosti sa bilo čime što se događa u svetu. Naime, hipsteri. Ako ih pitate bilo šta što podrazumeva 1 ili 2 odgovora koja bi dala većina i 1 odgovor koji je nelogičan, odgovoriće vam nešto sasvim četvrto. Omiljena kuća Hogvortsa im je Hufflepuff, omiljeni bend im ima 15 viewa na youtube-u (od čega je 14 njihovih). Uglavnom nemaju facebook, oni koji ga imaju postaju mainstream hipsteri i ispadaju iz tog imaginarnog kruga. Draži im je flickr, twitter, reddit, pa čak i piczo koji je umro pre 8 godina. Bave se alternativnim oblikom umetnosti i imaju svoj forum/blog. Ne deklarišu se kao hipsteri jer to ne bi bilo tru, već ih možete prepoznati po abnormalnom (ali blagom) hejtu prema celoj okolini.

  Neko:"E, de ste ljudi, šta ima? Oćemo da idemo na izložbu Salvadora Dalija, kaže mi Momir da je kul."
  Hipster:"Slobodno idite. Dali je izdao pravu umetnost, toliko je komercijalan da mi je muka. I recite Momiru da nabaci neki nadimak.... i prekini da govoriš kul, nismo u 18tom veku."

 5.    

  Hipster

  Lik koji je prešao u Nesvrstane čim se rodio Musolini.

 6.    

  Hipster

  Osoba koja nosi sluške duže od Šešelja.

 7.    

  Hipster

  Osoba toliko drugačija od ostalih, da je opet ista kao i svi ostali koji su drugačiji.

  Pandur 1: Jel' Pijuk, zar ti ne nedostaju oni dani dok smo imali pankere, rokere i one mentalce?
  Pandur2: Da znaš da si u pravu. To su bila vremena... i normalna deca, dabome! Zvekneš im šamar, a on ćuti, stoji pravo i gleda te u oči, onako bezobrazno, k'o da 'oće još. Pa onda obradjivanje bubrega pendrekom i čizmom, ma ni jecaj da ispusti. Prosto da čovek uživa u svom poslu. A ovi danas! Ove, ove, pič...
  Pandur 1: Klark Kentovi u kariranim košuljama i preuskim pantalonama - Hipsteri.
  Pandur 2: E, tačno ti! Ma ne smeš ni dangu jednu da mu lupiš, sve se bojiš da se ne uruši u sebe k'o kula od karata. Kladim se da je ram od tih kineskih naočara bez dioptrije stabilniji od njihove kičme. Sreća pa imam samo još dve godine do penzije. Nego, gde ćemo danas na burek?

 8.    

  Hipster

  Srbin u kineskom butiku. Šta god da obuče na njemu puca od tesnoće.

  - Mogli smo na zenba al nemam kupaći.
  - Ma jebeš 200 dinara, kupićemo kod Kineza, posle ih baci.
  Dobar dan, koje su vam najveće muške kupaće gaće?
  - Tli Iksela.
  - Ma ne može ovo, malo je, imaš li šta veće?
  - Evo...evo..tlinest iksela. Doblo, puno doblo.
  - Hajde, kad ti kažeš.
  pola sata kasnije
  Krrrrrrrrrc
  - Jebem ti Kineze i majku, kako ću sad poderanih gaća do garderobe?!

 9.    

  Hipster

  Muskarac koji je spavao sa svojom zenom prije svih ostalih.

 10.    

  Hipster

  Već neko vreme reč koja uglavnom izaziva hejt i/ili podsmeh, sličan onome koji su svojevremeno izazivali emovci. Trenutno jedna od većih uvreda - nehipsterima, jer im je doživljaj kao da ste ih nazvali fabrikovanim debilima; a hipsterima zbog masovnog nerazumevanja suštine hipsterskog bivstvovanja, pa samim tim i, po njima, često pogrešno upotrebljivane reči.

  (nehipster uočava grupicu mladih hipstera)
  - Vidi molim te ove hipstere. Ova mala stavila crvene rejbanke, i odmah misli da je kul.
  (hipster)
  - Ona? Ne zasmejavaj me, sad je otkrila The Pains of Being Pure at Heart, ja sam ih slušao dok su još kružili njihovi demo snimci na netu. Razočarali su me kad su izbacili album, mnogo to komercijalno zvuči, zinuli na pare, jbg.

 11.    

  Hipster

  Srbin koji gleda filmove sa Brusom Lijem, Čakom Norisom i Stivenom Sigalom samo onda kada idu na B92

  "Ej gledao sam sinoć "U zmajevom gnezdu" sa Brusom Lijem!"
  "E seljačino!"
  "Ali film je išao na B92!"
  "O pa to je onda cool!"

 12.    

  Hipster

  Osoba koja u drugom delu "Povratka u Budućnost" i dalje fura skejt sa točkićima.

 13.    

  Hipster

  Ganci koji navija za Partizan.