Prijava
   

Hladno oružje

Na -30 ili jače, svako oružje, pa makar i koristilo metke.

- Hans, niks šlafen?
- Sad najn, Fric. Kaži.
- Mnogo hladno, Muter mu!
- Ja, ja. Kad se frati u Dojčland, mora piše majne libe Firer kako mu ovaj Lebensraum i nije baš neki na -35, da jebe Muter na Dan kad nas poslao u dize Štalingrad!
- Majne Puška, grose Dojčland Mauzer niks arbajt, zamrzlo. Šta radi ako ludi Ivan sa svoji ludi Drugari pije Vodka pa još više šizne i krene na nas! Njihovo Puška arbajt zer gut i na ofo ladno. Da l' i Puške u Rusija to pije?
- Neka idu cum Tojfel! Onda uhfati za Cefka svoja Puška i mlati time rote Banditen! Mi fiša Rasa, pobedimo i tako! Samo nemoj hfata Metal ako nema Rukafice, otpadne Koža.
- Ja, ja, nego sfe ofo Vreme ja sedi na mrzlo Zemlja, pa prcen ti mene po sred majne klajne neosetljifo Guzicen ako mi i odatle Koža ne otpadne kad proba uštane.

Komentari

Ja, ja... foli ich zeza se sa švapski...
Danke

Juče sam vidio na diskaveriju da su njemački meteorolozi prognozirali da će zima 41. biti izuzetno blaga i da su zato ovi nosili samo ljetnje uniforme. E mož zamisliti koji je pomet to bio, da se smrzne govno u guzici, štono bi se reklo.
+

:+D,
@paninaro
Nemci izgubili rat zbog pogrešne vremenske prognoze?

Između ostalog. Ide neki serijal na diskaveriju, o II sv. ratu, prilično mi je interesantno. Npr. zvanična verzija naci Njemačke je bila da je Sunce grudva leda. Ili da su porijeklom sa Tibeta. Imali su tu neku organizaciju Anenerbe koja se bavila svakojakim glupostima.

Nemci su izgubili rat jer su potcenili ruske rezervne snage, rusku volju za borbom i mogućnost da podnesu i nadoknade gubitke. A uz to, ogromna prostranstva gde su morali da raštrkaju to što su imali. Nije zima jedini krivac, Staljingrad je bio '42, znači, već su jednu zimu Švabe tu provele, znali su šta ih čeka.
E, raskenj'o se ja opet, zaustavite me!

Nego, ako se Fridrih pojavi od nekud, najeb'o sam, ima da me ishejtuje za medalju...
Mada, i švapski komandant u Staljingradu se zvao Fridrih.