How far is it from Belgrade?

Groucho_Marx 2010-04-21 16:11:10 +0000

Питање које ће ти у страној земљи поставити кад кажеш да си из неког другог града из Србије.

- So, where are you from?
- I'm from Niš, it's in Serbia, you know, it's a great town, ancient, dating from Roman times, Constantine the Great was born in Niš, we have a wonderful fortress, fuckin' hot chicks and awesome BBQ!

(Цврчци певају.)

- How far is it from Belgrade?

12
169 : 9
  1. Was born, ne rađa se, nego je rođen. I član a ispred wonderful.
    Moram, šta ću :-)

  2. Чек', зар нема нека фора са члановима и набрајањем? Учио српску синтаксу, па ме помало кеца у кичмену мождину.

  3. Moraš tu da staviš zbog jednine, da si iza toga nastavio da ređaš sintagme ili šta već u jednini, onda ne bi morao da ga ponavljaš.

  4. ''Цврчци певају'' :)

  5. objasnio si neke stvari. ;) +

  6. Шта, колико је далеко од БГ? :Р

  7. To je ziva istina! Cvrcci pevkaju uvek.
    Mene su cak pitali(posto sam objasnila da je Nis grad na jugu Srbije) da li ima puno muslimana kod nas,kao i ima li nemira ili rata...SKK hahahhaa

  8. Ja se unapred izvinjavam na dugačkom postu, ali moram da ispalim anegdotu. Pre par godina, u jednoj bolnici u unutrašnjosti, u kojoj ja inače radim, zdelo se par desetina JAPANACA. Ne nije sleng, pravi, živi Japanci došli da nam donesu skener (P.S. Dolaze za koji dan ponovo...). Elem, obilazili oni našu bolnicu, divili se antikvitetima (koji su za nas poslednji urlik tehnologije), i naravno, na kraju, neizbežno, upitali "How far is it from Belgrade?". Kada smo im rekli da je to 80km auto putem, ostali su zabezeknuti. Onda nas je, posle dramske pauze, jedan od Japanaca upitao kako nam nije jeftinije da kod nas imamo Dom zdravlja i HItnu službu, a da pacijente na tako malu razdaljinu PREBACUJEMO HELIKOPTEROM U KLINIČKI CENTAR...

  9. Јеб' се провинцијо +

  10. :+D, žalosno, ali istinito...

  11. mdah, a kad Nipliji kažeš da si iz Odžaka on pita "Je l' to blizu Karavukova?", selence pored mog sela...

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.