Prijava
   

igra

Na prvi pogled deluje nam kako ova imenica opisuje neobavezne, naivne, neprofesionalne ili neozbiljne aktivnosti. Izreka "nije to za igranje" govori o takvom shvatanju.
Međutim, reč igra označava najrazličitije pojmove, koji mogu biti i u suprotnosti sa gornjim opisom. Postoje igre u novac i one u kojima posledice mogu biti veoma opasne (kocka, kocka sa životom, ruski rulet, politički avanturizam...). Amaterske odavno nisu ni olimpijske igre.
Tako reč igra označava skoro sve. Igre mogu biti sa pravilima ili bez istih, takmičarske ili ne, u novac ili za džabe, neobavezne ili one na koje smo prisiljeni, sportske ili virtuelne, individualne ili grupne, predigre ili kompletni događaji, čak u igri mogu učestvovati i velike sile (vidi: Velika igra).

I kad vam neko kaže "to je samo igra", a niste tako shvatili, to može da znači razne stvari... Možda se samo šalio, i ne shvatajući posledice. Možda je njemu to igra, a vama ne. Možda je ironičan, a možda bezobrazan. Ali sasvim je moguće da je u pravu.
Ideja mi je pala dok sam gledao decu kako se igraju u parku.

Komentari

U pravu si, sve je igra, smeta nam najviše kad shvatimo da nismo baš dobri igrači...

e da... i da je ulog previsok :)