Prijava
   

Igrali u kolu jedno do drugog

Izraz koji opisuje mladost i ljubavni život naših baba i deda čiji smo i mi proizvod. Nijedan deda ti neće otkriti kako se upoznao i zabavljao sa babom. To je tajna. Taj vakuum između begendisanja i svadbe se jednostavno šifrovano zove: "Igrali u kolu jedno do drugog".

Unuk:"Deda kako si se ti zabavljao sa babom?"
Deda začuđeno: "Kako, kako!? Prvo se gledali a posle igrala u kolu do mene!"
Tišina...
Saznanje da je on iz jednog odigranog kola našao ženu svog života poražava. Danas, šezdeset godina kasnije, njegov potomak mora da dubi na glavi sa ružom u ustima u zakupljenom separeu ne bi li ovlaš prešao preko nečijih sisa. A on...On iz jednog običnog fingeringa babine ruke dok je skakao u kolu dobio ženu koja mu pere noge bez pogovora i rađa po petoro dece.
E zato njima nije jasno: čemu današnja narkomanija, čemu kasni izlasci, čemu ladan beton. Zato njega i zovu Matori a nas običnom omladinom.

- Tango je tužna misao koja se pleše.
- Kolo je vesela igra koja sise trese.

Komentari

to je bilo u vreme naših čukunbaba.
moji baba i deda su se upoznali na plaži, a drugi baba i deda su se upoznali tako što ih je neko spojio (provodadžijka) :)

Ja sam zadovoljan : )

A ne, definitivno počinjem da te pratim od ovog momenta...pa ti razbijaš!!!
+++

Pa meni bi i trebala takva jedna saputnica:-)hvala

Pa meni bi i trebala takva jedna saputnica:-)hvala

A da prostiš, kakva to? ;))))

Kako ovo pitanje ide uz tvoju facu na profilu!
Hahahahaahahahah
lepa, koleginice, lepa...;-)

Kako ovo pitanje ide uz tvoju facu na profilu!
Hahahahaahahahah

To zbog onog "prostiš", a? ;)

lepa, koleginice, lepa...;-)

Iju! Eto ti đavola... ;)

Pa kad me vuces za jezik, neka sam ti reko!Vecito vi zene imate pitanja i podpitanja:kako, zasto, sta si time teo da kazes... ;-)))

Pa kad me vuces za jezik, neka sam ti reko!

Vala i neka si mi kaaaaz'o, da se i ja smirim ;)))

Svaka cast! + i omiljeno.

Tango je tužna misao koja se pleše.
- Kolo je vesela igra koja sise trese.

Pobeda. Favorite... +

Дивна! Грицкаћу ти уво уз гламочко глуво 3:)

+, највише због ладног бетона.

brao ti majstore, primer je odličan
+

Moj deda kaže da je babu smuvao bukvalno na bombonu. Dao joj dok su bili u kolu, ona uzela i to je to. Došao za par dana po nju sa burazerom i ocem, spakovali je i doveli snajku kući.

natnat
Šta li je bilo u toj bomboni bem ti sunce? Kake droge da joj nije davo?

Bronhi, lakše se diše.

e aj se organizujemo i ovih 15 minusa (ili kolko ih vec bude) nabijemo na neki kolac ili tako nesto picka im materina nenormalna... za sve je kriv onaj glupi tambler gde zajedno hejtuju sve oko sebe da im se ja najebem mame nenormalne ... sad se osecam bolje kad sam ovo napiso :D

|sad se osecam bolje kad sam ovo napiso|

i ja isto xD

Da, i moji baba i deda su prve simpatije razmenili u kolu :) Deda i dalje priča tu priču o njihovom upoznavanju, kako je video vitku devojku duge, crne kose ispletene u dve kike i kako se odmah zaljubio :)

#forget-me-not Tvoj deda je imao dobro oko - ``gledali se``... ma nisu se gledali, nego se ocima skidali! To su bili ljudi sposobni da jednim pogledom kazu koliko ce da rodi psenica, a koliko kukuruz, koliko jutara ima imanje i to bez metra! Znali su da odmere i posmatraju. Video tvoj deda svasta, pa u ``stiskavcu`` prekontrolisao svoj ``vid``. A danas prvo moras da nadrogiras devojku da bi govorila istinu, jer je naucila da laze. pa moras da je drogiranu operes u dosta vode, da skines svu sminketinu sa nje, pudere, maziva i tek onda da vidis kakva je zaista. Ej, stara su vremena bila laksa za neke stvari, one vaznije od danasnjih udobnosti. Danas ne znas u kakvu si se zaljubio dok joj ne skines lazne kike, dok ne vidis da nije crna, nego farbana plavusa, dok ne vidis da nema duge trepavice vec duge nastavke, da nema grudi nego uloske i da osim gledanja turskih serija i nosenja skupe garderobe, zapravo nista drugo i ne zna. E, deda, deda...

pa moras da je drogiranu operes u dosta vode

У царској води, да се разумемо :)

e ovo je prava stvar :)

Zaista je strašno biti muškarac danas, nema devojaka da operu noge, verovatno im smetaju nokti, a i ulošci iz sisa mogu da upadnu u lavor sa vodom pa da propadnu, a kako ti odozgo da gledaš crn izrastak jer nije stigla da se ofarba u plavo, jer se porodila osmi put... mislim, stvarno, ako ne možeš da nađeš ribu, možda one nisu problem

Dao sam ti plus velik k'o krst na namastiru!

#Lice slažem se potpuno sa tobom, možda ‚‚ribe‚‚ nisu problem, valja umesto ‚‚riba‚‚ tražiti žene - mentalno zrele, pametne i sposobne osobe ženskog pola. Nije potrebno da peru noge nikome niti da radjaju osmoro dece, danas retko kada znaju kako se uopšte pali veš mašina, a kamo li da urade neku složeniju radnju od lakiranja noktiju i prelistavanja Joy-a. Sa druge strane treba biti kritičan i prema nama muškarcima - često razočaramo ‚‚ribe‚‚ kada skapiraju da nosimo privezak BMW-a na ključevima od Yuga, ali dok to mučenice shvate, što kaže Čola, ribnjak je već puk`o i idemo dalje u pecanje somica, štuka i jegulja na isti mamac. ;=) A riba kolko oćeš, jebeš ženidbu, mladost je valjda pametnija od deda i baba.

+ najviše zbog primera. :D

ovaj iznad Džokerov komentar je plagijat... ja sam ga htio napisati !! :)
Svaka čast :)

@Sizif Shizofrenik Again, ako tebi treba BMW da smuvaš ribu, problem je u tebi, ti iskrivljeno gledaš na život. A ako hoćeš da budeš sa strava ribom i ti treba da si takav, a ne da si šonja, a ona da te voli zbog tvoje ličnosti, žena će uvek pre odabrati super frajera nego pare, osim ako baš ne tražiš sponzoruše. Btw, jel ti uključuješ mašinu ili mama?

najludji primer ikada :)

#Lice slazemo se opet. Svako se prepoznao. Kritika prihvacena, trazio sam sponzoruse, tu je greska. Sto sam trazio to sam i dobio, jel tako? Isto tako moja kritika je bila upucena na malo vise od sponzorstva, a posebno na prevare i obmane danasnjih ``riba``. Laze ko mora, a ne ko hoce. Ukljucujem masinu i ja ako treba da se pomogne majci. Jedna je mama, jel tako?

hehe, jedna duša, a dva tela, očigledno, Sizife. Želim ti u budućnosti dobru ribu i detektor laži :)))

Fala ne treba Lice, gej je sada OKej, kome riba treba? Proslo vam vreme... XD

Izvinjavam se, ali porediti tango i kolo je vrhunac debiliteta..
Uz svo duzno postovanje ozbiljnijem i takmicarskom folkloru..

Najpre, tango uopste nije tuzan... To je igra strasti, zavodjenja i ljubavi... I ne preovladavaju uvek samo sporiji ritmovi.. Milonga (vrsta tanga) je na primer, u slicnom ritmu kao salsa.. I prilicno brzo se plese.. A postoji i tango vals u klasicnom 3/4 taktu.

Fakat, zaista se nikome ne tresu sise u tangu.. Ali si zato su sve vreme partneri naslonjeni grudima jedno o drugo, partnerku drzis oko struka dok su vam cak i glave jedna uz drugu.. I samo vas dvoje kreirate ceo ples, koji nikada nije isti, cak i sa istim plesacima (za razliku od kola koje je cist sablon, bez ikakve originalnosti i mogucnosti inicijative ili minimalne improvizacije)..

Tango ipak zahteva veliku posvecenost, a ono: dva levo-dva desno, op-cup, posle jedne svadbe moze svako ko ima obe noge...

A moji baba i deda su se upoznali tako sto je deda Nemanja, oficir na motoru doveo baba Olgu u Surdulicu, posle nekog velikog zemljotresa u Bitolju, gde je ona predavala hemiju.. Zena, kad je videla u koju je seledndru dosla, umalo se sirota nije ubila.. :)