Prijava
   

Iskra

Taman kada se već lepo privikneš na činjenicu da ti je, od kako si krenuo na faks, od života kakav voliš ostalo samo napijanje petkom i subotom i slušanje norveške blek scene u gradskom prevozu, nemajući vremena ni za šta drugo, zadesiš se greškom jednom prilikom na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i shvatiš šta sve propuštaš.

Park kod Vuka. Ponedeljak, podne.

Neočekivano sunčan dan.

Oko tebe kikotanje bezbrižne dece. Matorci hrane golubove. Devojke posedale momcima u krila i prave zazubice ekipi koja cepa pivo na travi. Babe se sklanjaju od pajsera koji vari na klupi pored. Kučići otimaju deci loptu. Klinci prskaju devojčice iz razreda, one beže, a drugi penzioneri hrane druge golubove.

Gledaš, nepomično. Prolaze ti kroz glavu tvojih sedamnaest, a zatim sadašnjost.
Duboko potišten i u isto vreme očaran prizorom, sa nevericom gledaš koliko neke male stvari mogu da postanu bitne kada iščeznu, a da to ni ne primetiš.

Sve one sitnice koje si namerno ili slučajno polako izbacivao iz svakodnevice zarad nečeg drugog, sve one nebitne stvari skupljene u jednu veliku, bitnu celinu bacaju senku na sve pozitivno i negativno postaju jedine bitne.

Sve one te sada stižu, jer, dugo su te progonile.

Komentari

:')
od mene ti +&cmok, jeste da je malo konfuzija oko te iskre ali :)

Rasplaka me a student nisam. :'|

Замало да си написао нешто о бенду Iskra а има везе са блеком. А што се мене тиче пошто нисам добио задовољство читајућ блогчину рећићу да се писмени састави пишу на другом месту!

Servant Of Evil, pa i nisi bog zna koliko zla onda :)

Ako Mangulije, samo cepaj.

a vi te neki mnogo tentimenalan lik eli? a videm ja...

Plus za tebe sinko.

Penzioner iz parka!