Prijava
 1.    

  Iskra

  Taman kada se već lepo privikneš na činjenicu da ti je, od kako si krenuo na faks, od života kakav voliš ostalo samo napijanje petkom i subotom i slušanje norveške blek scene u gradskom prevozu, nemajući vremena ni za šta drugo, zadesiš se greškom jednom prilikom na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i shvatiš šta sve propuštaš.

  Park kod Vuka. Ponedeljak, podne.

  Neočekivano sunčan dan.

  Oko tebe kikotanje bezbrižne dece. Matorci hrane golubove. Devojke posedale momcima u krila i prave zazubice ekipi koja cepa pivo na travi. Babe se sklanjaju od pajsera koji vari na klupi pored. Kučići otimaju deci loptu. Klinci prskaju devojčice iz razreda, one beže, a drugi penzioneri hrane druge golubove.

  Gledaš, nepomično. Prolaze ti kroz glavu tvojih sedamnaest, a zatim sadašnjost.
  Duboko potišten i u isto vreme očaran prizorom, sa nevericom gledaš koliko neke male stvari mogu da postanu bitne kada iščeznu, a da to ni ne primetiš.

  Sve one sitnice koje si namerno ili slučajno polako izbacivao iz svakodnevice zarad nečeg drugog, sve one nebitne stvari skupljene u jednu veliku, bitnu celinu bacaju senku na sve pozitivno i negativno postaju jedine bitne.

  Sve one te sada stižu, jer, dugo su te progonile.

 2.    

  Iskra

  Žensko ime koje slikovito opisuje kresanje roditelja

 3.    

  Iskra

  Najniža merna jedinica nemerljivih parametara ljudske interakcije.

  Ljudi se lože, zalažu, polažu, a sila treba gorivo, zna se da bez termičke dinamike nema ni pogona.

  Slobodno ti lajkuj te storije gde trpa avokado i marakuju u blender, ali ni iskru pičke nećeš videti.