Prijava
   

Izgraditi ime

Uspeti u životu i postati neko i nešto, a opet ostati nepromenjen i dosledan sebi, ne izvitoperiti se pod teretom uprtih očiju. Izdići se iz rulje i sam tim distancirati od žgadiluka i gadosti sa njim uvezane. Rabota na koju se retko ko usudi, a još ređe ko uspe u tome, jer da bi izgradio ime moraš napustiti običaje, biti ludo pametan i skoro pa glupav da rizikuješ odbacivši sve, i biti sposoban da ponovo izgradiš, jednom rečju - obrnuti krug, a za to se mora imati hrabrosti, i to one najveće: da se odbace šarene laže, strah od kazne za nepoštovanje bapskih dogmi i da se progleda svojim očima. A međ' svetom je oduvek bilo više kukavica nego glupaka.

Postati neko i nešto, a ne glumiti besne gliste i parati nosem oblake - e tu se, bato moj, pada - odoleti izazovu pišanja po sirotinji mogu samo izrodi čovekovog semena, e tu je mesto gde pravi razlika između lika koga je opizdio pot asova i malo lude sreće i tu je gde je, i čoveka, koji je zaista poseban: po svim faktorima izrod iz statistike koja opisuje plebs, koji ne jebe živu silu, koji je rođen da fura po svome, i kad je bio sasvim sam u svojoj borbi video jasno svoj cilj i kada je logika padala, preživeo sito i rešeto, i konačno ostvario.

Izgraditi ime je glagol koji ipak živi od žgadije, koja priča, i u bunilu trabunja o delima Posebnog, ali poput pećinskog čoveka koji se bojao i divio vatri a ič nije razumeo, žgadija se pomalo divi, ponajviše boji, a vrlo malo razume. Rulja priča o jedino o onome šta vidi i opipa svojim masnim prstima, a poštuje jedino ono čega se boji. Onaj koji je izgradio ime nikada nije pričao, živeo je i video neke stvari i mnogo pre nego što je rulji postalo očigledno. Tu je sva razlika.

Nikola Tesla.

Komentari

žgadija se pomalo divi, ponajviše boji, a vrlo malo razume

Ovo mi je posebno zapalo za oko. Kratko, jasno, a istinito.
Stvarno odličan tekst ++

Б Р А В О

ОДУШЕВЉЕН!

Bravo, bravo, bravo!

Naj si jači!

Svaka čast...

Jbt lik mene opiso, u potpunosti :D

otpornik
Svaka čast...

Jbt lik mene opiso, u potpunosti :D

Jesi mislio na ovo:

...koji ne jebe...

lolo

između ostalog :D

дебели пацов
+,*, лајк

Totalno si moderan :D

Učitelju, oženi me!

Учитељу, патрик и хвалоспеви...! А за пример, ојебало...! Верујем да је онај стрипић утицао на то да напишеш ово, а? :-)

посафташ ми џамуткицу луксе, дефка ојебала ал' ме срамота више да се гејашим на твојим дефкама :Р

Ujka Sima

Haj' pusti one beogradske šupke mat're ti ...

Ma prepoznao sam te odmah iako se u definiciji ne spominju Sloađa, lov na divlje vulve, preldžiluk, rahatluk i slično ... :))

Учитељу, патрик и хвалоспеви...! А за пример, ојебало...!

Не могу да верујем да нема ни једне линковане.

Не могу да верујем да нема ни једне линковане.

Šaram malo, vrckam k'o guza tinejdž seljančice na petrovdanskom vašaru, a i mrsko mi bilo da linkujem sve. ;-)

Lukse nastavljaš sa oplodnjom. +

Može u odabrane. Vrhunski napisano.

оп, оп, шта би? што је одштиклираште? кварите нам забаву

Zasluženo u obdarenim. Tako to ide kad ja prvi iskomentarišem lolo

Neaš ti tu šta! +

Учитељска дефка, нема шта.

Vaistinu vaskrse!

Valjano od početka do kraja +

Коначно и ово на насловној!

ManUtdOwn18
Dafak, a Nole?

Ххахахахахахах! :))

Sviđaju mi se ove mislilačke na naslovnoj danas, ne znam zašto, inače ih ne volim + i *

Pitam se da li ima više poznatih "veličina" ili onih koji su ostali anonimni, a uradili za čovečanstvo bar isto toliko kao ovi prvi?
Ima na primer ruski oficir što je, sledeći "gut feeling", pretpostavio da Amerika ne šalje nuklearku nego je radar neispravan. I nije pritisnuo crveno dugme.
I najebo po PS-u... :(

Bili bi cenzurisani i zaboravljeni i onih 300 da Grčka nije posle nešto pobedila.

Luks u preldžijskom maniru oplođuje naslovnu. Jebi Slađuuu Učitelje.

Svaka cast.....sve receno

Неки изградише имена и на Вукајлији, лол. +++

Poštovanje!

i kad je bio sasvim sam u svojoj borbi video jasno svoj cilj i kada je logika padala, preživeo sito i rešeto, i konačno ostvario.

Zapravo ime se ne gradi - ono se stiče od strane poštovanja prema radu čoveka koji to ime nosi. :-) Ali najčešće se čuje ''izgradio ime'' ... U svakom slučaju objasnio si - najbolja je na naslovnoj ovih dana, po mom ukusu ;-) Najiskrenija zvezda. ;-)

Mnogo ubavo, doživih neku vrstu orgazma dok sam čitao :)

Luksovo ime treba da se pojavi svake sedmice na naslovnoj

Luks što ne pišeš više

Jaco angele, ne znam, nešto mi kvrcnulo, bol neki u duši, šta znam, neka memla nostalgije pala na mene, proširila se k'o Vojvodina lolo