Prijava
   

Jeb’o ti seljaka

Najčešća uzrečica ljudi porijeklom sa sela i poljoprivredom kao osnovnim zanimanjem, prouzrokovana njegovim teškim socialno -ekonomskim položajem.

Vele:„Lako ti je poznati seljaka crnih leđa , a bijeloga stomka“. Jeb’o mu ja mater i ko je smisli, jest mi bijel stomak a’l bijela mi je i pogača, čista, radnička.
Eto, gledamo juče ja i Mileva na televiziji neku muzičku emisiju, gosti nekvi pjevači, neki čupo sav u crnini, a ovaj drugi se ušarenio ko da je na zbor krenuo. Nikad zapjevati, sve se nešto prepiru, malo- malo čupo njemu poviče da je seljak, ma đe seljak, nije sposoban kašike držati, a ne motiku, da mu stisnem ruku, otrg’o bi je ko špinjetak. Zapjevaše. Skiči onaj garonja k’o krmak pred klanje, ne mogu ja to slušati , došlo mi da zaigram „Čajevca s ramena“, a ono spadalo lijepo pjeva, samo, previše mi čekićanja u pjesmi, harmonika se i ne čuje, a niko mu i ne basira, nikako mi nije jasno što mu ovaj viče da je seljak.
Mene samo političari izjednače sa ostalim narodom pred izbore. Eto lani poslali nam neku brašnu, nema dvae’s godina, veli:“Samo vi glasajte i dovešćemo vam struju i asfalt đe god oćete“. Ja ’nako kontam :“Ćeri draga, znaš ti na kakvoj je urvini Čedina kuća, pa tu švabo nemere banderu postaviti“, poslije nje dođe i Živko Šešelj, nosi prase pečeno, svrati nas pred prodavnicu ,kaže: „Daj ljudima dvije kištre pive i reci im da se ne zajebavaju u nedlju na izborima“. Jeb’o ti seljaka kad je tako naivan.
Došo mi prije par dana i sin sa unukom Blagojem. Najurila ga žena, pije k’o brodski pod, popio i otakaz na pilani,budala , pa meni na glavu. Najavila se i ćerka iz Italije sa onim njenim Đankarlom i unučicom, fino, neka je porodica na okupu. Ostala taman jedna livada za pokupiti. Ama ljudi, da mi nije zet zakuno bi se da je Italijan peder, natracko onog zejtina na glavu sija se u livadi k’o patak, bacio dvoje vila a presamitio se k’o da je kroz badžu prop’o. Pokupili mi to nekako. Najaviše mi se i rođaci iz Austrije, u pičku materinu, valjalo bi nešto i priklati, sve mi se čini da će kozica Julka vrisniti. Ili ću ja, Julka ima plave oči. Dođoše i oni.
A glupe ove djece u Evropi, svetu ti nedlju! Odveo ja unučicu Anastasiju u štalu, nikad krave nije vidila. Ja se okreno da nahranim Perovu, kad mala zakusila živo tele, vidila na crtanom. Dali joj to stranjsko ime, jadna Mileva je sto puta prekrstila dok je naučila.
Sjedim ja tako, okrećem Julku, morad’o je priklati, samo ih gledam. Ovi stariji se nešto zajebavaju, a djeca povatala neke njihove naprave pa se igraju, jadni Blagojica za njima k’o kerče hoda, ne zna on tome ništa a i djeca se nešto izdvojila od njega, sav se snuždio, ko da je sva muka sa ovog mog vrnte prešla na njega. Pitam se jesu li oni tako srećni i u toj Evropskoj uniji il’ samo kad meni padnu na glavu pa se kurče? Odvedem ja Blagojicu malo kobiva da mi pomogne, obradovalo se dijete, samo nek’ nije samo. Vratili se mi da jedemo. Samo što smo počeli kad ona moja lujka meni:“Ćaća, ti mljackaš i kad vodu piješ.“ Znam ja da bi oni mene u svinjac pa da raznesu po bijelom svijetu imanje, za koje ja krv pišam četrdeset godina, al ćete još pričekati. Odjednom se djeca pokoškaše, veli ona mala Blagojici:“ Ne možeš se ti igrati sa nama, ti si seljak i smrdiš!“ Briznu Blagojica u plač, meni nešto zatitra pod bradom, došlo mi da najurim i ovu moju beštiju i ovog Nauljenog i malu prcu, u tri pičke materine, isto i oni misle meni, nego stariji pa omudrili. Izvedem Blagojicu napolje, izvadim iz džepa 100 maraka :“Na, i ne daj nikom ,ove su samo tvoje“. Sjednem ga na klupicu ,brišem mu suze, a on zgužvo one pare kaže: „Jebem ti seljaka, šta sam im ja kriv uvijek?“

Komentari

Registrovala sam se zbog ove definicije... +++++ svaka cast

Hvala ,iznenadjen sam da je iko procitao ovoliki primjer, naletila inspiracija dao peru oduska

mnoooogo dobro.+++svaka ti čast. ozbiljno, odavno nisam pročitala nešto ovako dobro, čita mi se dalje. da je knjiga, ne bih je ostavila dok ne pročitam celu.

Jeste dugacak primer, ali je vredan svakog sekunda citanja. Svaka cast! +

hahah, hvala na strpljenju i odvojenom vremenu

Pa jedino da glasam za knjigu ... :)

mani defke, pisi knjigu :)

Provjeravam raspolozenje u narodu pa da naskrabam poneku pripovjetku :)

evo doš'o sam... evo ti,blagoje, plus i to prvi na dugačku definiciju na vukajliji...

nego, mene zanima što su ove žene ovlažile na ovu definiciju, i 'oće li koja od nji poći za me na selo?

Prijavicu te u emisiju "Domacine ozeni se", pa sta bude, al da ti kazem: smeker se radja a ne streba.I ne diraj u zene, mislim da je zbog Blagojice, proradio majcinski instinkt

Odigrao je Blagojica značajnu ulogu :)

Sve u svemu , savršeno

Sve u svemu , savršeno

mal, pošto si se registrovala da ovo plusiraš, a pod pretpostavkom da nisi dupli, pito bi' te nešto... oš poći, tj. udati se za mene?

eto skupio sam hrabrosti :)

To ne bi bilo fer , nije tvoja defka :)

Ali cenim hrabrost. Kako znaš da mi ništa ne fali? U najboljem slučaju prednji zub..... :))

Ne kažem da je tako , ali moglo bi biti

Tako je Lejla, moja je defka, vodim ja tebe na selo da upoznas Blagojicu i ekipu, kad ti se toliko svidjaju :)

Ali cenim hrabrost.

i ja!

Kako znaš da mi ništa ne fali? U najboljem slučaju prednji zub..... :))

realno, osim ako nemaš brkove ili srednju nogu, svaki nedostatak, a pogotovo ovaj koji si navela je smiješan naspram toga da voliš selo :)

To ne bi bilo fer , nije tvoja defka :)

k'o da je bitno čija je, ako se nas dvoje đemo jedno drugom lolololololo

Ne kažem da je tako , ali moglo bi biti

najbolje da mi pošalješ sliku na PVT, pa tako...

Posalji ti njoj svoju sliku na pvt, manje cete vremena potrositi, aj sad razguli sa mog sokaka,spemuj neku svoju definiciju

Eto Buri, ako neće ona, oću ja.

Posalji ti njoj svoju sliku na pvt, manje cete vremena potrositi, aj sad razguli sa mog sokaka,spemuj neku svoju definiciju

što se ti ljutiš to ja umijem sa ženama...

Eto Buri, ako neće ona, oću ja.

vidiš mrljavi lolololo... imaću to u vidu penzionerko...

jebes Burija, jel se tebi svidja Blagojica?

ih, nije majčinski instikt nego neprejebiv stil pisanja i sposobnost izmeštanja iz svakodnevnice. Još jednom bih dala plus da mogu.

Natjerao sam se da procitam, ali mi za divno cudo nije zao... Stavicu i ovu zvjezdicu da vidim sta to znaci posto je prva. Nadam se da cete se dogovoriti oko zena, ali trebate bar to sto maraka imati za tako nesto, jer predpostavljam da bi sa vama dvojicom nauljeni italijan bi mogao pod ruku... Sala naravno!

nemamo se mi šta tu dogovarati, on oće da uđe na moj posjed i Bog te veselio...

Nisam osjetio da si zapišo teritoriju, eo ti gratis Penzionerka ona ti se ionako nudila, a nisam vjerovao da ćeš me zbog žene prodati...

mojne meni sad te fore... ja sam kreno u ofanzivu i sad ti tu nešto trta-mrta...

koji si mi ti đavo, da te ne prodam za cavu...

penzionerka je car, a tebe ko šiša

Pa kažem ti eto ti Penzionerka jebla te ona, krenuo u ofanzivu preko moje grbače, trebama se svidila moja defka, moj Blagojica. mogao sam znati da ćeš me prodati . Rani kera da te ujede

lololololo

neću ti više praviti reklamu dok ne dođe ova trebica leyla... i mojne da si bezobrazan sa penzionerkom, nije to fino...

Nmeoj mi vise praviti reklamu, ja cu tebi praviti reklame

eo ti gratis Penzionerka

A što baš ja gratis, nisam ja još za staro gvožđe.

Nije niko ni rekao da si za staro gvozdje, al si sama rekla :"Buri ako nece ona ocu ja".
pa rekoh da vas se ratosiljam oboje da mi ne spemujete bez potrebe, al sam se zajebao sad defka ima vise komentara nego glasova.

Nisi mi, bona, rekla svidja li ti se Blagojica a vec si pogresno protumacila i poslala sebe u staro gvozdje? Stavio bih i onaj pederski smajli, al ga ne volim stavljati na ovom sajtu

nije nešto, nego za ovakog šlus autora to je i više nego dovoljno...

sta buri , tacno?

to što ti definicija ima više komentara nego glasova lolololo

Dobro je sto su uglavnom od tebe, inace bi se zabrinuo

ajoooj nisi mogao veci primer da das jednog dana mozda i procitam al cim te ovoliko hvale moracu

procitao valja, bas odlicna je i + si cak dobio

Mnogo lepa definicija, primer ubio +++

Isto k'o i ovaj siroti Blagoje, tako i seoske definicije na Vukajliji nastradaju ni krive ni dužne.

id u kurac, ovo je odlicno +

Dali joj to stranjsko ime, jadna Mileva je sto puta prekrstila dok je naučila.

Imao sam ja jednu rodjaku, starija zena, bog da joj dusu prosti, i rodila joj se praunukua u Svici, a dali joj ime Lara, ali to prababa nikako nije mogla utuviti, kaze dali joj neko stranjsko ime, sto no nisu neko nase Peeetra ili Radojka...

SAkidala defka + i *