Prijava
   

Kafana

Kažu ekonomisti da situacija u najpopularnijem sportu oslikava finansijsko stanje u državi. Nemaju oni pojma, da ti ja kažem. Kafana je jedino pravo merilo finansijske sposobnosti gradjana jedne države. A i sistema uopšte.

London, Engleska, kafana kod Džoane.

Dva ortaka, Šon i Mark ove večeri idu u kafanu. Automobile im parkira osoba čije je to zaduženje i za šta dobija 100 funti kao napojnicu. Kao i svi redovni gosti imaju svoj sto. Unutra ih dočekuje gazda koji ih ljubazno pozdravlja i odvodi do njihovog stola. Dok ide pored njih, izgleda kao da im se klanja. Dobijaju jednu flašu vina na račun kuće, a konobar napojnicu od 100 funti. Posle par tura, primećuju dve opasne anglosaksonske cavulje koje ih šmekaju sedeći za šankom. Odmah šalju bocu vina, pozivajući ih u separe. Konobar dobija 100 funti. Nekoliko tura kasnije, plaćaju račun i ostavljaju još 20% od računa kao napojnicu. Odlaze sa cavuljama u svoje stanove.

Desimirovac, Srbija, ,,Kairos''.

Dva ortaka, Šone i Mare, ove večeri idu u kafanu. Idu sa Maretovim stojadinom koji, zbog nemogućnosti nalaženja parking mesta, završava parkiran u obližnoj njivi. Pošto su očistili patike od blata, pokušavaju da udju u kafanu. Provlačeći se kroz masu seljana , nekako dolaze do stola koji je Šone rezervisao još prošle subote. Tamo ih čeka tip od nekih 40, 45 godina, ćelav i bez vrata, sa prst debelom kajlom i 2 rasne plavuše od po nekih dvajes' leta. Skida naočare za sunce i kaže: ,,Izvolte momci?'' Šone pronalazi konobara i pokušava da objasni da je došlo do zabune i da je to njihov sto, a kao odgovor dobija upozorenje da ne kenja previše jer može da se saplete u mraku. Odustaju od uzaludne borbe i sklanjaju se negde u stranu. Presabiraju se izmedju sebe , proračunavajući svoj večerašnji finansijski fond. Zaključuju da imaju maksimum za po tri piva, ako žele i da doručkuju nešto sledećeg dana. Detektuju dve solidne devojke, prilaze im i kreću sa pričom. Šone uspeva, Mare ne. Pošto su izgurali auto iz blata, kreću ka svojim kućama. Nakon što ih je ostavio ispred Šonetove gajbe, Mare se, po ko zna koji put, suva kurca zaputio kući. Šone uvodi devojku u stan, i odlaze u njegovu sobu, preskačući ćaleta koji je pijan zaspao na podu u dnevnoj...

...i da, jebeš zemlju u kojoj za veče možeš popiti više nego što zaradiš za mesec dana!

Komentari

rasplaka me. plus.

rasplaka me

i jeste za plakanje.

Šmrc, ali plus!

Prvo sam pomislio da je Govedarica kad sam video ovo sa ekonomistima, ali kod Desimirovca sam znao ko je. :D
+++

ali kod Desimirovca sam znao ko je.

lokal patriotizam.DESIMIROVAC VIŠE NEGO CEROVAC!

Lepo povučena paralela između "nas" i "njih".
Samo najbolja kombinacija bi bila, njihove plate, a naša kafana +++

Od mene minus. Da obrazložim.
Naslov definicije je "kafana". Kafana je mjesto gdje odmaram dušu i tijelo, gdje se prepariram od alkohola sa ortacima, gdje se isplačem k'o čo'jek za izgubljenom ljubavi, gdje mogu da pijem na crtu do mile volje, gdje mi se jebe za sve živo. To je kafana. Izduvni ventil koji pomaže da budem normalan. To nema niko osim nas. Poserem se ja na kafanu u koju idem da pojebem nešto.

+ mrzi me da čitam :) i *

salabajzer

bratac,apsolutno se slazem sa tim.samo da pojasnim,ja sve objekte u sluzbi nocnog provoda nazivam kafanom,jer u sustini to i jesu.nebitno koja se muzika slusa, i kako je sredjeno unutra,to je kafana.satro diskoteke,kafici...kafana bre!

Sve mi diraj, kafanu ne! :)

hej kafano,i oce i majko!

Naravno da ima sve više slepih u našim krajevima, koliko je piće postalo skupo svako pravi sopstvenu rakiju otrovušu. Pre ću da izgubim oči nego mesečnu platu!
+

Bravo, gavro, bravo + odusevljen sam, svaka cast * steta za ovako slab skor...

+ za defku, al mislim da se ziljavi englezi baš ne frljaju tako sa stotkama. Pripisaću to tvojoj umetničkoj slobodi :)))

jebeš zemlju u kojoj za veče možeš popiti više nego što zaradiš za mesec dana!

AMIN!!!!! ++++ Gavro brate, dirnuo si me! + i *

fala koleze cenjeni autori

dirnuo si me

brate,pomislice narod svasta,lolololo

dirnuo si me

brate,pomislice narod svasta,lolololo

A onomad ti nije smetalo! lolololo :D

A onomad ti nije smetalo!

predstavio si mi se kao Ljiljana.a ja bio pijan.nije u redu,stvarno.

Oprosti ožr, zgriješio sam :D

oče.. ahahahahahah :)))

evo ti qrac Gavro, Cerovac rulz!!! a jagnjetina u Dukatu, a motel Andrija, a klub Street! Sad imamo i nasu crkvu, dakle cao desimirovac!
ipak + zato sto je Kairos vlasnistvo mog druga Verka, pomorca na belome brodu :)

ah da, i moram da kazem da je Kairos ipak u Cerovcu, to mozes da palamudis ovaj narod sto ne zna heheheh
ah da, a 2 srca, jao... dakle i cerovac i opornica vise nego desimirovac! opornica ima bata kandu!

Milebubreg

strit zatvoren,andrea samo sto se ne raspadne,kairos je 100 metara od table cerovac,tako da pripada Desimirovcu,a opornica beda,tiha jeza,tako da prc!i da, nemate pumpu, OPAAAAAA!!!:))))!

a da, a gde vam je skola?:)

skolu imamo u gornjem kraju, do 4 razreda, nama vise i ne treba!
Kairos je 300 metara od table gde se zavrsava desimirovac, prema tome, labavi ti argumenti! a pumpu vam napravio babic poslanik, drzava duradi nesto, case Vucko da ga strpa u Petrovac kod Testisa, ladno hahaha
Gde je vama Racanski put? opaaaaaaa

ne sinovac,kairos je pre table koja odvaja dva sela,nasa skola osmoletka,prc!pumpu imamo,dakle jos jedan plus za nas,crkva nam lepsa od vase, imamo devojku koja ce krasiti naslovnu jubilarnog stotog plejboja,(jes da je ruzna ko djavo,ali to nema veze), zaboravio sam i krunu da dodam,najlepsi restoran u okolini.repetitor za 064 i 063 mreze, juginu salu,odnos u pobedama Sloga Desimirovac-Partizan Cerovac 45: 43,tako da,sve u svemu,DESIMIROVAC VISE NEGO CEROVAC!!! lolololololo

to mora da ste tablu premestili dok su nasi granicari bili u njivi, sram vas bilo. inace se vlasnici kairosa i juge deklarisu kao cerovcani, to pitaj koga hoces. to za plejboj ne znam, mada ste poznati po curama sumnjivog morala, sto nama itekako odgovara. koliko FK-a imate? samo slogu? pffff. komada 2, rodjace! za taj restoran, pa zna se da je to od para nakradenih u dukatu, mislim biografija vlasnice mi je veoma poznata. crkva koja ima popa peru i nije za hvaljenje, tako da: CEROVAC rulz bre bato. heheh aj dosta :)

bas vala,mozemo ovako do prekosutra.mogli smo i temu da otvorimo,lololo.mada,moram da priznam da sam jedno vreme bio pouzdani cuvar mreze partizana.bila mesavina cerovcana i desimirovcana,uz pojacanje iz opornice,te prve sezone zavrsimo treci.posle smo visevremena provodili u stritu nego na treningu.koliko propalih talenata tu bese,eee:)

Da me vodis u Krunu kad dodjem, nisam bio. Dogovor?

Da me vodis u Krunu kad dodjem, nisam bio. Dogovor?

Idemo u Krunu kad dodjem, nisam bio. Deal?

naravno,brate,.a posle idemo u kairos da zaginemo do ujutru:)