Prijava
   

Kako sam proveo letnji raspust

Ovo je bio moj prvi letnji raspust. Sad sam upisao drugi razred, mnogo sam se uželeo mojih drugara i jedva čekam da na fizičkom opet igramo između dve vatre.

Ovaj letnji raspust sam proveo najviše sa mojom bakom Radojkom. Ja nju mnogo volim i rado slušam njene priče kako je moj pradeda Veljko prešao Albaniju. Kaže da treba da budem ponosan na njega jer je preživeo i dobio orden. Meni je žao moje bake. Bolesna je već par godina, mada rekli su mi da nije ništa strašno. Valjda je pojela nekog pokvarenog raka pa on sad živi u njoj ali meni nije jasno kako. Zbog toga više ne može da mi pravi kapnerku i njen čuveni rolat od banana ali nema veze. Uveče sam joj nameštao antenu i zajedno gledali Slagalicu. Uvek je na početku pozdravljala neku ženu koja kaže ,,Dobro veče''. Dosađivala mi je da joj čitam slova jer ne vidi dobro kako bi sastavila reč i bila bolja od kompjutera. Kad se završi Slagalica postavljali smo sto za večeru i čekali tatu da dođe sa posla.

Moj tata radi u rudniku. Ne znam kad završava sa poslom ali pre večere odlazi u Kulturno umetničko društvo jer on je trener za folklor. Uvek mi je govorio da čuvam tradiciju i obraz ali ja ne znam kako to mogu da ga izgubim. Tata kaže da se to danas gubi lako ali da to čoveka čini vrednim.

Pre nego što je počeo moj letnji raspust ja sam razmenio broj mog mobilnog telefona sa drugarima ne bi li se čuli i igrali. Kad sam ih zvao uvek su bili zauzeti pravljenjem farme na fejsbuku i reakcija na Vukajliji. Pozvali su me da pravim i ja te reakcije ali nemam internet. Bio sam tužan ali me je uvek na igru pozvala ta vesela njuška. Moj pas Cicko. Uvek je voleo da mu bacam loptu ali tata kaže da je već star, pa se sad igramo najviše deset minuta jer ne može više da trči. Pošto nemamo druge sednemo jedan pored drugog, gledamo kola i razmišljam o mami. Baka mi je rekla da je morala da ode na neki put kad sam se rodio, da je sad na dobrom mestu i da je srećna. Tatu kad pitam za nju, zacrvene mu se oči i ode pa ga više i ne pitam.

Vreme je brzo prošlo i krenuli smo da nabavljamo pribor za školu. Iako se mojim drugarima baš i ne ide, ja jedva čekam da ređam svoje petice jer time obradujem tatu i baku.

Definicija je napisana za takmičenje Pačija škola

Komentari

Pokušavaš da nas rasplačeš?
Što se mene tiče, odlično napisano...+++

Kišovit dan, pa eto, to neko raspoloženje.

Jebi se Ironični.

Наш шта, ево ти и плус и глас и да се носиш, шчуо! +

Teraj se u kurac, znaš - suze su mi krenule kacam završio sa čitanjem. Ovo u bukvare i čitanke treba stvaiti. Jedna od najboljih na takmičenju.

Odličan (5).

Ovo što Zyc kaže 5+

Ne valja ti ništa definicija + :)

Hvala ljudi, suze krenule? :)

Sranje! Sranja se dešavaju svuda oko nas. A ti si ovo veoma dobro opisao!

Jebi se tačno! Kljuse jedno! Rastuži me...
Defka je odlična, ali si baš konj što si je napisao ovakvu! +++

Kad moj štićenik objasni!
+++ maćori. Defka odlična, ojebala i te stvari... I kao što ti rekoh onomad, nije patetično uopšte. U tužnom tonu da ali patetično ne.
Ka' da je Forest Gump pisao.

Mnogo dobra definicija. Mnogo dobra. Tužna. Tužna i dobra. Ne mogu da se odlučim za koga da glasam.
Patrik.

И ја ћу тешко да се одлучим за кога да гласам овде... +

sad mi krivo jer sam ovaj duel samo preleteo tokom glasanja i napisao neki glupi razlog za glas. Sad tek vidim koliko je definicija odlična, stavio je u omiljene. Jbg, nestale mi bile zalihe nes kafe čitao pospan.

i da i meni suze samo što ne krenuše, to goori koliko je dobro vođena priča.