Prijava
   

Kontekst

Imenica latinskog porijekla: contextus; od con-texere – tkati zajedno, utkati, preplitati niti tkanja… Značenje nalazimo u riječima tekstil, ali i tekst (pisani, govoreni).

Kontekst je skup ideja, činjenica unutar kojih i oko kojih nastaje, rađa se određena misao. Kontekst toj misli daje boju, određeno značenje, sasvim konkretnu, specifičnu poruku. Tvorac te misli duboko je uronjen u kontekst, mora ga razumjeti, mora se njime kretati kao dvorištem iz svoga djetinjstva.

Riječ kontekst često se koristi u pomalo jalovom nastojanju političara i ostalih više ili manje javnih ličnosti da obrane čast svojih misli izrečenih u raznim, najčešće osjetljivim situacijama.

(benigni) primjer s konferencije „Gradom protiv nasilja“
- gradonačelnik: Žene ne vole šonje, vole frajera, fakina koji iza sebe ima najmanje pet do deset tučnjava, i to s teškim ozljedama.
- potpredsjednica vlade (na jednom drugom skupu): Znači da bi žene bile krive za nasilje?!
- gradonačelnik: Komentirati nešto istrgnuto iz konteksta, ne biti na konferenciji, ne pogledati cijeli tijek konferencije je neozbiljno i to ne bih preporučio nikome, pa ni gospođi xy

U kojem to kontekstu žene vole nasilje i nasilnike?
(ostavimo mazohizam zasad po strani)

Komentari

Gradonačelnik grada Zagreba: MILAN BANDIĆ
Potpredsjednica vlade Republike Hrvatske: JADRANKA KOSOR

Hoćeš li mi i ti donositi naranče i kolače (volim sitne, ali kremaste, sočne, s mnogo oraha, čokolade, poželjna aroma kave)?

(ja bar malo kao zakamufliram, a ti ni 5 ni 6)

Prema damama sam uvek kavalir, pogotovo ako su bolesne s temeraturom iznad 39. Onda kolačiće pečem lično. Ne veruješ u moje kulinarske veštine? Kako ti nepce registruje moj specijalitet inspirisan tvojim predlogom: Sendvič kolačić od dve orašnice spojene kafe kremom sa čokoladnim prelivom protkanim zlatnim nitima. Ali odistinski zlatnim (24 karatnim).
Obzirom da tvoj afinitet zahteva tri okusa u jednom kolačiću, nadam se da sam ispunio tvoja očekivanja.

Ne nužno 3 u 1, ali mislim da bi ovaj sendvič kolačić izazvao pravo nepčano sladostrašće.

Od banditića i kosorke djevojke do sladostrašća - neka vrsta perverzije!

Ma ja sam ih zanemarila i prešla potpuno na gastroužitke!

..gospođa xy..+..jedina riba koja može stati u paštetu..(riječi predsjednika republike)