Prijava
   

Krakuša

Naziv za žensku osobu sumnjivog morala koji se koristi uglavnom kod ribolovaca. Iako se prevashodno misli na one krakate snajke, dugih nogu i kvalitetnih bataka koristi se za sve što je žensko i iole dobro izgleda. Seljančica koja, makar na trenutak, natera ribolovce da skrenu pogled sa plovka kad ujutru krene u baštu ili do reke da zavati vodu, slučajno baš na tom mestu gde su oni. Krakata gradska „dama“ koja nabada u štiklama dužim od kite njenog sponzora na koju naseda. Potočara i kamenjarka. Estradna umetnica koja uveseljava svojim golim dupetom i sisama narod pod šatrom. Svako žensko koje svojim stavom i oblačenjem poručuje da želi kurac.
Naime, krkuša je sitna riba koja obitava u gotovo svim vodama pa tako i u manjim planinskim rekama i potocima. Poznata je po tome što se kreće po dnu, krije se ispod kamenja i grize gotovo svaki mamac na koji naiđe. Ima dobar i zdrav apetit kao i gore pomenuta krakuša samo, jelte, ona voli da guta drugačiju vrstu crva i glista. Tako je naziv krakuša izveden iz naziva ove vrste riba koja nije bog zna šta, nije lepa ni preterano kvalitetna ali ni probirljiva, ona HOĆE.

- I kažem ti Mile dobro je radila riba, navatao sam šurnaest sitnih i jedno tri, četiri dobre krkuše.
- Ma pusti sad te krkuše Radosave vidi onu KRAKUŠU tamo što prolazi! Odo da vidim da l' grize i ona danas.

Komentari

Nije loše, malo duže za ovo kasno vreme da se čita, ali svakako lepo napisano. +

Фала људи стота јубиларна још на први вукајлијашки рођендан лоло

Честитке на стотој, добра је. :) ++

Честитам јубиларну! Ал' си се распис'о, јеб'о себе. :Д Сигурно сам пропустио неких 20-ак дефки, ал' прочитаћу! :Д Лењ сам нешто у последњО време.

Плушчина и честитке на јубилеју Камени! Свака част за учинак!

+čina za krakušu :)