Prijava
 1.    

  Krmak

  Najdeblji tip u ekipi. Neobrijan, ružan dozlaboga, uvijek puši najjeftinije cigarete koje je našao, psuje k'o kočijaš i još ga nitko nije vidio bez neke hrane u ruci.

  U mom društvu to bih bio ja.

 2.    

  Krmak

  Drugo ime Prase. Domaća životinja, uglavnom sa sela. Finog izgleda, malo debeljuškasta. Težina varira od domaćina i njegovog plana za upotrebu životinje, ali u velikom broju slučajeva težina prelazi 200 kilograma. Za ishranu koristi sve moguće namirnice koje se mogu sažvakati i progutati bez većih problema. Uglavnom tu su mekinje, djeteljina, kukuruz, mljeko, jogurt, sir, jaja, surutka, paradajz, krastavaz, ribizla, jabuka, trešnja, višnja, sok, pivo, vino, pita, pizza, ćevapi, sarme, pečenje, kolači, torte i mnogi drugi prehrambeni proizvodi u zavisnosti od finansijske situacije vlasnika. Zbog ishrane, krmak se poistovjećuje sa ljudima, pa nerijetko se ljudi dozivaju vičući:"Ej, krmak jedan."

  U većini slučajeva krmak se koristi za jelo. U ranu zimu se kolje radi slanine, pršute, pečenice, čvaraka, kobasica, švargle i masti. A tokom godine se kolje manji krmak (oko 70 kila) za slavu ili kad je okupljanje familije iz bivše SFRJ.