Prijava
 1.    

  Kuluk

  Srednjovekovna zajebancija, i to mnogo dobra čim se zadržala do danas. Podrazumeva rad na privremenom robovskom režimu. Naime, kad bi se neki plemić dosetio neke genijalne božanske ideje kako bi unapredio državu (čitaj: svojoj guzici još bolje ugodio), angažovao bi umetnike, arhitekte, majstore i dobro ih platio (jebiga, da ne baksuzira). Problem je bio kod fizikalaca. Kako bi ostvario uštede za opšte (čitaj: svoje) dobro, tu se štedelo. Tu stupa na scenu naredba o kuluku...
  Kad proglas prođe, svi obični smrtnici bi bili dužni da zabatale sve što rade, svoje obaveze i živote i rmbače dok se to ne završi. A plata? Ista u bilo kojoj valuti, dakle 0. Ono, mislim, mogao si da odbiješ ali uz gadne posledice po sebe i svoju familiju, jer bi nadrkani vlastelin poslao svoje ljubazno osoblje da ti objasni grešku, čisto i za primer drugima. A i ako ne odbiješ, to što si tamo danonoćno te sprečava da radiš posao od kojeg živiš, samim tim nemaš ni zaradu tom istom mudonji da platiš porez, pa opet imaš posla sa njegovim ljubaznim osobljem. Tako da, iz nekog razloga, narod se nije radovao velikim poduhvatima božanskih nam vladara i ježio se kad god bi ti isti dobili neku svetačku ideju.

  - Mužu, prekidaj taj budilnik i ustaj, šest je sati.
  - Kad pre?! Do kurca!
  - Ih, ala oduševljen ideš na pos'o...
  - Ženo, već pola godine kulučim, a ni dinara da mi plate. Dirinčim od jutra do večeri, ne mogu ni nešto privatno da poradim da neku kintu bar priberem.
  - Jesi pričao sa gazdom?
  - Probao. Kaže da u zakonu lepo piše "imaš pravo na zaradu", a ne "dužan sam da ti isplatim", kako firma loše posluje i tako to, a ako mi nešto nije jasno, da se obratim njegovim gorilama. Onda sede u svog novog Mercedesa i ode.

 2.    

  Kuluk

  Kuluk je originalno bio prinudni rad na koji su Turci vodili, uglavnom, Srbe tokom 500 godina zajebavanja istih, a ovi ih maksimalno sabotirali. U slengu se koristi za saplakovitog radnika koji radi nekako mučki, nevoljno. Kao da ga brkati Turčin bičuje po leđima.

  Miha: Ljajiću, dolazi ovamo pizda li ti materina! (Šljus! (šamarčina)) Sad ćeš da prođeš gore nego kod Rosija. K'o na kuluk da si doš'o! Ima bre k'o pevaljku da te obučem pa će navijači i parama da te kite kad zapevaš, pička li ti materina da ti pička lepa materina!