Prijava
   

Lanene pločice

Na prvi pogled ništa posebno. Imaju izgled parčeta kartona dimenzija oko 20x5cm, otprilike takvu i debljinu, sa mestimično razbacanim semenkama lana i susama. Na prvi zalogaj, takođe ništa posebno. Jes' da nikad nisam jeo karton, ali kontam da mu je sličan ukus. Što bi rek'o ćale jednog mog drugara: "K'o da jedeš strnjiku". Takav je bio i moj utisak nakon degustacije. Međutim, daljim konzumiranjem gore pomenutih pločica, zaključio sam da jedan od njihovih glavnih sastojaka mora biti nikotin, heroin ili bar morfijum, jer stvaraju neverovatnu zavisnost. Kad krenem da krckam ne mogu da prestanem dok ne iz'edem celu količinu prisutnu u kući. Još ako se kombinuju sa jogurtom... kuku majko, dok se okrenem nema ni njih ni jogurta, a ja i dalje gladan, k'o pubertetlija u 3 ujutro. Moja pretpostavka je da su ih na domaće tržište ubacile strane obaveštajne službe, sa ciljem da izvrše dodatni udar na džep našeg, i tako siromašnog, stanovništva, jer cena ovog proizvoda nije ni malo naivna. Može se izjednačiti sa cenom kilograma najkvalitetnijeg mesa, što je stvarno mnogo kada se u obzir uzme njihov sastav u koji ulazi: smeša raznih tipova brašna: pšeničnog ( ne belog ), heljdinog, ražanog, ovsenog itd., semenke lana i susama, i izvesna količina maslinovog ulja.
Šalu na stranu, lanene pločice su jako zdrav proizvod, jer snabdevaju organizam složenim ugljenim-hidratima, biljnim vlaknima, kompleksom vitamina B i E, mineralima, te ubrzavaju metabolizam i utiču na poboljšanje stanja organizma, a time i na popravku raspoloženja. Iako su prilično kalorične, te kalorije potiču iz složenih, a ne iz prostih šećera, tako da ne odlaze na ona mesta kojih se žene najviše plaše.
Jedino me brine ovaj heroin koji im se dodaje...

Komentari

"jer cena ovog proizvoda nije ni malo naivna"... - Да, ако си бескућник који живи испод моста.
Немој да лупаш, ја то једем сваки дан и није скупо...

Stvarno ne želim da se hejtujem sa tobom, i ne znam zašto imaš potrebu da mi govoriš da lupam. Cena im se kreće od 380 do ćak 500 dinara za kilogram ( video svojim očima u jednoj prodavnici zdrave hrane na Novom Beogradu ), dok je cena pilećih prsa, na primer oko 350 dinara. Ja sam i rekao da je cena visoka u poređenju sa mesom, a i otkud ti znaš da l' sam ja beskućnik koji živi ispod mosta?

Ja ne hejtujem.
Hejtujem samo ako ti to uvredljivo shvatiš...
Da lupaš - lupaš - ja kilo lanenih pločica plaćam od 120-150 dinara i jedem ih čitavu nedelju!

To što ih ti plaćaš toliko ( samo me zanima gde? ), ne znači da ih ja ne plaćam onoliko koliko sam naveo. A, vala, kad vidim da su 500 kinti i neplaćm ih, jer ću pre da kupim nešto drugo za te pare.
Opet, brzina kojom neko nešto pojede je individualna stvar. Ja kilo "stučem" za jedan dan.
I na kraju želim da ti se zahvalim na lepom izražavanju, i da ti poželim da mi sledeći put uputiš nešto još "manje" uvredljivo.

ko mi dirne moon-a, pashce mi rejting:)))))

ah, da, "neko vam je stavio drogu u heroin"
++++

Probaj da pojedes jedan za manje od 60 sekundi. Ali, tako da ga ceo sazvaces i progutas:)

Eh, Che, radio sam ja i luđe stvari :)

Mr zdrava ishrana goorman Moon +

Bio si u pravu sto se cene tice (ja ih placam 390 din za kilo, ali nikad ne kupujem kilo) ali moram da ispravim nekoliko 'krivih Drina'.
Da su zdrave - jesu. Nema belog brasna, imaju vrlo malo masti, imaju puno vlakana i celih zrna zitarica. Ali su kaloricne - preko 400 kalorija u 100 gr. I telo ne zna da li su te kalorije iz lanenih plocica ili su iz cokolade recimo. Sto znaci, preteruj u lanenim plocicama - ugojices se, pa pricaj na sva usta kako se hranis zdravo. Plus, imaju previse soli, koja lose deluje na metabolizam.
Ali su zato jagode bez soli i sa mnogo manje kalorija :D