Prijava
   

Lažni, usiljeni hedonizam

Od kad je veka i ljudskog postojanja, čovek teži sreći i radosti, zadovoljstvima i uživanjima, u nameri da što više trenutaka svog kratkog života proživi lepo.

Tako su vekovima filozofi, mudraci, pesnici i učeni ljudi pokušavali da pojam sreće jasno odrede, ali pošto je ista ostala do pola definisana i samo donekle odredjena, došlo je do zaključka da je svaka sreća individualna, svako uživa na svoj način i zadovoljavaju ga i raduju stvari koje nekom drugom ne pružaju satisfakciju.

Na kraju se javio ogroman paradoks i problem : svako teži sreći i uživanju, a uživanja su sve manje pristupačna i čovečanstvo deluje sve nesrećnije. Ne samo meni - svakome.

Zato su počeli da se stvaraju odredjeni modeli po kojima bi čovek trebalo da bude srećan i zadovoljan..

Napomena : nadam se da se u daljem kontekstu reč prosečan nećete pogrešno protumačiti, ne nosi u sebi ništa zlonamerno:

- Prosečan Srbin je srećan jer ga je Bog obdario ajvarom, rakijom i svinjom koju još nije ni ispekao, nego mu je podario tu mogućnost da u njenom pečenju uživa dok pije pivo, na čemu mu je ovaj neizmerno zahvalan. Sreća je otići i na more, makar i kao paradajz - turista, jer more je ipak more. Srećan je ako je komšijina krava manja od njegove, ako je Ameriku pogodila kakva pošast, raduje se slavama, praznicima, ispraćajima i ostalim datumima gde u miru može da se naloče i umaže prste o njeno visočanstvo pečenicu. To ga toliko čini srećnim da slavi ne jednu, već dve Nove godine. Ako zajebeš nekog u kafani ili opališ nešto sa strane to je zadovoljstvo, koje će Bog već oprostiti. Kako stasavaju mlade generacije, epitet sreće ponele su i najk patike i mrštenje na splavu, a biće pravde, krenućemo i u fudbalu sve redom da gazimo.

- Prosečan Amerikanac je srećan jer je Amerikanac, a ne tamo neki Srbin, Iračanin ili ne daj Bože Rus. Ne masti se svinjom, ali od svih drugih kuća najviše voli mek, kom bi se poklonio da je u kondiciji. Istu tu svinju proždire u hamburgerima, postajući i sam nalik na istu, pomfrit i milk šejk su podrazumevani, slavi američki san, svetac mu je predsednik, ikone holivudski glumci a religija dolar.
Ponosi se demokratijom, NBA ligom i mustangom. Kurčevit, zadrigao i srećan.

- Prosečan Japanac je srećan ako mu je stan veći od 25 kvadrata. Uživa u pornićima protiv - prirodne tematike, zadovoljan je kada ga oni za koje radi potapšu po ramenu, i neizmerno mu je drago jer će njegova ekonomija vremenom da satre i kinesku i američku. Mladi Japanci, kao i dve grupe gore navedene su naložene na najk, fejsbuk, marlboro i aktuelnu mtv kulturu.

- Prosečan Jamajčanin je srećan.

- Prosečan Etiopljanin je neizmerno srećan ako je danas nešto pojeo, i ako je kiša najavljena za tri meseca.

Komentari

Ovo za Jamajcanina je pobedilo! :))

+,+ i još jedan +

+++ za Jamajčanina!!! :)))

heheheh kako si me nasmejao...:-)
+

+ za Jamajcanina i za Srbina :) Slavi 2 ng! Ako, valja se. :)

Da Srbi znaju kad je kineska nova, i nju bi slavili :D +

Japanci gledaju pornice cudne tematike ahahahahahahahhaah.

Samo ispravi "...a ne tamo neki Srbin, Iračanin ili ne daj Bože Rus" pošto su njima Rusi i Srbi isti, ustvari Srbi su Rusi