Prijava
 1.    

  Mali kućni grafiti

  Negde, čini mi se krajem 1995. ili možda početkom 1996. godine, TV Pink je "pustila" jači signal, te smo i mi van Beograda običnim kućnim antenama (one što stoje u sobi na TV prijemniku i imaju kao neki pojačavač) mogli da pratimo taj tada ne tako odvratno/odbojan kanal.

  Elem, bilo je finih serija, još finijih filmova (Tropska vrelina, Odeljenje za ubistva...) ali i jedna, barem meni, veoma dobra domaća serija. Za razliku od većine (ili možda svih) domaćih serija koje se emituju na TV Pink, "Mali kućni grafiti" su bili zabavni, imali su ok glumačku ekipu i humer je zaista bio dobar. Ništa usiljeno, ništa sa onim stavom "Mi sada radimo nešto novo, neviđeno na ovim prostorima, ser ser, kenj kenj...", već totalno opušteno.

  Mislim da su se nove epizode emitovale nedeljom, a reprize subotom. Ne sećam se tačno glumaca i svih epizoda, čak ni replika, ali se radnja dešavala u nekom košiluku, sve je vezano za komšije iz par zgrada i njihove dogodovštine. I to je to. Znam da je šturo, ali toliko mi je ostalo u sećanju.

  Sama serija nije imala više od dvadesetak epizoda, brzo je ukinuta i bukvalno bi se ukidanje jedne takve serije može uzeti za totalni krah i buduće još dublje poniranje jedne televizijske stanice koja je ipak u tim ludim devedesetim bila milion puta bolja RTS-a.

 2.    

  Mali kućni grafiti

  Nizovi internih kućnih poruka upućenih (najčešće) sebi, ostalim ukućanima ili gostima. Prvih meseci od krečenja na ceduljama a potom, (zbog sklonosti cedulja da otpadaju), prvo olovkom pa markerom direktno na zidu. Likovno nadareni često ih i ilustruju. Koriste se i kao zamena za mantru mobilni pare ključevi cigare
  U kućama sa malom decom imaju specifični dizajn i služe za praćenje pravilnog rasta deteta.

  Pazi, šalter skinut,struja!, Odvod zapušen uzmi lavor!, Ne uključuj rernu, struja!, Slavina ne radi, ne diraj!, Zameni sijalicu u kupatilu, tel. 2322307 (niko od ukućana ne zna čiji), Za jeftinu struju čekaj zelenu lampicu. Vidi koliko je porastao/la ovo je crtao pre samo šest meseci a vidi gde je sad stigao/la

 3.    

  Mali kucni grafiti

  Malo poznata serija koja se emitovala na pinku negde na pocetku rada te televizije, serija koja je zaista obecavala.
  Jedna zaista opustena i urbana serija (koliko god to zvucalo nespojivo sa pink televizijom) sa dosta humora ali koja je za razliku od drugih humoristickih serija iz tog vremena imala i te kako dodirnih tacaka sa tim vremenom i realnoscu tog vremena.
  Koliko se secam u seriji se radilo o jednom beogradskom komsiluku koje su pratile razne zavrzlame i dogodovstine.
  Inace Zeljko Mitrovic se verovatno uplasio da bi serija mogla malo narodu da otvori oci i da ih odvrati od narodnjaka i slicnih gluposti koje ispiraju mozak i koje njemu donose profit pa je brze-bolje resio da zatre svaki trag te serije, tako da danas ne mozemo naci nigde ama bas nikakav podatak da je serija uopste ikad i postojala.

  Ujedno zamolio bi svakog ko se seca ove serije nek se javi a bilo bi jos bolje ukoliko bi neko naisao sa bilokakvom informacijom o pomenutojs eriji