Prijava
   

Marketing

Zanimanje koje je jako prosto , najvaznije kod njega je da izaberete ciljnu grupu.

Ciljna grupa-Deca: Kod ove ciljne grupe glavni marketinski trik su slicice i igrackice.Natrpajte u vas proizvod slicice ,nema veze cije su.Mogu da budu i slicice egipaskih faraona deca ce i dalje kukumavciti svojim roditeljima da im to kupe.

Primer istinosti:Kinder jaje.Za 150 dinara dobijete 10 grama cokolade ali bez obzira na to sva deca ga obozavaju .

Ciljna grupa-Penzioneri:Sa ovom grupom je jako lako raditi. Samo spomenite rec snizenje i penzioneri ce kao hipnotisani juriti u vasu radnju.

Primer istinitosti:Moja baba. Zena koja me je terala da idem u Surcin,a od moje kuce je lakse stici do Nisa nego do Surcina, samo zato sto tamo ima neka mesara u kojoj je meso jeftinije sedam dinara nego u ostalim radnjama.

Ciljna grupa-Zene:Njima je dovoljno reci da vas proizvod ima puno nekuh hidro kuraca u sebi i da ce one od njega biti lepse, mrsavije i
zgodnije i one ce ga kupovati pa makar se radilo i o stocnoj hrani .

Primer istinitosti:Jogurt Fit. Ovaj jogurt je sasvim obican i isti je kao i svaki drugi jogurt u sustini ali se zove fit i zbog toga zene piju njega mnogo vise od ostalih.

Ciljna grupa-Muskarci:Kao i kod prethodnih grupa i kod ove postoji magican kljuc za uspeh. U vasu rekalmu ubacite par zgodnih ,oskudno odevenih devojaka i vi ste vas problem resili . Muskarci kada vide takvu reklamu jedino sto ih zanima je gde to da kupe.

Primer istinitosti:Bg pivo. Zbog reklame sa dedamrazicom prodaja ovog piva je porasla uzasno a do tada ovo pivo nisu hteli da piju ni klosari ispred prodavnice kojima i kvasac odgovara.

Komentari

+ Odlično. Ja ću ovo da i poomiljenim.
Najjači je primer za babu. I moja ista takva.

i ja ću da je poomiljenujem (jel se tako kaže?)
ko zna kad će zatrebati :))))

Zato kazu za marketing da je poslovna filozofija . +

Ja necu da pomiljenim al' sam dao plus.
Ako budi bila trke izmedju ove i neke manje kvalitetne imas moje omiljeno.

ovo je, bez sumnje, najgluplja definicija koju sam ovde procitao. umetnost je toliko malo reci sa toliko reci.