Prijava
 1.    

  Martinke

  Cipele koje se koriste za izuvanje iz patika.

  -Kad sam ga nab'o Martinom, iz'o sam ga iz patika!

 2.    

  martinke

  Rezultat ukrštanja cokule i tenka

 3.    

  martinke

  veoma efikasno hladno oruzje u ulozi "modnog detalja", legalno,lako prenosivo, srednje tezine..

 4.    

  martinke

  koriste se i kao modni detalj i kao hladno oruzije koje panduri ne mogu da ti oduzmu. za domace plate su relativno skupe sto uopste nije pank, mada je kul kad ih imas na nogama dok traje pljusak i preskakanje bara vise nema poentu kad je grad vec pretvoren u mocvaru.

 5.    

  martinke

  I balistički stručnjaci i modni dizajneri svojataju ove cipele, diskutabilnog modnog kvaliteta i neosporne razorne moći. Sve je počelo u UK, gde su bile najjeftinije cipele, pa su ih nosili pankeri, prihvatili ih metalci i svi 'sektaš'i uopšte.

 6.    

  martinke

  Genijalni izum nemca dr.Martensa.Cipele,tj cizme koje su osmisljene a potom i napravljene u Engleskoj posle drugog svetskog su zapravo radnicke cipele i to ne da bi radnici u njima setali ili isli u crkvu nego da bi u njima radili i po mogucstvu izbegli povrede a sve u cilju profita.Drugim recima higijensko tehnicka zastita(HTZ).U to vreme kada je napravljena bila je high-tec cudo sa vazdusnim jastucima u djonovima,duplim koznim stepovima,pravljena od najkvalitetnije koze i otporna na hemikalije i kiseline.Vremenom se paleta proizvoda prosirila na brdo modela za brdo zanimanja.Policija,bolnicko osoblje,gradjevinske struke itd.
  U svet pop kulture ulaze preko filma "Paklena pomorandza" Stenlija Kjubrika i mod pokreta sezdesetih godina preko grupe The Who i od tada postaju nezamenljiv modni detalj raznih subkulturalnih grupacija.

  Malo je sturo i neduhovito ali cisto da se zna.

 7.    

  Martinke

  Hladno oružje koje vam policija ne može zaplijeniti.

 8.    

  Martinke

  Najlaksi nacin za prolazenje suvih nogu po pljusku kroz detektor metala, sa gomilon metalnih stvari u svom posedu (nabijes sve metalno sto imas kod sebe u njih, prodjes kroz detektor koji odmah pocne da pisti, lik te pretrese po dzepovima, ne nadje nista, pita te sta imas, odgovoris samo Martinke i furas dalje bez problema)! Malo kontra ovom dole koji se nije snasao! ;)

  Pusim cigaru posle prolaska kroz detektor, prilazi lik...
  -Pusis?
  -Da!
  -A upaljac? Kako? Odakle?
  -Martinke, evo ti (upaljac, naravno)!

 9.    

  martinke

  problem pri prolasku kroz detektore metala.

 10.    

  martinke

  Ciganski zubar: dr.MARTINS

 11.    

  Martinke

  Nezamisliv deo ratne opreme za sutku

 12.    

  Martinke

  Čizme boli glava.

 13.    

  martinke

  Zimi ti nikad nije toplo leti ti nikad nije hladno u njima.

 14.    

  martinke

  Cizme koje su bile (i ostale) popularne kod punkera, skinsa i metalaca. Pantentirao ih je nemacki doktor tokom WWII, jer su mu standardne vojnicke cizme bile neudobne.

 15.    

  Martinke

  Crne i vrlo duboke cipele ili čizme koje su simbol svakog metalca u njegovom prvom koraku prihvatanja novog načina života koji čini besumočno ispijanje piva, headbangs - drmanje glavom napred-nazad uz ritam divljeg ritma i besumočnog vriska muzike do daske uz zvuke kidanja gitare, puštanje kose do poda, mrgodnog izgleda i nošenja crnih kožnih jakni. Dobro nešto se može preskočiti al' metalac mora da stavi do znanja okolini da nema zezanja sa njim...

  Martinke su takođe jedno od najsmrtonosnijeg hladnog oružija, jer su sačinjene od tvrde i uštavljenje svinjske kože sa (za neke prave manijake) ugrađenim gvozdenim zaštitnikom za nožne prste ofarbanim crnom bojom. Dovoljno je reći da su određeni komiteti za ljudska prava uveli zabranu korišćenja martinki za :
  1) igranje fudbala
  2) igranje kazačoka (drevne ruske narodne igre)
  3) sve ostalo

 16.    

  martinke

  Najbolji primer za izraz: "Ubise ga noge..." Fora je da mogu da ubiju, ako se primene na odredjenom delu ljudskog tela... Odlichno sredstvo za shutiranje drugova u dupe u skoli, i bez razloga....

  Jednom sam martinkama shutnuo ortaku kesu za fizichko iz sve snage, na hodniku skole.... Jedna patika je izletela, i pogodila neku klinku u glavu... Mi smo se pocepali od smeha, a njoj se pocepala glava... hehehehehhe XD

 17.    

  martinke

  Neverovatno, ali istinito. Preteca Air Max-a. U principu istog sklopa. I martinke i Air Max imaju vazdusni djon i obe su od koze. Jedina razlika je sto martinke imaju celik i 2-3 puta su jeftinije.

  Jeste da zvuci sasavo, ali mene ledja vise ne bole. AIR WAIR

 18.    

  martinke

  ortopedsko pomagalo(orto-kosti,skelet;pedo-dete) koje nose najvise odrasli alternativci! inace se prave do broja 50 tako da negde u svetu postoje deca sa veoma velikim nogama!

 19.    

  Martinke

  Mocno oruzje krhkih i nespretnih metalaca, darkera, ili emosa. Pri kontaktu sa istim, nadajte se da nemaju metalne stitnike.

  Power: 10/10
  Speed: 6/10
  Range: 4/10

 20.    

  martinke

  Prodajem.Skoro pa nove, za 50 jevreja.
  Obavezan detalj svakog ""tr00" metalca.

  "Kolko vec slusas metal?"
  "Pa jbg ima vise od po godine.Konto sam zapalit iduce sedmice do Urbana da uzmem Marte"