Prijava
   

Melkijades

Lik iz markesovog romana pod naslovom "sto godina samoće" . Ciganin, debeljuškast i nasmejan, koji putuje po svetu sa svojim cirkusom, i u mestima u kojima se zadržava, neukim ljudima prodaje za njih čudesne stvari - led, durbin, magnete..Tvrdilo se da je besmrtan, prošao je razne burne pustolovine, pobedio bolesti, video razne zemlje i čuda, dešifruje nostradamusova proročanstva, i ljudima priča neverovatne priče. Kada je na kraju umro, njegov duh je ostao da živi medju ljudima, jer bez njih nije mogao..

Komentari

Još odavno sam rešio da stota bude baš ova.

Инерна дефиниција. Али, на глобалан начин. +
Разумем, донекле. Можда и више него донекле...
Био сам други аутор на Вукајлији који је написао 1.000. дефку.
...Само што ја до поседњег трена нисам знао која ће бити ТА дефиниција :)

Verovao ili ne, moj cilj je da prestignem tebe, posto kad su mi napravili profil, rekli su da tamo postoji izvesni Motika, a on je neki jako kul tip. Posto tad sve ovo vise nece imati nikakav smisao, ja se povlacim - ako pre toga ne odustanem.

+ Melkijades,dobar si autor

Hvala Fiti, ni ti nisi uopste los - uostalom cestitam za defku dana!

Завидим ти. Искрено.
Ја кад сам дошао овде, пре једно тачно 9 месеци, и кад сам провалио за пар дана како сајт функционише,(кад сам провалио како функционише претраживач) на месту где стоји име аутора, за сваку дефиницију која ми је пала напамет, претраживач ми је избацивао најчешће име само једног аутора. Абрахуса.
Рекох себи ок. Ти си тај сам којим се од данас "такмичим".
...Престигао сам га.
Питаш се шта на крају остаје.
Прећутаћу то како би ти сам дошао до истине.
...за мене од тад не преостаје ништа друго.
До сам сленг.

Ne znam sta znaci rec sleng. Ne igram po pravilima kad god mogu, a ovde sam vec naucio neke stvari koje mi mogu koristiti u zivotu - da se reklamiram, da se moze desiti da se trudis i da pobedis, a da oni iznad tebe to jednostavno izbrisu, da ne gubis zivce za gluposti, da se ne svadjas sa ljudima ako imaju drugacije stavove a ne zele ni da ih menjaju ni da te saslusaju, da ne pizdis kad ti ne objave defku dana zbog baga jer je u sustini i nebitno..Ako te prestignem, pisacu administratoru da mi promeni nick, i pisacu tako bezvezne definicije, kako bih nakupio dovoljno minusa da se vratim na nulu. Cisto da vidim koliko mi sve to znaci.

+ samo melkijades nije bio debeljuskast :D

Veoma interesantni komentari...
+ za to.