Prijava
   

Menadžer

Evolutivni korak tatinog sina (ćerke). Dobijanjem diplome neke privatne škole koju ničim izazvano nazvaju fakultetom, ovi entiteti mutiraju u menadžere. Retko kad imaju završen samo jedan 'fakultet' jer je najteži deo njihovog studiranja pronaći pristojan kafić u blizini škole. Obično preko veze zaposleni na šalteru banke ponosno će isticati svoju titulu u svakoj prilici iako je svima jasno da ne vredi ni papira na kome je odštampana.

Dokaz da je svet u problemu leži u činjenici da su skoro kao po pravilu plate ovih mutanata znatno veće od plate jednog napr. doktora iako njihovo školovanje ne vredi ni po' lule duvana.

-Ja završio medicinu, a ti?
-Ma ja imam dva faksa. 'Uslužni menadžment u hladovini' i 'Biznis i prevara u malim i srednjim preduzećima'.
-... (škrgut zubima)

Komentari

idiokratija brate dragi ;)) +

Menadžment = Upravljanje
Fakultet za menadžment = Fakultet za upravljanje

Upravljanje čime, jebote? Bankom, gradilištem, fudbalskim klubom, karijerom folk pevačice?

- , zato sto svi koji skapavaju nad knjigama od 400 strana , koji ni sami ne znaju zasto su poklekli naporima mama i tata da upisu drzavni , jedinu utehu pronalaze u privatnim fakultetima . Jesi li nekad usao na privatni , ili laprdas samo, cisto onako ??

Nisam ulazio, nikad mi se nije išlo u WC kada sam bio u blizini privatnog 'faksa'. Poznajem dosta ljudi koji su završili privatne, njihovo i moje (i opšte, a naročito stručno) znanje ne mogu da se porede.

A ja znam zašto sam završio državni, jer za moju struku ne postoji privatni. Tj. postoji ali ko ga završi može da se zaposli samo u firmi svojih roditelja jer za druge firme ta diploma ne važi.