Prijava
 1.    

  Menadžer

  Osoba koja nikad nije radila tvoj posao, a govori ti kako se radi.

 2.    

  Menadžer

  Rec koja zamenjuje imena svih zanimanja viših od običnog radnika.
  Uvedena u upotrebu radi brže integracije u evropske tokove.

  Istinit primer, Medicina rada:

  Medicinka Rada- Koje je vaše zanimanje?
  Pregledani- Inžinjer servisa i prodaje
  Medicinka Rada- hm, kako sad...pa...hm...kashljuc..a ok, znači pišem menadžer!
  Pregledani- Ali ja nisam menadžer!
  Medicinka Rada- Pa to je valjda to...nešto, šta ste rekli?

 3.    

  Menadžer

  Vrsta parazitskog, jednoćeliskog organizma. Koji uglavnom obitava u svim vrstama prodavnica magle.
  Odbija ga:
  1. Svaka vrsta stvarnog rada i proizvodnje
  2. Korišćenje maternjeg jezika bez anglicizama.

 4.    

  Menadzer

  Novokomponovano zanimanje, nastalo otvaranjem privatnih fakulteta u Srbiji. Osobe sa diplomom menadzera zapravo nisu stekle nikakve veštine i znanja koja bi ih razlikovala od lika sa diplomom srednje škole.

  - Čime se ti baviš?
  - Ja sam menadzer.
  - Ok, al' šta je tvoj posao?
  - Ja sam menadzer.
  -Ok,koja je funkcija menadzera u firmi?
  - Pa, ovaj, menadzerska.

 5.    

  Menadžer

  Ako je menadžment upravljanje, onda je menadžer neki upravljač. Znači, daljinac.

  Baci mi menadžera, počinje Mančester.
  -------
  Dobro veče, moje ime je Miloš i ja sam upravljač.
  -Super mali, aj promeni na trojku.

 6.    

  Menadžer

  Evolutivni korak tatinog sina (ćerke). Dobijanjem diplome neke privatne škole koju ničim izazvano nazvaju fakultetom, ovi entiteti mutiraju u menadžere. Retko kad imaju završen samo jedan 'fakultet' jer je najteži deo njihovog studiranja pronaći pristojan kafić u blizini škole. Obično preko veze zaposleni na šalteru banke ponosno će isticati svoju titulu u svakoj prilici iako je svima jasno da ne vredi ni papira na kome je odštampana.

  Dokaz da je svet u problemu leži u činjenici da su skoro kao po pravilu plate ovih mutanata znatno veće od plate jednog napr. doktora iako njihovo školovanje ne vredi ni po' lule duvana.

  -Ja završio medicinu, a ti?
  -Ma ja imam dva faksa. 'Uslužni menadžment u hladovini' i 'Biznis i prevara u malim i srednjim preduzećima'.
  -... (škrgut zubima)

 7.    

  Menadžer

  Najcesce zanimanje ljudi koji su posle srednje skole resili da "studiraju" i zato upisali neki od privatnih fakulteta... Ubrzo dobijaju instant diplomu i zvanje menadzera, ni za sta obuceni i ni u sta upuceni...

  Titula Miki Mausa ne bi privukla dovoljan broj studenata, ali mislim da bi ona bila prikladnija od Nescafe turbo instant menadzera...

 8.    

  Menadžer

  Zaposleni koji skoro po pravilu ima izuzetne organizacione sposobnosti. I to da bi bez problema mogao da organizuje druge da odrade ono što je inače u opisu njegovog radnog mesta. Nije ni čudo što mu je plata k'o svim ostalim njegovim "pomoćnim" radnicima zajedno.

 9.    

  Menadzer

  Onaj koji ne ume nista da radi osim da tera druge da i njemu zarade platu.

 10.    

  Menadžer

  Još jedna u nizu iskrivljenih i loše protumačenih reči uvedenih u Srpski iz stranih jezika. Živimo u vreme kada svi pokušavaju da budu neki menadžeri (raznih vrsta) i kada se ovaj termin koristi u raznim kontekstima i za razne svrhe osim za ono što je namenjen. Tako danas imamo menadžere svake rupe nazvane kafić, samoproklamovane menadžere hamburgerija, plesnih grupa, nevladinih organizacija, jehovinih svedoka, vegetarijanaca ali ono što je gore od toga je činjenica da svakim danom niče sve veći broj "fakulteta" koji "školuje" ove (oprostite mi na izrazu) vaškonje i jebivetre. Živim za dan kada će i babasera sa punim pravom sebe da nazove menadžer odeljenja za vršenje nužde, jer tog trenutka, a osetićemo kada dođe, sa punim pravom možemo sebe da smatramo dobrim učenikom zapadne civilizacije i uđemo u organizaciju gde su svi ljudi, naravno menadžeri.

  -Sine, šta ti studiraš?
  -Menadžment bako.
  -Au, čula sam za to sine, čini mi se da se od toga tanko kaki.

 11.    

  Menadžer

  Grupa stvorenja nastala krajem 80-tih i početkom 90-tih koji su, nakon velikih klimatskih promena na Balkanu, popunili prazna mesta usled izumiranja rukovodioca. Za razliku od pomenute istrebljene vrste, ova vrsta se odlikuje time što zna još neki jezik pored maternjeg, sveske su zamenjene noutbukovima i postaju to što jesu nakon nekakvog završenog kratkog kursa u nekoj višoj školi. Veoma su nesposobni za bilo kakav posao, pa ih uvek postave u neku fotelju da bi gledali raju kako rade, ali ne da bi učili od njih. Glavni poslovi su crtanje nekakvih linija i čartova, predstavljanje stvari/situacija da su mnogo lepše nego što izgledaju, pravljenje lista za odstel i maltretiranje raje da postignu rezultate koji su nemogući. Često provode vreme na sastancima uz opijanje i prožderavanje. Za svaki uspeh, za koji je, naravno, raja zaslužna, menadžeri su ti koji dobijaju nagrade.

 12.    

  Menadzer

  Čovek, komšija, koji se, kad god se gradi neki objekat, ili kada se bilo šta radi, pridružuje skupu majstora (Moba), da bi, sa rukama sigurno sakrivenim u svojim dzepovima, izlagao svoje neslaganje sa metodom rada majstora. Ruke se vade iz dzepova samo kada treba pripaliti cigaretu ili obrisati prašinu sa kaputa. Potom menadzer sa sa majstorima uživa u večeri, koju je zaslužio.

  Dok majstori rade, Jezda stoji, komentariše, daje svoje mišljenje, šetka oko majstora itd...
  - Jezda je menadzer.

 13.    

  Menadzer

  U 99% slucajeva covek koji ne ume da peva, glumi, slika, ili bilo sta, ali bi mogao da eskimu proda kilo leda, a arapinu sleper peaska.

  http://www.youtube.com/watch?v=ELbbVy8IS98

 14.    

  Menadžer

  Čovek koji misli da 9 žena može roditi bebu za mesec dana.

 15.    

  Menadžer

  Osoba koja koja usled nemanja pametnijeg posla naučila sve taktike, treninge i cake u igri Menadžer, naravno prati fudbal i statistike zna bolje od cele sportske redakcije RTS-a.

  Kažem ti ja u Zvezdu Aaritala za 50K uvalio ga Realu za 35 milki.

  Ama, Agouda u Partizanu nemam nameru da ga prodajem.

 16.    

  Menadžer

  Školovani prevarant koji je u stanju da te ubedi u nešto u šta ni sam ne veruje....

 17.    

  Menadžer!

  Jedna od najvećih uvreda u krugovima inženjera. Otprilike kao kad bi četniku rekao " 'bem ti majku ustašku".

  Inženjer: Sto mu peršuna! Gledaj ti ovaj treš od programa! Koji je bre menadžer kodovao ovo Sunce mu poljubim?
  :u kancelariji muk, frapirana majka inženjer pokriva uši svojoj ćerkici koju je dovela da vidi gde mama radi:

 18.    

  Menadžer

  Najdosadnija osoba na svetu,smarač.

 19.    

  Menadžer

  Čovek koji ne zna kako se obavlja posao koji radnici obavljaju, šta je potrebno za taj posao, niti da li je ono što on traži uopšte izvodljivo, ali zna za koliko vreme treba da se obavi posao da bi njegova poslovna računica bila uspešna, i ne propušta priliku da to spomene radnicima, obično dok se dere na sav glas i maše rukama u kojima drži makar jednu radnu knjižicu.

  -Ali ne mogu sam da utovarim dvesta paketa za 20 minuta, to je neizvodljivo!
  -To ima da se obavi dotle, tad dolazi kamion da vozi robu, i to ima da bude obavljeno!
  -Ali 3 radnika su na bolovanju!
  -Ne zanima me!
  -I viljuškar je pokvaren!
  -Ni to me ne zanima, snađi se!
  -Pa kako da se snađem!?
  -Ne znam, jedino znam da to treba da bude obavljeno za 20 minuta da bi roba stigla na vreme(pogleda na sat) sad je to 17 minuta.
  -Pa kako ne razumeš da to nije fizički izvodljivo-
  -*Maše radnom knjižicom*

 20.    

  Menadžer

  Seljački manager (čitaj po Vuku), znači upravnik - rukovodilac. Rukovodioci, upravnici i, naravno, direktori su posle devedesetih, kada su pod ovim zvanjima izašla na loš glas jer su uprapastili gomilu, do tada, uspešnih firmi, uveli su ovaj termin kako bi zamaskirali svoju nesposobnost. Uspelo im je ovo na neko vreme, a onda su ih prepoznali kada je njihova nesposobnost isplivala na površinu i kada su nastavili da upropašćavaju firme koji su prvi talas nekako preživele.

  Mrkonjiću dodeljen počasni doktorat

  Beograd - Povodom dvadesetogodišnjice postojanja, Megatrend univerzitet dodelio je sinoć dve počasne titule doktora nauka - Milutinu Mrkonjiću, ministru za infrastrukturu, i Džonu Nezbitu, američkom futurologu, i jedom od osnivača ove ustanove. Obrazlažući ova priznanja, Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, naglasio je da su tokom dve decenije počasni doktorati dodeljeni još samo tri puta.