Prijava
 1.    

  Menhetn

  Uz Long Ajland, glavna Američka mjerna jedinica za masivnost. Jer Amerikanci uivjek moraju ići uz kurac svima ostalima pa tako i u mjernim jedinicam ne koriste standardni mentrički stistem, nego koriste inče, stope, kurce-palce i ostale djelove tijela da bi izmjerili nešto.
  Ako standardnom ameru kažeš da je nešto dugo 100 kilometara ili recimo 75 milja, neee on to neće skontati dok mu ne uporediš sa nečim poznatim tipa Menhetnom, ili u većem slučaju čak i Grand Kenjonom.

  FOX: Ekolozi upozoravaju, da zbog globalnih klimatskih promjena led na Antartiku se sve više topi, te da se komad veličine dva Long Ajlanda odlomio i pluta Pacifikom.

  CNN: Najnovije pronađeno proročanstvo Babe Vangle kaže da će našu planetu 35. marta sledeće godine pogoditi meteor veličine četiri Menhetna. Predsjednik Obama je već angažovao Brus Vilisa i ekipu na spriječavanju Armagedona.

 2.    

  Menhetn

  Podneblje koje se uzima za najekskluzivnije mesto na svetu, centar sveta. Ovde se podrazumeva da je sve skupo, nedostupno običnim smrtnicima, pa kruži samo društveni krem. Nije to za nas, to je za snobove.

  - Koliko?
  - 150 dinara.
  - 150 dinara za parče pice? I to ove pice?
  - Pa mladiću, mi smo ipak u centru grada. Probaj na periferiji.
  - Ma i na Menhetnu da ste pa ne biste izvukli 100 dinara. Evo vam vaših 150 dinara i dajte mi račun da pokažem prijateljima koliko sam se isprsio za parče pice.